Tag Archive | "Tjene penger på blogging"

Tags: , , , , , , ,

10 tips for profesjonell blogging


Blogging er et personlig publiseringssystem som gjør at en person kan skrive og publisere sitt eget innhold uten problemer. Det kan også være navngitt som online dagbøker. Blogger i dag brukes også til å fremme næringslivet også, og blogger for å fremme enhver bedrift betegnes som en profesjonell blogg. Blogger trekker alltid mer trafikk i forhold til andre portaler på nettet og disse foretrekkes også av søkemotorene.

Sosiale nettverk sammen med andre online verktøy imøtekommer bloggere direkte og gir et middel for økt synlighet for bloggen din. Blogging er ikke en enkel jobb, spesielt for de som ikke kan foreta en forpliktelse over tid for en langsiktig sak. I dag har nesten alle enkel tilgang til bloggnettsteder som for eksempel Blogger, posterous eller Tumblr. I et slikt scenario, kan det å få god trafikk til bloggen din og gjøre den populær være en vanskelig oppgave. Dette bør du tenke på i det hele tatt før du starter med blogging for å markedsføre din bedrift. Hvis du ønsker å bruke blogging som markedsføringsverktøy for din bedrift, ville vellykkede gründere anbefale følgende metoder for effektiv blogging.

1. Skaff deg ekspertise innenfor et felt eller segment

Bruk bloggen til å bli en ekspert på ditt felt. Når du oppdaterer om selskapet ditt kan du også skrive interessante happenings i bransjen. Dette vil få andre til å føle at du er en ressurs innenfor ditt felt. Du bør legge til innhold som har kvalitet, slik at leserne finner bloggen din interessant å lese.

2. Skriv innhold med verdi

Siden det er en verden av forskjellige type blogger, bør du unngå å sløse både deg og dine leseres tid. Men du bør skrive ting som gir verdi ved å lære, inspirere og gi informasjon til leserne. Du kan holde leserne engasjert ved å skrive virkelige historier fra livet ditt.

3. Gjør blogging til en satsing

Blogging krever kontinuerlig, hardt arbeid for å utvikle lesermassen din over en periode. Det beste du kan gjøre er å skrive gjesteinnlegg eller gjesteblogger i blogger som allerede er godt i gang. Det er mange norske bloggere som tar i mot gjesteinnlegg, og det kan gi deg mer trafikk til din nettside.

4. Forstå leserens lojalitet

En vellykket og populær blogg kan ikke skapes over natten. Du kan ikke sammenligne lojale leserne til tilfeldige treff. Det tar tid og krefter på å bygge opp lojale lesere. Du må tilby godt innhold ved å ha en balanse mellom innsikt i selskapet og din personlighet.

5. Del innleggene dine hele tiden

Du må lage unikt innhold som deles når du legger det ut. Del innhold med nettverket ditt, fordi det gir deg mer trafikk, samt at det kan skape blest på sosiale medier. Det er en god ide å alltid legge ut innleggene på Facebook og Twitter.

6. Vis litt lidenskap og kjærlighet til leserne

Alle kan lage en blogg, men det tar mer enn det å bli en god blogger og å nyte fordelene av det å blogge for din bedrift. Du kan utvikle en lojal lesere ved å lage informative og gripe tak i innlegg basert på bestemt statistikk og erfaringer du har fra før av. Det er også svært viktig at du viser takknemlighet for kommentarer fra leserne. Det er viktig at du svarer folk som kommenterer på nettsiden din.

7. Løs lesernes problemer

De fleste av selskapene prøver å opprette en blogg, slik at den kan markedsføre sine produkter. Men fokuset bør heller være på å løse problemene til leserne dine. Du kan komme opp med de spørsmålene publikum ønsker besvart eller du kan selv spørre dem. Det er viktig at du tar opp ting som leserne kan ha vanskeligheter med å forstå.

