Tag Archive | "Joshua French"

Tags: , , , , ,

Kripos reiser til Kongo for å obdusere Tjostolv Moland


Ansatte fra Kripos skal reise til Kongo for å foreta en obduksjon av den avdøde Tjostolv Moland, som døde den 18. august 2013 på fengselscellen sin i Kongo. Det her vært et ønske fra mange parter at det skal bli foretatt en obduksjon på Tjostolv Moland, og at Norge skal delta på denne obduksjonen. Det er nok få her i Norge som stoler på kongoleserne etter den tragiske «rettssaken» som Tjostolv Moland og Joshua French ble utsatt for. Derfor er det bare riktig at det er norske Kripos som skal foreta obduksjonen av Tjostolv Moland.

Ta med barn, bagasje og badedyr – og legg høstferien til Nord-Tyskland! Ta Color Line Cruises til Kiel eller kjør selv. Miniferie fra kun 1.395,- kr. På Weissenhäuser Strand!

Det var på søndag i forrige uke at Tjostolv Moland ble funnet død på cellen, av sin kamerat Joshua French. Etter over 4 års fengsel i Kongo, så endte det i tragedie. Alle hadde håpet på at begge de to nordmennene skulle komme hjem til Norge i live, men slik ble det ikke. Om Joshua French får komme tilbake til Norge vet vi ikke enda, men det er lov å håpe. Kjell Magne Bondevik skal ha jobbet med å få Tjostolv Moland og French hjem i over ett år, men foreløpig uten resultater. Det viktigste nå blir å få Joshua French hjem, samt Tjostolv Moland, slik at man får en begravelse på norsk jord.

Les også: Tjostolv Moland er død

Norske myndigheter har de siste dagene jobbet for harde livet for at Joshua French skal få komme tilbake til Norge. Å sette inn alle krefter nå er vel kanskje litt sent norske myndigheter!? De norske myndighetene skal ha sendt flere brev til Kongo, men uten å få et eneste svar. Med tanke på at man ikke oppnår svar, så ser det dessverre mørkt ut på nåværende tidspunkt. Men dette er heldigvis noe som fort kan snu.

Det første norske myndigheter burde gjøre er å kutte all støtte til Kongo. Hvis Regjeringen hadde gått inn for dette, så hadde de vist at de var en handlingens Regjering, og ikke en Regjering som sitter på gjerdet og venter på at det skal ordne seg. Et kutt i bistandsstøtten til Kongo ville nok fått sving på sakene, ettersom det betyr mindre penger inn på konto til de korrupte lederne i landet. Hvorfor dette ikke er gjort stiller vi spørsmål til. Men det er vel viktigere å hjelpe folk i Afrika enn å hjelpe sine egne?

Her er et bilde av Tjostolv Moland og hans mor:

Tjostolv og hans mor

 

 

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , , ,

Tjostolv Moland er død, bare 32 år gammel


Det var en trist nyhetssak som dukket opp 18. august 2013, og det var at 32 år gamle Tjostolv Moland er funnet død på sin celle. Det skal være hans nære venn Joshua French som fant han på cellen i Kongo. Tjostolv Moland og Joshua French har sittet fengslet i Kongo i flere år, etter at kongolesiske myndigheter mente at de hadde drept sjåføren sin. Hele rettssaken som pågikk i Kongo var en farse, og disse har på ingen måte fått en rettferdig dom. Read the full story

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , , , , ,

Joshua French snakker ut om sin kristne tro


Den dødsdømte nordmannen Joshua French som sitter fengslet i Kongo sier at man skal frykte og respektere Herren. Jushua French og Tjostolv Moland som begge sitter fengslet i har begge funnet kristendommen. French har stilt opp til intervju med den kristne avisen Vårt Land , og har funnet Gud slik som mange gjør når de sitter fengslet. Det skal visstnok være Gud som skal ha funnet French og ikke French som har funnet Gud. Forholdene disse dødsdømte nordmennene har er noe vi nordmenn ikke kan forestille oss. I fengselscellen har de liggeunderlag, et plastbord, biblene sine og noen stoler.

Joshua French sier at kristendommen er hans personlige ting, og at han ikke ber sammen med Tjostolv Moland som sitter sammen med han i fengslet. French ber hver dag til Gud, og han ser ut til å ha funnet roen i det mange nordmenn tror på. Det er bare noen få uker til nordmennene i Kongo overføres til fengslet i Kinshasa. For familien hjemme i Norge har det vært vanskelig å få kontakt i den siste tiden fordi deres mobil har blitt inndratt, og de får ikke ringe hjem til Norge. Journalister har ikke adgang til fengslet, så Vårt Land har tatt intervjuet på mobil. Denne mobilen som de bruker har blitt smuglet inn i fengslet.

De fleste nordmenn kjenner til historien om Jushua French og Tjostolv Moland. Den 5. mai 2009 ble Abedi Kasongo funnet skutt og drept omtrent 100 kilometer utenfor Kisangani. Etter en voldsom jakt i jungelen blir Joshua French arrestert. Etter fire dager overgir kameraten Tjostolv Moland seg til «politiet» i landsbyen Mambasa. Den 8. september i år mottar de dommen i det som kalles militærtribunalet. Joshua French blir funnet skyldig i medvirkning til blant annet drap, spionasje, væpnet ran og forsøk på å danne et kriminelt forbund og får fire dødsdommer. I tillegg ble han dømt til 20 års fengsel for ulovlig våpenbesittelse. Vi i Nyhetsbloggen ønsker Joshua French og Tjostolv Moland en god jul, og hadde det vært lettvint skulle vi sendt nedover noen juleøl!

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , , , ,

Komedie i Kongo!


Lån raskt og enkelt via Monsar, klikk her!
Joshua French og Tjostolv Moland er for tredje gang dømt til døden i Kongo. Man kan ikke akkurat skryte over rettsvesenet i dette landet. En gang skulle Norge få flere milliarder i bot, og en annen gang var det kongen som deltok i dette. Denne komedien ser ikke ut til å ta slutt med det første. Den har jo pågått i nokså lang tid nå, og det tar på kreftene å sitte i de dårlige fengslene i Kongo.

Det må være forferdelig for familiene, og ikke vite hva framtiden bringer. Å tilbringe resten av sitt liv i et fengsel i Kongo er nok et stort mareritt for mange. Hadde Norge hatt den standarden på fengslene ville det nok skremt bort polakker og andre Øst-Europeere som kommer til Norge for å stjele.

Det er synd at Moland og French ikke skal få en rettferdig dom. Selv om de er skyldig, så vil de ikke få en rettferdig dom. Dessverre fungerer ikke rettssystemet godt nok i Kongo. For min del håper jeg at Utenriksdepartementet tar ansvar og får ryddet opp i dette. Jonas Gahr Støre bør engasjere seg mer i saken for å få litt fremgang.

Posted in NyheterComments (5)

Tags: , , , ,

Kan vi stole på Kongo?


Jeg fikk en klar garanti om at dødsstraff ikke vil bli gjennomført. Han kjente saken godt, det tydelig at den har vært diskutert helt til topps i Kongo, sa Støre på pressekonferansen.

Dette uttaler vår utenriksminister Jonas Gahr Støre. Men kan vi egentlig stole på Kongo når det gjelder denne garantien? Jeg er i hvertfall usikker på denne lovnaden som har blitt gitt. For min del tror jeg det er godt mulig at dødsstraff kan bli gjennomført, selv om de garanterer at dette ikke vil skje.

Read the full story

Posted in NyheterComments (6)