Tag Archive | "Norwegian nyheter"

Tags: , , , , , , ,

Tror Norwegian kan bli medlem av flyallianse


For ikke lenge siden annonserte Norwegian at de ville kjøpe 222 nye fly, og nå tror et analyseselskap at flyselskapet Norwegian vil gå inn i en flyallianse. Om det viser seg at analyseselskapet tar rett, så vil Norwegian være det første lavprisselskapet som er medlem i en flyallianse. Det er analyseselskapet CAPA som tror at Norwegian vil knytte seg til en flyallianse. En grunn til at Norwegian vil gå inn i en flyallianse er ifølge CAPA at Norwegian fra 2013 vil gå inn på markedet for langflyvninger over flere kontinenter.

CAPA hevder videre at Norwegian er med på å gjøre seg til et attraktivt selskap med de nye investeringene. For min del tror jeg disse investeringene kan være litt skumle, for man vet ikke hvordan framtiden ser ut. Kjøpekraften til folk flest i verden kan bli mye dårligere på den tiden da de nye flyene kommer. Analyseselskapet CAPA tror at Norwegian kan bli tilbudt å bli med i en av disse tre flyalliansene: Sky Team, Star Alliance, eller Oneworld. Analyseselskapet ser for seg at det er størst sannsynlighet for at Norwegian signerer en kontrakt med Sky Team. Grunnen til det er at Finnair allerede er med i Oneworld, mens SAS er med i Star Alliance.

En person som er skeptisk til dette er Vilis Eizentas som er analytiker hos Terra Markets. Eizentas sier at lavprisflyselskaper ofte ønsker å kjøre sitt løp, og derfor vil det ikke være hensiktsmessig at Norwegian går inn i en slik allianse. Vi i Nyhetsbloggen tror at det beste for Norwegian vil være å kjøre sitt eget løp, uten å knytte seg til en allianse. Vi i Nyhetsbloggen tror at Norwegian sine inntekter vil stige mer om de ikke går inn i en flyallianse. Om Norwegian velger å gå inn i en flyallianse, så vil det føre til at de blir bundet til vedtekter som gjelder for alliansen. Om de velger å stå på egne ben vil de kunne ta mange flere avgjørelser selv.

Relatert artikkel: Spanair er konkurs

Posted in NyheterComments (2)