Tag Archive | "Seriemorder"

Tags: , , , , , , , , , , ,

Lasermannen, seriemorderen og bankraneren John Ausonius


John Wolfgang Alexander Ausonius (født Wolfgang Alexander Zaugg, 12 juli 1953) er en svensk seriemorder, bankraner og mest kjent som Lasermannen. Ausonius skjøt totalt 12 personer i ulike attentater, først med gevær med lasersikte, og deretter med revolver. Det var journalisten Richard Aschberg i Aftonbladet som ga han tilnavnet lasermanne. Attentatene ble utført i Stockholm og Uppsala. Det blir kanskje litt feil å kalle han en seriemorder, for kun ett av ofrene døde, men jeg velger å omtale han som det likevel. For flere av ofrene fikk varige men for resten av livet. John Ausonius var en rasist, for alle ofrene hadde mørk hudfarge.

Sveriges nest største politijakt gjennom tidene ble satt i gang for å få tatt skytteren. Bare jakten på morderen knyttet til det som er omtalt som Palmemordet har det vært brukt flere politifolk på. John Ausonius ble tatt etter seks måneder på rømmen under et bankran. Han bedåret sin uskyld, men på tross av dette ble han siktet for ett mord, åtte mordforsøk  og åtte grov ran rundt om. Bevisene holdt ikke til å dømme han på alle punktene, så man skal ikke se bort i fra at han står bak mer enn det han egentlig ble dømt for.  Han har blitt diagnostisert med dyssosial personlighetsforstyrrelse. Denne forstyrrelsen gjør at en person har avvikende adferd, tanker og følelser. Denne tilstanden defineres som en personlighetsforstyrrelse.

John Ausonius ble født på Lidingö under navnet Wolfgang Zaugg, men vokste opp i Vällingby, Stockholm. Foreldrene til seriemorderen Ausonius var begge innvandrere, hans mor tysk og hans far sveitser. John Ausonius ble svensk statsborger i 1979. I sin barndom ble han plaget på grunn av sitt utseende, sitt svarte hår og mørke utseende. Han var en dyktig gutt på skolen, og deltok ofte i debattene som foregikk i klassen. Først endret Wolfgang Zaugg navnet sitt til John Stannerman, og deretter til John Ausonius som kjennetegner han nå. Ausonius ble innkalt til verneplikt, på tross av at han var tiltalt for grov mishandling og underslag. Senere ble han fritatt fordi han truet en befal og andre vernepliktige. Under tjenestetiden lærte han seg å håndtere forskjellige våpen, og han skal ha vært en meget god skytter.

Etter at han ikke fikk fullføre militærtjenesten begynte han å studere på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han sluttet på denne studien etter kort tid, og skal ha vært hjemløs i en periode også. Han skal ha drevet med opsjonshandel i en kort periode, og det skal ha gått veldig bra, men plutselig ble han stående uten ett rødt øre i inntekt. Årsaken til at John Ausonius begynte å ranke banker var hans spilleavhengighet. Han byttet ofte utseende gjennom hårfarging og å endre sin øyenfarge. Det gjorde han med å bruke kontaktlinser med en blå farge. I et intervju skal han ha uttalt at han kunne drepe en innvandrer for å forlede Politiet fra bankranene, og fordi han hatet innvandrere.

Det første attentatet han gjorde var den 2. august i 1991, da han skyter en antropologistudent ved Gärdet tunnelbanestasjon. Politiet hadde vansker med å finne en gjerningsmann på grunn av at Ausonius ikke hadde noen tilknytning til noen av ofrene. Politiet opplevde et gjennombrudd da de etterlyste en hvit Nissan Micra SLX som hadde blitt sett ved skuddene 22 og 23 januar. Alle eiere av disse bilene ble kontrollert, og det viste seg at Ausonius hadde leid en bil av denne typen av et uteleierfirma i Stockholm. Politiet prøvde da å komme i kontakt med John, men verken hans telefonnummer eller adresse skulle vise seg å stemme.

