Tag Archive | "Trailer fra Utøya"

Tags: , , , , ,

Utøya-trailer fjernet etter press fra Norge


Regissøren Vitaliy Versace har valgt å fjerne traileren fra Utøya etter at det har kommet et enormt press fra nordmenn. Traileren som ble lagt ut på Youtube er nå ikke lenger tilgjengelig der. Det skapte sterke reaksjoner etter at traileren ble lagt ut på videonettsiden Youtube, og mange nordmenn tok kontakt med Politiet for å få filmen fjernet. Det var ikke så mye man kunne gjøre med det, annet enn å snakke med Vitaliy Versace i egen person, for filmen stridet ikke mot Youtubes retningslinjer.
I filmklippet kommer skuespilleren som spiller Anders Behring Breivik roende i en hvit robåt, før han begynner å skyte mot ungdommene på øya. Han er iført en blå politilignende uniform med ordet «politi» trykket på ryggen, skuddsikker vest, svarte sko og han bærer både en rifle og en pistol. Det var spesielt pårørende som synes denne videoen var forferdelig, men også Oslo-politiet tok kontakt med regissøren Vitaliy Versace. Skuespillere i filmen skal ha mottatt trusler fordi de har deltatt i filmen. Filmtraileren skal ha blitt fjernet med hensyn til ofrene, de pårørende og deres familier.

Filmen om Utøya skal komme ut i 2012, og da kommer det nok til å bli mye diskutert i norsk media. Jeg tror ikke reaksjonene vil bli noe mindre når filmen blir lansert neste år. Filmen skal fortsatt være tilgjengelig på Youtube, siden det er andre som har lastet opp filmen også. Vi i Nyhetsbloggen synes det er usmakelig å lage film om en så alvorlig sak som dette. Vi synes det beste hadde vært om Versace hadde trukket hele prosjektet, og latt det bli med en ide.

Posted in NyheterComments (0)