Tag Archive | "Hua-Hin"

Tags: , , , , , , , , , , ,

Reise til Thailand


Thailand er trolig det nærmeste man kommer paradis når man reiser på en ferietur. Flere og flere nordmenn bosetter seg her, og enda flere drar hit på en feriereise. De kritthvite strendene lokker til seg turister fra hele verden, ikke bare Europa.

Det dukker likevel opp noen spørsmål tilknyttet en reise til Thailand.

  • Når skal man reise til dette vakre landet?
  • Hvor i Thailand skal man reise?
  • Hvilke farer kan man støte på?

Når det kommer til hvor man skal reise, så avhenger det litt av årstiden. Ingenting er verre enn å havne midt i regntiden fordi man ikke har gjort sine undersøkelser på forhånd. Det er mange fjellområdet i Thailand, og dette fører til at klimaet varierer etter hvor man er i landet.

Områder med lite regn om sommeren er Hua-Hin, Cha-Am, Koh Samui og andre reisemål som ligger i den thailandske gulfen. Hvis du planlegger en reise til Nord-Thailand, så er det månedene mars-mai som har høyest temperatur. Fra mai til oktober er det mest regn nord i Thailand. Reiser du til Thailand, så bør du unngå mai til oktober. Reiser du til Koh Samui-kysten, så er det oktober-november som er den mest regnfulle perioden. På Koh Samui-kysten er det varmest i april til august. Områder du kan reise til på Koh Samui-kysten er for eksempel Koh Phangan og Koh Tao.

Reiser du sør i Thailand til området som Phuket, Krabi, Phi Phi og Kho Lanta, så er det varmest i perioden februar-mai. August-oktober er de mest regnfulle månedene. Områdene sør i Thailand er absolutt verdt et besøk om du planlegger feriereisen allerede nå.

Krabi er et feriemål vi kan anbefale, med steder som Ao Nang, Koh Lanta og Klong Muang. Ao Nang er en by som passer til flere typer folk. Her finner du folk som driver med klatring og dykking, men også livsnyterne som ligger på stranden og slikker sol. Fra Ao Nang har du tilgang til en rekke idylliske øyer. De seneste årene har Ao Nang ekspandert kraftig, og du finner nå en rekke restauranter og butikker i sentrum. Krabi ligger bare 20 minutter unna Ao Nang.

Koh Lanta er feriemålet i Krabi-regionen som passer perfekt for barnefamilier. Det er kilometerlange strender i Koh Lanta, og du finner hoteller langs strendene. Koh Lanta ligger sør for Phi Phi-øyene, og er for deg som søker en rolig ferie med avslapning og nytelse av sol. Noen reiseselskaper tilbyr kombinasjonsferier som for eksempel Ving. Dette innebærer at du kan være en uke i Ao Nang og en uke i Koh Lanta.

Dette bildet er fra Krabi:

Krabi

 

Posted in NyheterComments (0)