Tag Archive | "Tjene penger på internett"

Tags: , , , , ,

Hvordan tjene penger med Google Adsense


Hvis du har en nettside eller en blogg, bør du definitivt registrere deg for Google Adsense. Det er en av de få programmene du kan virkelig ‘sette på og glemme «- når den er der, trenger du egentlig ikke å gjøre mye annet. Selvfølgelig må du produsere innhold til nettsiden din da!
Men det finnes måter og midler for å maksimere inntektene dine fra Google Adsense, og som du får vite mer om i denne artikkelen. Forhåpentligvis vil det komme en jevn strøm av penger inn på din konto på grunn av Google Adsense. Det er en sann passiv inntekt, som er hvorfor så mange mennesker bruker det. De fleste har hørt om Google Adsense, men ikke alle forstår nøyaktig hvordan man skal bruke det til sin beste fordel. Så vi vil starte med å forklare hvordan du bruker Adsense i sin mest grunnleggende forstand og deretter videre til de mer avanserte måtene å bruke programmet på.
I utgangspunktet hvis du har en nettside eller blogg kan du registrere deg for en gratis konto på Google Adsense og begynne å sette opp kontekstuelle annonser på webområdet ditt. Hva mener jeg med kontekstuelle annonser? Det betyr ganske enkelt at annonsene som vises på nettstedet vil være relevante for innholdet ditt. Så la oss si for eksempel at nettstedet ditt er om tropiske fisk. Google-annonser vil da være relatert til tropisk fisk på noen måte. Og på grunn av den informasjonen som du gir til Google, vil de også vise annonser som er relevante for ditt område. Så hvis du er basert i Storbritannia vil de annonsene som vises være relevant for britiske kjøpere, hvis ditt nettsted eller virksomhet er basert i Australia vil annonsene appellere til australske kjøpere. Hvis det er en fra England inne på nettsiden din, så får han engelske annonser.
Alt dette er nøye utarbeidet for deg for å skaffe maksimalt antall klikk for ditt nettsted. Hver gang noen klikker på en annonse vil du få noen få kroner i AdSense-kontoen, så det er fornuftig at jo mer attraktive og relevante annonsene er for de besøkende, jo mer penger vil du tjene.
La oss ta en titt på utseendet til annonsene dine nå, siden dette kan påvirke mengden klikk du får. Du kan velge farge og kantene på annonsene til å passe rett inn med fargevalget på nettstedet ditt hvis du vil. Hvis du får tusenvis av besøkende på nettstedet hver dag, kan du forvente å få en god inntekt fra det, men mange mennesker får ikke det store antallet besøkende. Du må ha en strategi for hvordan du skal klare å få flere besøkende.
Noe du kan gjøre for å tjene mer penger er å starte flere nettsider som du putter Google Adsense på. Du bør tenke på disse i hovedsak som innholdssider, med nyttig innhold som er nøye vurdert etter stikkord for å tiltrekke seg drøssevis av trafikk fra søkemotorene på det aktuelle emnet. Adsense-annonsene må du deretter plassere i optimale posisjoner for å oppnå mest mulig klikk. ( det er verdt å eksperimentere for å se hva som fungerer best for deg).
Noen mennesker ender opp med dusinvis av nettsteder som dette, og det fine med dem er at når de er bygget opp og du har kjøpt ditt domenenavn og hosting trenger du egentlig ikke  å gjøre mye med dem bortsett fra å fremme dem og markedsføre dem. Det er lurt å oppdatere dem regelmessig hvis du ønsker å nå en høyere posisjon i søkemotorresultatene , som vil gi deg flere besøkende på nettsiden.
Du kan også holde nettstedet oppdatert mer regelmessig (og oppfordre at folk skal komme tilbake) ved å sette inn RSS feeder på nyheter relatert til emnet på ditt nettsted.Noe som vil få folk tilbake til å lese mer – og muligens klikke på flere annonser som et resultat – det er verdt et forsøk.
Kort sagt er Google Adsense det beste stedet til å tjene penger på nett ved å integrere det inn i din eksisterende nettside eller blogg. Ettersom du får erfaring og finner de beste måtene å tjene penger på, kan du tenke på å starte noen nettsider til.Du kan ende opp med å bli en Adsense guru og tjene penger i massevis for svært lite arbeid.Hvis du likte denne artikkelen er kanskje disse også interessante for dere:

Posted in Tjene Penger OnlineComments (5)

Tags: , , , , , , , , ,

Hvordan tjene penger på nett med blogging


Flere og flere mennesker innser at blogging er en av de beste måtene å starte sin egen online virksomhet. Det krever minimalt i oppstartskostnader, du kan skaffe deg  lojale lesere over tid og når du vet hvordan du skal tjene penger på bloggen din det kan også bringe inn en anstendig inntekt som vil dryppe inn på bankkontoen din selv om du ikke oppdaterer bloggen din. Det er flere måter å sette opp en blogg på nettet på. Du kan bruke WordPress, Blogger, eller et annet gratis nettsted som er vert for bloggen din for deg, eller alternativt kan du sette opp din egen blogg under ditt eget domenenavn. Eventuelt kan du bruke gratistjenesten Isay.no som jeg bruker. Her er det ingen annonser, og du kan gjøre nesten hva du vil med nettsiden din.

Hvis du ønsker å gjøre store penger på blogging, må du ha full kontroll over bloggen din – og det er noe gratis blogging kontoer ikke vil gi deg i like stor grad. Du vil være bundet av deres vilkår og betingelser og som vanligvis inkluderer ikke være i stand til å aktivt fremme noe. Det er nok av folk som har etablert en blogg bare for å få den fjernet uten forvarsel noen uker eller måneder senere. Derfor vil jeg anbefale at du setter opp din egen hjemmeside med WordPress. Systemet WordPress er et bra CMS for blogging, og det er i tillegg gratis.

