Tag Archive | "Landbrukspolitikk"

Tags: , , , , , ,

Sylvi Listhaug med det falske gliset har satt seg på kant med bøndene


Sylvi Listhaug har vært mye å sett framme i media i det siste med sitt falske glis som dukker opp til ethvert spørsmål fra journalister. FRPs landbruksminister må være en av de mest landbruksfiendtlige ministerne vi har hatt gjennom tidene, om ikke den verste. Tilbudet fra staten på 150 millioner kroner mer enn tidligere har skapt bonde-opprør, og egg-pakkerirer landet rundt har blitt blokkert av sinte bønder.

Det kom ikke som en overraskelse at Sylvi Listhaug og FRP ville komme med et dårlig tilbud, og bøndene må nok ha vært forberedt på at det kunne bli en slags «streik». Nå oppfordrer bønder over hele landet til å hamstre egg fra butikkene, for at det skal bli tomt. Om dette er det riktige virkemiddelet er jeg ikke sikker på, men de har ihvertfall skapt blest om saken sin. Det er heller ingen selvfølge at bøndene klarer å tømme butikkene for egg, ettersom lagrene av egg hos grossistene pleier å være noenlunde store.

Sylvi Listhaug må nok svare for seg på TV og i aviser de kommende dagen, og da spørs det om hun drar fram det falske gliset som har blitt kjennetegnet for Norges landbruksminister anno 2014. Bøndene som har hatt en kraftig økning i utgiftene de siste årene har ikke kunnet skilte med noen særlig inntektsøkning. Så spørsmålet blir da om vi ønsker et norsk landbruk og et levende samfunn i distriktene? Dersom svaret er ja, så må Sylvi Listhaug legge mer penger på bordet. Hvis ikke kommer vi til å sitte igjen med de store brukene på Østlandet, Jæren og Trøndelag om noen år.

Det er viktig at Norge opprettholder en viss selvforsyning, selv om vi langt ifra er selvforsynte den dag i dag. Det ser ikke ut til at det blir noe mindre krig og ufred i verden, og det er bare en grunn til at Norge bør være selvforsynte. En annen grunn til at vi bør være selvforsynte er dersom en internasjonal matkrise skulle oppstå. At Listhaug er tilhenger av importert mat er ingen overraskelse. Ønsker du at Norge skal være selvforsynt Sylvi Listhaug, eller skal vi stole på andre?

Sylvi Listhaug

Posted in NyheterComments (0)