Tag Archive | "Jens Stoltenberg"

Tags: , , , , , , , ,

Jens Stoltenberg har ikke ansvaret for 22. juli


Det er rett og slett latterlig at Jens Stoltenberg skal få skylden for det som skjedde 22. juli 2011. Det er ene og alene Anders Behring Breivik sin skyld, det som skjedde på Utøya og i Regjeringskvartalet i fjor. VG.no har i flere ledere sagt at Jens Stoltenberg bør ta hatten og gå, men vi i Nyhetsbloggen er av en helt annen oppfatning.

Jens Stoltenberg kunne ikke ha avverget massedrapsmannen Anders Behring Breivik fra å utføre sine handlinger den 22. juli i fjor. Det kunne heller ikke tidligere politidirektør Øystein Mæland gjort. At terrorberedskapen er for dårlig i Norge, er det ingen tvil om. Men man kan ikke laste én enkelt person for at denne beredskapen har vært for dårlig.

Om noen ville ha utført en terrorhandling i Norge i dag, så ville det vært like «enkelt» som da Anders Behring Breivik gjorde det i fjor. Norge er et vidstrakt land, og man kan aldri gardere seg mot terrorisme. Selvfølgelig kunne beredskapen ha vært bedre, men man kan uansett ikke forsikre seg 100 % mot terrorisme. Derfor kan verken Jens Stoltenberg eller Øystein Mæland lastes for det som skjedde 22. juli i fjor.

Øystein Mæland har dessuten ikke sittet så lenge i stillingen som politidirektør, og han kan derfor ikke lastes for dette. Om man skal peke på noen som ikke har gjort jobben sin, så må man heller se litt nærmere på hva Ingelin Killengreen gjorde i sin tid. Killengreen var politidirektør før Mæland, og satt vesentlig lengre i jobben. Under Ingelin Killengreen sin periode som politidirektør ble det innført store kutt i Politiet, og da kan man kanskje spørre hvorfor?

Politiet bør bli et satsingsområde i framtiden, og etaten har mye å lære av andre etater. For eksempel på den teknologiske fronten, så burde Politiet ha tatt i bruk nye IT-systemet mer likt det helsevesenet bruker. Politiet har for eksempel ikke nok kontakt over politidistriktene. Om en tyveribande forflytter seg fra Hedmark til Oppland, så har ikke Politiet gode nok rutiner til å fange opp disse tyvene. IT-systemene er bare noe av hva som er utdatert i Politiet.

Det er flaut å lese om at den tidligere politietterforskeren Leif A. Lier krever at Jens Stoltenberg må gå av. Leif A. Lier burde ha etterforsket såpass at han fant ut at Stoltenberg ikke kan lastes for det som skjedde 22 juli. At PolitiNorge er for dårlig kan nok skyldes dårlig styring blant toppsjefene i politietaten. En statsministers oppgave er ikke å detaljstyre Politiet, slik som mange tydeligvis mener.

Det blir for lettvint å skulle legge skylden over på en enkelt person, og det er nettopp det Verdens Gang og mange andre har gjort i disse dager. Jens Stoltenberg har ikke skyld i hva som skjedde den 22 juli, det er det bare Breivik som har! Hvis noen skal lastes for det som skjedde den 22. juli 2011, så er det Anders Behring Breivik.

Her er et bilde av statsminister Jens Stoltenberg:

 

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , ,

Jens Stoltenberg vil ha mer helgejobbing


Jens Stoltenberg ønsker at folk flest skal bli mer positivt innstilt til å jobbe i helgene. Når Jens Stoltenberg støtter helgejobbing tar han Fagforbundets side i debatten om at folk skal jobbe mer i helgene i helsevesenet. Jeg er helt enig i at folk bør jobbe mer i helgene. En av grunnene til at folk bør jobbe mer i helgene er at det er mangel på arbeidskraft i helsevesenet. Vi i Nyhetsbloggen mener at folk flest bør bli mer positive til å jobbe i helgene. Det kan være godt å tjene litt ekstra penger før jul, eller før du skal på sommerferie.

Selvfølgelig skal Norsk Sykepleierforbund gå i mot dette. I forrige uke vedtok Sykepleierforbundet med 96000 medlemmer at de ikke ønsker at sine medlemmer skal jobbe mer i helgene. Det er typisk at fagforbundene skal gå i mot at folk skal jobbe lengre. Norsk Sykepleierforbund bør tenke seg mer om når de kommer med et slikt utspill som dette. Å jobbe i helgene kan faktisk føre til at folk blir bedre kjent med folk på jobben. Det kan også føre til at pasientene får bedre behandling ved at de får den samme sykepleieren som ved sist behandling.

Jens Stoltenberg ønsker at de som aldri jobber helg skal begynne å jobbe helg. Det er først og fremst disse det er viktig å få til å begynne å jobbe litt mer i helgene. Det trenger ikke være mer enn tre til fire uker i året, for det kommer til å hjelpe. Vi i nyhetsbloggen ser ikke for oss at Norsk Sykepleierforbund kommer til å snu i denne saken, dessverre.

Posted in NyheterComments (1)

Tags: , , , , , , ,

Riis-Johansen, trekk deg!


Betway dobler ditt innskudd! Ta del av en fantastisk bonus i et norsk casino – klikk her for å besøke Betway i dag
Det kommer nå frem at opposisjonen og Stortinget reiser et mistillitsforslag mot nåværende olje- og energiminister Terje Riis-Johansen. Det er partiene FRP, KRF, Høyre og Venstre som fremmer kravet om at Riis-Johansen må trekke seg. Dette er heller ikke første gangen han tabber seg ut. Det gjorde han i 2007 også, da han mottok hele 500 000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge. Dette føyer seg inn i rekken over statsråder som har gjort en udugelig jobb.

Det er like mye Jens Stoltenberg som Terje Riis-Johansen sin skyld. For Stoltenberg lovte i nyttårstalen sin i 2007 at innen 2014 skulle Co2-rensing være på plass. Det er nok lett for Stoltenberg å la en statsråd få skylden. For det er mye enklere å bytte statsråd enn å bytte statsminister. Jeg er svært skuffet over at regjeringen har brutt løftet de ga for tre år siden. Nok en gang har regjeringen brutt et løfte, og det begynner å hope seg opp med brutte løfter nå.

Den rød-grønne regjeringen mistet den lille respekten de hadde for min del. Jeg håper at folket får opp øynene, og ser hvordan denne regjeringen gjør tabber gang på gang. Det vil vel vise seg ved neste valg om folk har fått med seg hva som egentlig skjer her i landet. For en regjering som ikke gjør jobben sin, bør ikke bli valgt inn til neste stortingsvalg.

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , ,

Hvem vinner valget?


I dag er den store dagen hvor valget skal avgjøres. Det er cirka 20 minutter igjen til valglokalene stenger. Det er valgsendinger på diverse tv-kanaler nå, for eksempel på Tv2, og Nrk. Jeg oppfordrer alle til å stemme om du ikke har gjort det. Stem på det partiet du er mest enig med og minst uenig med.

Read the full story

Posted in NyheterComments (1)