Ausonius ble innkalt til et avhør den 25. januar på en adresse man trodde han brukte. Han selv fulgte nyhetssendingene tett, og da Politiet gikk ut i media og etterlyste bilen han hadde brukt, rømte han til Sør-Afrika ved slutten av februar. Han kom ikke tilbake før i mai. Politiet hadde ikke fått stilt rutinespørsmålene som de egentlig skulle ha stilt for lenge siden. Politiet visste om alle lovbruddene han hadde gjort før, og han var deres eneste mistenkte.

En ansatt i Politiet som hadde deltatt i etterforskningen av Palmemordet hadde hørt om John Stannerman (det tidligere navnet til John Ausonius), som hadde jobbet som kinomaskinist på kinoen Grand i Sveavägen. Etter at dette kom fram ble Politiet svært interessert i å komme i kontakt med Ausonius. Men John Ausonius satt fengslet på det tidspunktet da Olof Palme ble drept, siktet for flere voldsforbrytelser.

Da Ausonius kom tilbake fra Sør-Afrika, og entret Sverige fant Politiet ut han tømte postboksen sin. Det ble da satt i gang spaning på John Ausonius for å finne ut hvor han bodde. Det svenske Politiet fant ut at han hadde leid noen filmer i en videobutikk, og bestemte seg da for å spane på denne videobutikken. Da Ausonius kom til butikken for å levere tilbake filmene, fulgte Politiet etter. Dermed fant de ut bostedet hans. Ettersom Politiet visste hvor han bodde, kunne de følge med på alt han gjorde. Dagen etter at man hadde funnet ut hvor han bodde, skulle han ut på et bankran igjen. Ausonius syklet til plassen Södermalm, skiftet klær og ranet på nytt en bank. Det han ikke visste var at Politiet fulgte med på hele ranet. Det ble utvekslet skudd mellom Politiet og Ausonius, men de klarte å pågripe han. Endelig var Lasermannen tatt, den 12. juni 1992.

Ett og et halvt år skulle det ta før John Ausonius skulle bli dømt. Den 14. januar 1994 ble han dømt av Stockholms tingrätt til livstids fengsel for ett mord, ni mordforsøk og ni ran. Han ble dømt mot sin vilje, og han ble frikjent for to av mordforsøkene. Saken ble etterhvert anket i  Svea hovrätt, men ble komplisert da han skal ha mishandlet to av sine forsvarsadvokater den 4. oktober 1994. De to forsvarsadvokatene sa fra seg oppdraget, og to nye ble satt inn i saken. Den 31. januar 1995 ble rettergangen gjennopptatt, men da mishandlet han forsvarsadvokatene i forkant av rettens samling. 19. mai 1995 ble han dømt til livstids fengsel, og han tjener nå sin straff ved Kumlaanstalten fengsel. Dette er Sveriges største fengsel. I etterkant er det en person som har blitt kalt Lasermannen, og denne personen var inspirert av John Ausonius. Disse drapene foregikk i Malmö.

Likte du denne artikkelen? Da liker du sikkert disse artiklene om seriemordere også:

Seriemorderen Ed Gein som stjal lik fra gravplassene

De 5 verste seriemorderne gjennom tidene

 Norges verste seriemorder gjennom tidene

Her kan dere se et bilde av denne bankraneren John Ausonius:

 

 

 

 

 

 

Posted in Alt muligComments (0)

Tags: , , , , , , ,

Seriemorderen Ed Gein som stjal lik fra gravplassene


Seriemorderen Edward Theodore «Ed» Gein var en amerikansk seriemorder som stjal lik fra gravplasser. Hans kriminelle handlinger forekom rundt hans hjemby Plainfield. I 1957 fant Politiet kroppsedeler i huset hans, og da tilsto han å ha drept to kvinner. De to skal ha blitt drept i 1954 og 1957. Han ble opprinnelig funnet uskikket til å fengsles, og han var lagt inn på en mentalt sykehus. I 1968 ble han dømt til livstid i et mentalt sykehus for drapet på Bernice Worden. Liket av Bernice Worden ble funnet i skuret til Ed Gein. Hodet til Worden ble funnet inne i huset hans.