8. Unngå å starte en blogg, men skriv for andre blogger

I tilfelle du ikke har engasjement for å utvikle en blogg med god kvalitet, så det er best at du ikke starter den. Men du kan bygge gode relasjoner med andre bloggere fra din bransje. Du kan skrive blogginnlegg for dem, noe som kan peke tilbake til nettstedet ditt.

9. Lær om publikum

Innholdet på bloggen din bør bare være fokusert på å tiltale dine potensielle og eksisterende kunder. Dette ville kreve at du tenker på hva de ønsker å lese og innholdet bør være basert på å imøtekomme deres krav.

10. Hold deg til 2-månedersregelen

Det er ingen suksess over natten i blogging. Den mest vanskelig tid med blogging er de første 2 månedene. I denne perioden vil du finne ut at ingen leser bloggen din. Du må holde fokus og være konsekvent på emnet de første 2 månedene, hvis du vil at bloggen skal bli vellykket.

Posted in Tjene Penger OnlineComments (3)

Tags: , , , , , , , , ,

Hvordan tjene penger på nett med blogging


Flere og flere mennesker innser at blogging er en av de beste måtene å starte sin egen online virksomhet. Det krever minimalt i oppstartskostnader, du kan skaffe deg  lojale lesere over tid og når du vet hvordan du skal tjene penger på bloggen din det kan også bringe inn en anstendig inntekt som vil dryppe inn på bankkontoen din selv om du ikke oppdaterer bloggen din. Det er flere måter å sette opp en blogg på nettet på. Du kan bruke WordPress, Blogger, eller et annet gratis nettsted som er vert for bloggen din for deg, eller alternativt kan du sette opp din egen blogg under ditt eget domenenavn. Eventuelt kan du bruke gratistjenesten Isay.no som jeg bruker. Her er det ingen annonser, og du kan gjøre nesten hva du vil med nettsiden din.

Hvis du ønsker å gjøre store penger på blogging, må du ha full kontroll over bloggen din – og det er noe gratis blogging kontoer ikke vil gi deg i like stor grad. Du vil være bundet av deres vilkår og betingelser og som vanligvis inkluderer ikke være i stand til å aktivt fremme noe. Det er nok av folk som har etablert en blogg bare for å få den fjernet uten forvarsel noen uker eller måneder senere. Derfor vil jeg anbefale at du setter opp din egen hjemmeside med WordPress. Systemet WordPress er et bra CMS for blogging, og det er i tillegg gratis.

Det vil koste deg omlag 300 kroner for å kjøpe ditt domenenavn og sette opp en webserver hvor du plasserer bloggen din, men fordelene vil langt oppveie kostnadene involvert. Det kan bokstavelig talt være så lite som 30 kroner i året vi snakker om her – og her kjøper du total frihet.
Når du er klar til å sette bloggen opp må du velge et godt tema og layout for det. Du kan finne et som er relatert til ditt valg av emne (mer om det i et øyeblikk) eller  det kan være et tema du bare liker utseendet på. Det er tusenvis av maler tilgjengelig for deg å bruke – et enkelt søk på Google vil avdekke de som vil være best egnet til ditt tema. Et søk på «Free WordPress Themes» vil gi deg mange alternativer å velge i. Eventuelt kan du velge å betale en lite slant, for å få et Premium Theme.

Men kanskje det viktigste spørsmålet er hva du skal blogge om. Noen folk blogger om livet generelt, og noen blogg erom jobbene sine, og noen blogger om sine hobbyer, og noen forteller verden om deres barn og hvordan det er å være en forelder, og atter andre blogger om den rare verden av kjendiser. Men uansett hva du velger å blogge om det må være noe du er opptatt av. Ikke glem, du kommer til å skrive om dette temaet flere ganger i uken, og hvis du ikke har entusiasme for det – vil ingen heller ha entusiasme for å lese dem.

