Tag Archive | "Senterpartiet"

Tags: , , , , ,

Jenny Klinge åpen om at ektemannen tok sitt eget liv


I et intervju med Verdens Gang er den 36 år gamle Senterparti-politikeren Jenny Klinge åpen om at ektemannen tok sitt eget liv for 2 år siden. Jenny Klinge som har vært stortingsrepresentant for Møre og Romsdal siden 2008 sier at det ikke er mindre ærefullt å dø av selvmord enn å dø av andre ting. Jenny Klinge har vært åpen om at ektemannen hennes tok selvmord, og det mener hun har gjort det bedre. Klinge ønsker å snakke om det fordi hun mener det letter sorgprosessen.

Vi i Nyhetsbloggen synes det er bra at Jenny Klinge velger å sette fokus på et så viktig tema som selvmord. I en artikkel publisert på NRK sine nettsider, kommer det fram at i 2009 var det 13 prosent flere som begikk selvmord enn året før. Det er en dramatisk økning, og derfor er det viktig at Klinge setter fokus på dette temaet. Det er tre ganger flere menn enn kvinner som tar selvmord, og man finner det i alle aldre, fra 15 år og oppover. 

Om noen du kjenner har tanker om selvmord, så bør du motivere personen til å motta profesjonell hjelp. Det sier forskeren Erlend Mork ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og forebygging. Kirkens SOS har døgnåpen hjelpetelefon som kan nås om man ringer 81533300.

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , , , , , ,

Latterlige forslag/utspill


Jeg leser at Frp er det partiet som får mest oppmerksomhet i agurktiden. Jeg tror dette fører til at de får bedre oppslutning, og flere stemmer. Frp har hatt flere latterlige utspill, og derfor kommer de mye i media.

Antall artikler i perioden 15/6 – 15/7

Frp: 10.668
Ap: 6.418
Sp: 6.318
H: 5.646
Krf: 4.579
V: 3.056
Sv: 2.721

En undersøkelse som medieanalysebyrået Retriever har gjort for VG Nett viser at at Frp er nevnt i over 10.650 nyhetssaker i papiraviser, nettaviser og etermedier i løpet av én måned mellom 15. juni og 15. juli.

Frp knuser Ap, med cirka 4000 omtaler flere enn Arbeiderpartiet. Jeg tror de andre partiene ligger på latsiden i ferien, og det utnytter Frp. Hvis Frp fortsetter å komme med dumme utspill, vil de nok toppe denne statistikken fortsatt.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=563987

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=564317

Posted in NyheterComments (1)