Seriemorderen Ed Gein ble født i byen La Crosse, Winsconsin i 1906. Ed Gein hadde en bror med navn Henry George Gein, som var eldre enn han. I 1940 døde faren til Ed Gein, og da begynte de to brødrene med merkelige jobber. Ed Gein satt av og til barnevakt for barn i nabolaget. Han likte å sitte barnevakt, og han så ut til å trives mer sammen med barn enn med voksne. Den 16. mai 1944 bestemte brødrene seg for å brenne vekk noe myr på eiendommen sin. Gein mistet synet av broren, og meldte til politiet at hans bror var savnet. Når et søkemannskap ble arrangert, ledet Gein de direkte til den savnede broren, som lå død på bakken. Politiet hadde bemerkninger om omstendighetene til funnet av broren. Henry Gein var uberørt av brann, og han hadde blåmerker i hodet. Det var mange mistanker mot Ed Gein, men han ble ikke dømt for å ha drept broren.

Etter hans bror død, bodde Gein alene med sin mor, som døde 29. desember 1945. Ed Gein forble på gården, og brødfødte seg med strøjobber. 16 november 1957 forsvant Plainfield jernevarehandel-eier Bernice Worden. Politiet hadde grunn til å mistenke Gein. Sønnen til Worden hadde fortalt at Ed hadde vært i butikken kvelden før forsvinningen, og sa han ville komme tilbake neste dag for en gallon av frostvæske. Ved søk på eiendommen hans fant de Worden med hodet avkappet i et skur. På eiendommen hans ble det funnet blant annet fire neser, menneskelig hud som dekket flere stoler, organer i kjøleskapet, et belte laget av brystvortene til et menneske og en lampeskjerm laget av huden av et menneskeansikt.

Når han ble spurt, fortalte Gein etterforskerne at mellom 1947 og 1952, gjorde han så mange som 40 nattlige besøk til tre lokale kirkegårder for å grave opp nylig begravde kropper mens han var i en «rus-lignende» tilstand. Gein innrømmet å ha ranet ni graver, og førte etterforskerne dit. En 16 år gammel gutt hvor foreldrene var venner av Gein, og som deltok i ballspill og filmer med han, rapporterte om at han var klar over det innskrumpede hodet. Ed Gein hadde beskrevet det som et hode han hadde fått tilsendt av en fetter fra Fillipinene som hadde deltatt i den andre verdenskrigen.

Den 21 november 1957 måtte Gein møte i retten for det første mordet. Han erklærte seg ikke skyldig, og mente han var sinnsyk. Han ble erklært mental syk, og ble derfor sendt til et sykehus for syke kriminelle. I 1968 bestemte legene at Gein var tilregnelig  nok til å stilles for retten. Rettsaken startet 14. november 1968, og varte en uke. Han ble dømt til å sitte resten av sitt liv på et mentalsykehus på grunn av at han var sinnsyk.

26 juli 1984 døde Gein av luftveisproblemer og hjertesvikt på grunn av at han hadde kreft. Graven hans på kirkegården i Plainfield ble ofte vandalisert gjennom årene. Geins historie ble tilpasset i en rekke filmer, inkludert Forstyrret (1974), In the Light of the Moon (2000) utgitt i USA som Ed Gein (2001) og Ed Gein: The Butcher of Plainfield (2007).

Posted in Alt muligComments (2)

Tags: , , , , , , , , ,

Følelsen av å drepe


Lån 5.000 til 350.000 kr raskt og enkelt via Monsar. Du kan velge mellom flere lån med svar på dagen! Lån penger til det du vil her.

Klikk her!

Derric Bird har skutt og drept 12 personer på forskjellige steder i England. Man kan gjerne spekulere i hva det er som får folk til å drepe så mange. Jeg tror det er følelsen av å drepe som får disse gale personene til å drepe. De dreper muligens for å ha det morsomt. Hvordan følelsen av å drepe er finner de ikke ut før de har prøvd det. Det er nok det som får folk til å drepe. Det som er skremmende er at disse hendelsene kommer raskere nå enn før. At flere sliter med psykiske problemer er vanskelig å håndtere.

