Tag Archive | "Kredittkort"

Tags: , , , , , , , , ,

Beste kredittkort i 2013


Nettsiden Kredittkortguide.com har hatt en kåring av beste kredittkort 2013, og her har det beste kortet for i år blitt kåret. Ikke overraskende kommer 365Privat fra tidligere Fokus Bank nå Danske Bank på førsteplass. Vi i Nyhetsbloggen har sett på hvilke fordeler en kan få ved å benytte dette kortet. Grunnen til at vi skriver at det ikke er overraskende at 365Privat har vunnet denne testen, er at dette kortet har vunnet en rekke kåringer de siste årene. Nettavisen, Dine Penger og Dagbladet er noen av de som har kåret 365Privat til det beste kredittkortet. Nå har det altså blitt kåret til beste kredittkort i 2013.

365Privat har blitt kåret til best i test hele 8 ganger siden 2007, og det skulle si sitt. Fordelene med 365Privat kredittkort er at de tilbyr svært gode cashback og rabattordninger. Om du betaler regningen i tide er 365Privat et kredittkort du sterkt bør anbefale deg å skaffe. Drivstoffrabatt er noe av det beste med 365Privat. Man får 3,65 % rabatt når man fyller drivstoff, og ett tillegg på 30 øre om du fyller hos en av Esso sine bensinstasjoner rundt om i landet. Ved en literpris på 13 kroner, så vil 3,65 % rabatt tilsi en rabatt på nesten 50 øre per liter du fyller. Om du fyller hos Esso i tillegg, så nærmer det seg 80 øre rabatt per fylte liter.

Ikke nok med at du får rabatter ved å fylle bensin og diesel, men du får også rabatter i skobutikker og klesbutikker. Man får 3,65 % rabatt også i skobutikker og klesbutikker. Om du er en storshopper, så kan jo dette være noe for deg. Det er ingen årskostnad ved 365Privat, slik det gjerne kan være med andre kredittkort. En annen fordel med 365Privat er at man får 10 % rabatt på hotellovernattinger hos Rica. Det er mange Rica-hoteller rundt om i landet, så det kan være en besparelse om du bruker dette kortet når du overnatter hos ett av Rica sine mange hoteller.

Vurderer du å bytte strømleverandør bør du vente til du har skaffet deg 365Privat kredittkort. For med dette kortet kan du få 10 % rabatt på strøm hos Ustekveikja Energi, samt gratis strømforsikring i tre år. En annen fordel med kortet er at du får 10 % rabatt på forsikring hos Travel Guard. Maks kreditt du kan ha med 365Privat er 50 000 kroner. Alt i alt gjør dette 365Privat til det beste kredittkortet i 2013.

Les flere innlegg om kredittkort.

Et bilde av 365Privat Mastercard:

365Privat

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , ,

Handle på avbetaling


Det er i dag veldig mange som kjøper varer på avbetaling, men har dette egentlig noe for seg? Hvis butikken tilbyr å kjøpe varen i dag, men å utsette betalingen rentefritt i 6 måneder, kan man jo heller ha pengene på en sparekonto i mellomtiden, å på den måten heller få litt renter for pengene. Men hvis avbetaling betyr at man ikke har pengene tilgjengelig, og heller betaler en litt større del hver måned i for eksempel 6 måneder, blir dette en veldig uøkonomisk måte å handle på.

Selskapet Thorn gjorde dette til en forretningside for mange år tilbake i Norge, hvor man i prinsippet nesten leide blant annet tv-apparater og videospillere, i stedet for å kjøpe de. Da kan man virkelig snakke om avbetaling, man hadde da muligheten til å kjøpe produktene til odel og eie etter en lang periode, hvor totalprisen ble langt langt over hva den opprinnelige prisen var.

Selskapet lever i dag i beste velgående, og for eksempel en 51 tommers plasma TV koster 7.999 kroner hvis du kjøper den kontant. Ønsker du heller en avbetalingsordning betaler du bare 269 kroner hver måned + et termingebyr på 45 kroner, men den totale prisen blir på hele 17.581 inkludert alle gebyrer og renter.