Det vil koste deg omlag 300 kroner for å kjøpe ditt domenenavn og sette opp en webserver hvor du plasserer bloggen din, men fordelene vil langt oppveie kostnadene involvert. Det kan bokstavelig talt være så lite som 30 kroner i året vi snakker om her – og her kjøper du total frihet.
Når du er klar til å sette bloggen opp må du velge et godt tema og layout for det. Du kan finne et som er relatert til ditt valg av emne (mer om det i et øyeblikk) eller  det kan være et tema du bare liker utseendet på. Det er tusenvis av maler tilgjengelig for deg å bruke – et enkelt søk på Google vil avdekke de som vil være best egnet til ditt tema. Et søk på «Free WordPress Themes» vil gi deg mange alternativer å velge i. Eventuelt kan du velge å betale en lite slant, for å få et Premium Theme.

Men kanskje det viktigste spørsmålet er hva du skal blogge om. Noen folk blogger om livet generelt, og noen blogg erom jobbene sine, og noen blogger om sine hobbyer, og noen forteller verden om deres barn og hvordan det er å være en forelder, og atter andre blogger om den rare verden av kjendiser. Men uansett hva du velger å blogge om det må være noe du er opptatt av. Ikke glem, du kommer til å skrive om dette temaet flere ganger i uken, og hvis du ikke har entusiasme for det – vil ingen heller ha entusiasme for å lese dem.

Ok – så du har motivet. Nå må du begynne å skrive blogginnlegg. Hvis du tar en titt på noen av bloggene som allerede er online, vil du se at lengden på innlegg varierer mye.Noen mennesker bare skrive et avsnitt eller to hver gang, men du får bedre resultater hvis du gå for noe litt lenger enn dette. Rundt 400 til 500 ord gir et godt innlegg med mye informasjon i det, noen folk skriver veldig lange innlegg som er tusenvis av ord lang og kan kalles en e-bok med et annet navn. Du må også huske at det er ikke søkemotorene som skal lese artiklene dine, det er ekte folk som meg og deg. Derfor er det viktig at du skriver for dine lesere, og ikke søkemotorene som noen dessverre gjør.
Det er også en mulighet å poste en kort bloggpost som fører til en lengre artikkel. Dette har fordelen av å fremheve en masse blogginnlegg på hjemmesiden, og folk kan deretter se gjennom og lese de innleggene de liker best.
Du bør huske imidlertid at det ikke er reelle regler når det kommer til blogging. Over tid vil du naturlig finne hva som fungerer for deg, og bloggen din vil slå seg ned i et fint mønster som både du og leserne vil like.

Så du har fått bloggen oppe og kjører og du legger ut blogginnlegg  på en jevnlig basis. Det neste trinnet er å få nettsiden din inn på så mange øyeepler som mulig. En fin måte å gjøre dette på er å sende det til så mange av de sosiale bookmarking steder som mulig. Du kan også delta i nettsamfunn og bygge en profil som inneholder en link til bloggen din. For eksempel å opprette en side på Facebook. Andre muligheter uten kostnader for å generere trafikk er å skrive gratis artikler til artikkelkatloger med en link til bloggen din på slutten av innlegget, og lage signaturer på slutten av innlegg du skriver i internettforaer, og også i alle e-postene du sender ut. Når du virkelig begynner å tenke på det, trenger du faktisk ikke å bruke noe for å generere mye trafikk til din nettside.

Alt du trenger å gjøre nå er å få nettsiden til å tjene penger. Du vil selvfølgelig generere  penger fra alle de besøkende du vil begynne å få etterhvert, og det er mange måter å gjøre dette på. Google Adsense er kanskje den mest kjente metoden – du kan bli med i Google Adsense uten å måtte betale noe. Programmet viser annonser som handler om det du skriver, så sjansen for at dine lesere klikker på annonsene er store. Noe som er viktig å påpeke er at du ikke har lov å be andre om å klikke på annonsene dine. Du må også ha en Privacy Policy på nettsiden din. Det er lett å bli utestengt fra Google Adsense, så man bør ta sine forhåndsregler. Andre alternativ i Norge er: TradeTracker, TradeDoubler, Euroads og Guava Media.
Det er også en håndfull nettsteder som gir deg muligheten til å få betalt for hvert blogginnlegg du gjør på et bestemt emne. Pay Per Post og Review Me er to slike eksempler, og de vil betale deg en viss sum penger til gjennom et produkt eller nettside for eieren. Dette er tilbydere som kan være aktuelle om du er på det engelske markedet. På samme måte kan du også vurdere og anbefale andres produkter gjennom affiliate lenker inn i blogginnleggene, og tjene penger på provisjoner tjent gjennom ethvert kjøp mennesker gjør.
Og når du er mer etablert du kan tilby annonseplass på bloggen din også, og kreve et gebyr for tekstlenker, bannerannonser og salg av bloggposter. Hva kan være bedre enn å sette din egen pris?Når bloggen din er godt etablert har du en mulighet til å gjøre stor profitt. Du kan selge bloggen din! Når den er etablert og har rikelig med inntekter og trafikk, kan du vanligvis selge den for ti ganger den månedlige inntekten.
Og så kan du starte helt på nytt innenfor et helt annet segmentt.
Så det er det – lønnsom blogging i et nøtteskall. Hvis du har noen spørsmål kan du gjerne legge inn kommentarer i skjemaet nedenfor. Og når du har gjort det, sett deg ned og start med blogging i dag!

Posted in Tjene Penger OnlineComments (3)