Ok – så du har motivet. Nå må du begynne å skrive blogginnlegg. Hvis du tar en titt på noen av bloggene som allerede er online, vil du se at lengden på innlegg varierer mye.Noen mennesker bare skrive et avsnitt eller to hver gang, men du får bedre resultater hvis du gå for noe litt lenger enn dette. Rundt 400 til 500 ord gir et godt innlegg med mye informasjon i det, noen folk skriver veldig lange innlegg som er tusenvis av ord lang og kan kalles en e-bok med et annet navn. Du må også huske at det er ikke søkemotorene som skal lese artiklene dine, det er ekte folk som meg og deg. Derfor er det viktig at du skriver for dine lesere, og ikke søkemotorene som noen dessverre gjør.
Det er også en mulighet å poste en kort bloggpost som fører til en lengre artikkel. Dette har fordelen av å fremheve en masse blogginnlegg på hjemmesiden, og folk kan deretter se gjennom og lese de innleggene de liker best.
Du bør huske imidlertid at det ikke er reelle regler når det kommer til blogging. Over tid vil du naturlig finne hva som fungerer for deg, og bloggen din vil slå seg ned i et fint mønster som både du og leserne vil like.

Så du har fått bloggen oppe og kjører og du legger ut blogginnlegg  på en jevnlig basis. Det neste trinnet er å få nettsiden din inn på så mange øyeepler som mulig. En fin måte å gjøre dette på er å sende det til så mange av de sosiale bookmarking steder som mulig. Du kan også delta i nettsamfunn og bygge en profil som inneholder en link til bloggen din. For eksempel å opprette en side på Facebook. Andre muligheter uten kostnader for å generere trafikk er å skrive gratis artikler til artikkelkatloger med en link til bloggen din på slutten av innlegget, og lage signaturer på slutten av innlegg du skriver i internettforaer, og også i alle e-postene du sender ut. Når du virkelig begynner å tenke på det, trenger du faktisk ikke å bruke noe for å generere mye trafikk til din nettside.

Alt du trenger å gjøre nå er å få nettsiden til å tjene penger. Du vil selvfølgelig generere  penger fra alle de besøkende du vil begynne å få etterhvert, og det er mange måter å gjøre dette på. Google Adsense er kanskje den mest kjente metoden – du kan bli med i Google Adsense uten å måtte betale noe. Programmet viser annonser som handler om det du skriver, så sjansen for at dine lesere klikker på annonsene er store. Noe som er viktig å påpeke er at du ikke har lov å be andre om å klikke på annonsene dine. Du må også ha en Privacy Policy på nettsiden din. Det er lett å bli utestengt fra Google Adsense, så man bør ta sine forhåndsregler. Andre alternativ i Norge er: TradeTracker, TradeDoubler, Euroads og Guava Media.
Det er også en håndfull nettsteder som gir deg muligheten til å få betalt for hvert blogginnlegg du gjør på et bestemt emne. Pay Per Post og Review Me er to slike eksempler, og de vil betale deg en viss sum penger til gjennom et produkt eller nettside for eieren. Dette er tilbydere som kan være aktuelle om du er på det engelske markedet. På samme måte kan du også vurdere og anbefale andres produkter gjennom affiliate lenker inn i blogginnleggene, og tjene penger på provisjoner tjent gjennom ethvert kjøp mennesker gjør.
Og når du er mer etablert du kan tilby annonseplass på bloggen din også, og kreve et gebyr for tekstlenker, bannerannonser og salg av bloggposter. Hva kan være bedre enn å sette din egen pris?Når bloggen din er godt etablert har du en mulighet til å gjøre stor profitt. Du kan selge bloggen din! Når den er etablert og har rikelig med inntekter og trafikk, kan du vanligvis selge den for ti ganger den månedlige inntekten.
Og så kan du starte helt på nytt innenfor et helt annet segmentt.
Så det er det – lønnsom blogging i et nøtteskall. Hvis du har noen spørsmål kan du gjerne legge inn kommentarer i skjemaet nedenfor. Og når du har gjort det, sett deg ned og start med blogging i dag!

Posted in Tjene Penger OnlineComments (3)