I noen tilfeller kan det lønne seg å leie fremfor å eie, men det er i ytterst få tilfeller. Å leie en film blir mye billigere om man sammenligner med å kjøpe den samme filmen, og ettersom man kanskje bare ser på den en gang er det ikke så dumt økonomisk med å leie. Men en TV som man ser på i dag etter dag, blir fort en veldig dyr affære om man skal leie den, eller altså kjøpe den med en meget dyr avbetalingsordning.

Men hvis du har planer om å kjøpe en ny TV eller noen andre elektronikkvarer, så benytt heller et kredittkort som gir rabatt ved hjelp av cashbacksystemet. To slike eksempler er Flexi Visa som gir 4 % cashback på elektronikk eller Ikano Visa som gir 5 % på elektronikk i november. Sistnevnte lar deg også opprette egne avbetalingsordninger som du kan lese om her, hvis du uansett vil dele opp betalingen.

Men de fleste butikker i Norge som tilbyr rentefri avbetaling i dag, legger på et etableringsgebyr slik at det ikke blir uten kostnader selv om det kanskje er uten renter. Så har du muligheten til å betale kontant, kan du like gjerne bare gjøre det.

Posted in Alt muligComments (0)

Tags: , , , , ,

Feriereise til Tenerife eller Gran Canaria?


Mange nordmenn drar til varmere strøk når kong vinter inntar landet. Det desidert mest populære turmålet blant nordmenn om vinteren er Kanariøyene. Når man skal reise til Kanariøyene er det likevel flere øyer å velge mellom. Det mange lurer på da, er hvor man skal reise. Man kan for eksempel reise til den idylliske øya Gran Canaria eller naturskjønne Tenerife. Hvorfor man skal velge Tenerife eller Gran Canaria kommer helt an på en selv. Begge disse to øyene kan tilby naturskjønne opplevelser som du neppe vil glemme med det første.

Fuerteventura som hører til Kanariøyene er en øy som er populær for surfere. Fuerteventura er en relativt liten øy når man tenker på befolkningstall, da det bor bare omtrent 100 000 på øya. Hvis man ser på hvor stor øya er i kvadratmeter, så er det den andre største øya tilhørende Kanariøyene etter Tenerife.

En grunn til at mange velger å feriere på Tenerife er de fantastiske strendene. Tenerife er den største øyene av Kanariøyene, og er den nest største øya i Spania. Hvis du skal på feriereise til Tenerife bør du vurdere å ta en tur opp til fjellet Teide. Dette er verdens tredje største vulkan, og vil gi deg en opplevelse du neppe vil glemme.

Et annet feriemål som er populært blant nordmenn er Alicante. Byen Alicante ligger på fastlandet av Spania, og har en rekke vakre strender. Sjansen for å treffe på nordmenn i Alicante er relativt stor, for Alicante er svært populært blant oss nordmenn. Det er ikke uten grunn at Alicante er en av de byene som vokser raskest i Spania. Spaniareiser har bare blitt mer og mer populært, og det har også Alicante blitt.

Hvis du skal på ferietur til Spania eller et annet land, så bør du imidlertid huske på at det kan være lurt å ha med seg et kredittkort. Et kredittkort fører til at du øker sikkerheten når du skal ut å reise. Det er viktig å ta forhåndsregler når man skal på en feriereise, og derfor bør du ha med et kredittkort. Det er mye enklere om du skal bli utsatt for svindel om du bruker kredittkortet enn bankkortet ditt. Shell Mastercard er et eksempel på et kredittkort som gir deg gode betingelser. Shell Mastercard er et kredittkort som er bra for deg som skal ut å reise.

Ønsker du å lese mer om kredittkort kan vi anbefale at du leser om kredittkortet Bank Norwegian, som gir deg gode fordeler om du er ofte ute på reise. Klikk her. 