Derrick Bird hadde lisens til å ha våpen, noe som er uvirkelig for oss idag. Det kan virke som denne personen er en helt vanlig person, så om det er galt vet vi ikke. Mer enn hundre folk er satt til å etterforske saken. Det viser at politiet tar saken veldig alvorlig. Jeg stiller uansett spørsmålstegn til at han fikk kjøre så langt og drepe så mange. For det er snakk om en lang kjørestrekning.

Noen mener at grunnen til at Derrick Bird drepte 12 personer og skadet 25, er at han hadde hatt en diskusjon med andre taxi-sjåfører. Dette er bare spekulasjoner, og man vet ikke dette sikkert. Andre sier igjen at grunnen er hans syke mor. Massakeren er den verste som har skjedd i Storbritania på fjorten år. Vi får håpe dette blir den siste, noe det dessverre ser vanskelig ut til å bli. Dette føyer seg inn i rekken over seriemordere.

Lån 5.000 til 350.000 kr raskt og enkelt via Monsar. Du kan velge mellom flere lån med svar på dagen! Lån penger til det du vil her.

Klikk her!

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , , , , , , ,

De 5 verste seriemorderne gjennom tidene


Det kom ikke som et sjokk at denne gale mannen holder til i U.S.A. Mange seriemordere har hatt U.S.A som tilholdssted. Hva er det som gjør at så mange blir syke i hodet i nettopp U.S.A? Det er en enorm folkebestand der, men er det ene og alene grunnen til antall seriemordere? Jeg tror at de som blir seriemordere har hatt det svært vanskelig i oppveksten, og vil ta hevn for den tapte barndommen. Her bringer jeg dere en liste av de 5 verste seriemorderne gjennom tidene.

Nummer 5
Jeffrey Dahmer Født 1960.
Jeffrey mordet minst 17 menn og gutter mellom 1978 og 1991. De fleste av dem skjedde mellom 1989 og 1991. Mordene hans var grusomme med seksuelle, nekrofilske og kannibalske handlinger. Han var bare 18 år gammel da han utførte sitt første mord. Det mordet skjedde ved at han hadde invitert en venn hjem til seg. Han ville ikke at vennen skulle dra, derfor ble han drept. Jeffrey Dahmer ble dømt til 15 ganger livstid i fengsel.

Nummer 4
Gary Ridgeway Født 1949.
Gary Ridgeway ble kjent som “Green River Killer” fordi han dumpet likene i Green River i Washington. Denne mannen har cirka 90 drap på samvittigheten, men ble «bare» dømt for 48 av dem. Han utnyttet ofrene seksuelt før han drepte dem. Det var enten prostituerte eller folk som bodde på gatene. Han ble i 2003 dømt til 48 livstidsdommer.

Nummer 3
Richard Trenton Chase Født 1950.
Denne mannen drepte seks personer bare på en måned. Han fikk kallenavnet «The Vampire of Sacramento» fordi han drakk opp blodet til sine ofre. Han spiste også deler av ofrene. Kvalmt spør du meg. Åttende mai ble han funnet skyldig i alt seks drap. Han ble dømt til en dødsdom i et gasskammer.

Nummer 2
Gilles de Rais Født 1404
Gilles de Rais var en franskmann. Han torturerte, voldtok og drepte flere hundre barn. Gilles lokket særlig unge blonde gutter til seg. Deretter skal han ha torturert dem til døde. Noen spekulerer i at han drepte så mange som 600 på det meste. Ofrene var mellom 6 og 18 år, og inneholdt begge kjønn.

Nummer 1
Rodney Alcala Født 1943.
Rodney Alcala er en seriemorder som lever den dag i dag. Han har tidligere deltatt i et dating program på tv, noe som gjorde at han kom i kontakt med mange kvinner. Derfor blir han kalt «Dating Game Killer» i amerikanske medier. Man frykter at han kan ha drept inntil 30 folk gjennom tidene. 66-åringen må nok tilbringe resten av sin tid i fengsel, hvis han ikke blir idømt dødsstraff.

Felles for alle disse morderne er at de er sinnssyke i hodet!

Posted in NyheterComments (27)