Posted in Alt muligComments (1)

Tags: , , , ,

Hva er et kredittkort?


Mange lurer kanskje på hva man skal si at et kredittkort er, og enkelt forklart er det en betalingsløsning, akkurat som dine kontanter. Forskjellen er at du handler på kreditt når du bruker et kredittkort for dine kjøp av varer og tjenester. Hver måned mottar du som oftest en regning fra kredittkortselskapet. Noen ganger kan du velge hvor mange ganger du ønsker å betale i året. Det som pleier å virke best er å motta en regning for det du har betalt hver måned.

Et kredittkort har vært tilgjengelig i lang tid, men det er først på 2000-tallet at nordmenn har oppdaget denne geniale betalingstjenesten. Det første kredittkortet kunne man finne allerede på begynnelsen av 1900-tallet i USA. Det var Henry Ford som ga folk muligheten til å kjøpe bil, og det er nok det som beskrives som det første kredittkortet.

I dag har mye forandret seg siden tidlig på 1900-tallet, og dagens kredittkort er som oftest et plastkort. På dagens kredittkortmarked finner man en rekke kredittkort som tilbyr billigere bensin. Beste bensinkort for billigere bensin kan man gjerne si er Shell Mastercard. Dette kredittkortet gir deg 40 øre rabatt per liter bensin eller diesel du fyller.Når du bruker Shell Mastercard må du huske på at rabatten bare gjelder Shell sine bensinstasjoner. I mange tester scorer Shell Mastercard svært høyt, og det er ikke uten grunn.

Hvis du ønsker å lese mer om hva som er det beste bensinkortet for billigere bensin, så anbefaler vi deg å klikke her, og ta en titt på Kredittkortguide.com. 

Posted in Alt muligComments (0)

Tags: , , , , ,

Sammenligning av kredittkort


Det kommer stadig flere kredittkort på markedet. Det eneste de har til felles er at de alle er litt forskjellige. De fleste forbrukere tar ikke noe bevisst valg når de velger kredittkort. De bruker gjerne det de har fått i hånden fra banken sin, kjøpesenteret eller den hyggelige selgeren på Lillestrøm jernbanestasjon.

Hvis du vil ta tilbake litt av kontrollen bør du først spørre deg hva du ønsker å bruke kredittkortet til. De vesentligste komponentene en kredittkortavtale består av er antallet rentefrie dager, årsgebyr, maks lånebeløp, effektiv rente, gebyr ved bruk og hvorvidt det inkluderer reiseforsikring.

De fleste fester her blikket på renten. Den er selvfølgelig vesentlig, men gebyrene for bruk utgjør ofte en vel så stor av kostnadene ved å ha et kredittkort. Det kommer litt an på hvor mye av kreditten du velger å bruke. Jo høyere saldoen er, jo mer betyr rentesatsen. Det kan ære en del å spare på å ha reiseforsikring inkludert i kortet, samtidig som det er praktisk. Men du bør lese vilkårene. Hvis du skal ut på en lengre reise eller ønsker å forsikre for høyere beløp, kan det hende du likevel må tegne egen reiseforsikring.

Ofte har kredittkortet andre tilbud du bør ta i betraktning, som rabatter eller cashback. Men det er gjerne tilbyderen veldig flink til å informere om selv. Det tilbys cashback på alt mulig fra bensin til matvarer. Noen kredittkort tilbyr en så høy cashback som 4 %.

Ved å klikke på linken under, kan du selv sammenligne markedets beste kredittkort for finne det som passer deg best.

Sammenlign kredittkort

Posted in Alt muligComments (0)

Tags: , , , , , ,

Hvilket kredittkort passer for deg?


Det er viktig å tenke over hva man skal bruke kredittkortet til når man skal gå til anskaffelse av et slikt betalingskort. Enkelt forklart er et kredittkort en betalingsløsning hvor kortutstederen låner ut penger til kortbrukeren. Det er mange fordeler med kredittkort. Noen kredittkort har reiseforsikring inkludert, mens andre kredittkort gir rabatter i utvalgte butikker. Hvis du bruker bilen mye, kan Esso Mastercard være noe for deg. Dette kredittkortet gir deg rabatt per liter drivstoff.

Et kredittkort vi kan anbefale, er Cresco Unique. Dette kredittkortet tilbyr den laveste effektive renten på markedet med 12, 29 %. Cresco Unique er et spesielt kort kun for medlemmer i utvalgte yrkesorganisasjoner. Med Cresco Unique kan du ta ut inntil 1000 kroner i kontanter om du foretar et varekjøp. Dette er ikke tilgjengelig på alle butikker, men flere og flere tilbyr dette nå i dag. Med Cresco Unique kredittkortet kan du overføre penger til kredittkortet, og samtidig få rente på pengene. Du mottar 1,75 % sparerente på de pengene du setter inn på kredittkortet. Verdt å merke seg er at dette gjelder innskudd opp til 100 000 kroner.

Hvis du er kunde i Skandiabanken kan du søke om Skandiabanken kredittkort. Skandiabanken sitt kredittkort ble i 2010 kåret til det beste kredittkortet av Dinside.no. Den gang skrev Dinside at kredittkortet ”er best på renter og kredittkjøp”. Selv om kredittkortet har en årsavgift på 50 kroner, så er dette uansett et gunstig kredittkort å bruke. Med Skandiabanken sitt kredittkort, nyter du godt av fordeler som billigere hotell og leiebil. Kredittkortet har en effektiv rente på 16,6 %, noe som er langt under mange av konkurrentene.

Posted in Alt muligComments (0)

Tags: , , , , ,

Skaff deg kredittkort nå!


De fleste har nok hørt om kredittkort. Dette har blitt mer og mer vanlig i vår digitale verden. Med et kredittkort betaler du ikke før du får regningen i posten. Derfor er kredittkort en trygg måte å kjøpe varer på internett. Det kan også være lurt om du gjør et kjøp i utlandet. Hvis du bruker et vanlig visa-kort kan du risikere å bli trekt flere ganger, og da er det vanskelig å få igjen pengene om du har kjøpt noe i utlandet.

Tidligere i år ble kredittkortnummer stjålet i stor skala fra Sony etter et hackerangrep. Det var brukere av Sonys tjeneste PlayStation 3 som ble frastjålet denne informasjonen. Så mange som 77 millioner brukere skal ha blitt frastjålet kredittkortinformasjon. Sikkerheten til Sony har vært alt for dårlig, for denne informasjonen skal ha vært lagret helt ukryptert. I begynnelsen sa Sony at det var bare brukernavn, passord og adresser som var stjålet, men det var det altså ikke.

Å handle med kredittkort i dag er trygt, men man må likevel være forsiktig. Man må passe på kredittkortet sitt, for kommer det på avveie er det lett at det blir misbrukt. Når du skal taste inn pin-koden din bør du passe på at ingen ser på den. Det har faktisk vist seg at noen har stått på tak nær en minibank for å filme kodene til folk som har tatt ut penger av minibanken. Etterpå har bandittene ranet personene som har tatt ut penger. Det beste kredittkort er muligens Santander Red etter hva jeg har lest på diverse nettsider. Et annet som er bra er Visa Kredittkort.

Det kan være lurt å bruke kredittkort for da er det også muligheter for ulike bonusprogrammer. Et bonusprogram er at du får rabatt eller poeng når du kjøper varer. Et eksempel kan være når du kjøper bensin, da tilbyr noen kredittkort en viss rabatt per liter. Et annet eksempel er at kredittkorttilbyderen tilbyr rabatt på reiser. Statoil har et mastercard som gir deg rabatt på bensinen, noe som kan gi deg en stor besparelse i året.

Posted in Alt muligComments (0)