Tag Archive | "Gale folk"

Tags: , , , , , , ,

Seriemorderen Ed Gein som stjal lik fra gravplassene


Seriemorderen Edward Theodore «Ed» Gein var en amerikansk seriemorder som stjal lik fra gravplasser. Hans kriminelle handlinger forekom rundt hans hjemby Plainfield. I 1957 fant Politiet kroppsedeler i huset hans, og da tilsto han å ha drept to kvinner. De to skal ha blitt drept i 1954 og 1957. Han ble opprinnelig funnet uskikket til å fengsles, og han var lagt inn på en mentalt sykehus. I 1968 ble han dømt til livstid i et mentalt sykehus for drapet på Bernice Worden. Liket av Bernice Worden ble funnet i skuret til Ed Gein. Hodet til Worden ble funnet inne i huset hans.

Seriemorderen Ed Gein ble født i byen La Crosse, Winsconsin i 1906. Ed Gein hadde en bror med navn Henry George Gein, som var eldre enn han. I 1940 døde faren til Ed Gein, og da begynte de to brødrene med merkelige jobber. Ed Gein satt av og til barnevakt for barn i nabolaget. Han likte å sitte barnevakt, og han så ut til å trives mer sammen med barn enn med voksne. Den 16. mai 1944 bestemte brødrene seg for å brenne vekk noe myr på eiendommen sin. Gein mistet synet av broren, og meldte til politiet at hans bror var savnet. Når et søkemannskap ble arrangert, ledet Gein de direkte til den savnede broren, som lå død på bakken. Politiet hadde bemerkninger om omstendighetene til funnet av broren. Henry Gein var uberørt av brann, og han hadde blåmerker i hodet. Det var mange mistanker mot Ed Gein, men han ble ikke dømt for å ha drept broren.

Etter hans bror død, bodde Gein alene med sin mor, som døde 29. desember 1945. Ed Gein forble på gården, og brødfødte seg med strøjobber. 16 november 1957 forsvant Plainfield jernevarehandel-eier Bernice Worden. Politiet hadde grunn til å mistenke Gein. Sønnen til Worden hadde fortalt at Ed hadde vært i butikken kvelden før forsvinningen, og sa han ville komme tilbake neste dag for en gallon av frostvæske. Ved søk på eiendommen hans fant de Worden med hodet avkappet i et skur. På eiendommen hans ble det funnet blant annet fire neser, menneskelig hud som dekket flere stoler, organer i kjøleskapet, et belte laget av brystvortene til et menneske og en lampeskjerm laget av huden av et menneskeansikt.

Når han ble spurt, fortalte Gein etterforskerne at mellom 1947 og 1952, gjorde han så mange som 40 nattlige besøk til tre lokale kirkegårder for å grave opp nylig begravde kropper mens han var i en «rus-lignende» tilstand. Gein innrømmet å ha ranet ni graver, og førte etterforskerne dit. En 16 år gammel gutt hvor foreldrene var venner av Gein, og som deltok i ballspill og filmer med han, rapporterte om at han var klar over det innskrumpede hodet. Ed Gein hadde beskrevet det som et hode han hadde fått tilsendt av en fetter fra Fillipinene som hadde deltatt i den andre verdenskrigen.

Den 21 november 1957 måtte Gein møte i retten for det første mordet. Han erklærte seg ikke skyldig, og mente han var sinnsyk. Han ble erklært mental syk, og ble derfor sendt til et sykehus for syke kriminelle. I 1968 bestemte legene at Gein var tilregnelig  nok til å stilles for retten. Rettsaken startet 14. november 1968, og varte en uke. Han ble dømt til å sitte resten av sitt liv på et mentalsykehus på grunn av at han var sinnsyk.

26 juli 1984 døde Gein av luftveisproblemer og hjertesvikt på grunn av at han hadde kreft. Graven hans på kirkegården i Plainfield ble ofte vandalisert gjennom årene. Geins historie ble tilpasset i en rekke filmer, inkludert Forstyrret (1974), In the Light of the Moon (2000) utgitt i USA som Ed Gein (2001) og Ed Gein: The Butcher of Plainfield (2007).

Posted in Alt muligComments (2)

Tags: , , , , , , , , , ,

De 5 verste seriemorderne gjennom tidene


Det kom ikke som et sjokk at denne gale mannen holder til i U.S.A. Mange seriemordere har hatt U.S.A som tilholdssted. Hva er det som gjør at så mange blir syke i hodet i nettopp U.S.A? Det er en enorm folkebestand der, men er det ene og alene grunnen til antall seriemordere? Jeg tror at de som blir seriemordere har hatt det svært vanskelig i oppveksten, og vil ta hevn for den tapte barndommen. Her bringer jeg dere en liste av de 5 verste seriemorderne gjennom tidene.

Nummer 5
Jeffrey Dahmer Født 1960.
Jeffrey mordet minst 17 menn og gutter mellom 1978 og 1991. De fleste av dem skjedde mellom 1989 og 1991. Mordene hans var grusomme med seksuelle, nekrofilske og kannibalske handlinger. Han var bare 18 år gammel da han utførte sitt første mord. Det mordet skjedde ved at han hadde invitert en venn hjem til seg. Han ville ikke at vennen skulle dra, derfor ble han drept. Jeffrey Dahmer ble dømt til 15 ganger livstid i fengsel.

Nummer 4
Gary Ridgeway Født 1949.
Gary Ridgeway ble kjent som “Green River Killer” fordi han dumpet likene i Green River i Washington. Denne mannen har cirka 90 drap på samvittigheten, men ble «bare» dømt for 48 av dem. Han utnyttet ofrene seksuelt før han drepte dem. Det var enten prostituerte eller folk som bodde på gatene. Han ble i 2003 dømt til 48 livstidsdommer.

Nummer 3
Richard Trenton Chase Født 1950.
Denne mannen drepte seks personer bare på en måned. Han fikk kallenavnet «The Vampire of Sacramento» fordi han drakk opp blodet til sine ofre. Han spiste også deler av ofrene. Kvalmt spør du meg. Åttende mai ble han funnet skyldig i alt seks drap. Han ble dømt til en dødsdom i et gasskammer.

Nummer 2
Gilles de Rais Født 1404
Gilles de Rais var en franskmann. Han torturerte, voldtok og drepte flere hundre barn. Gilles lokket særlig unge blonde gutter til seg. Deretter skal han ha torturert dem til døde. Noen spekulerer i at han drepte så mange som 600 på det meste. Ofrene var mellom 6 og 18 år, og inneholdt begge kjønn.

Nummer 1
Rodney Alcala Født 1943.
Rodney Alcala er en seriemorder som lever den dag i dag. Han har tidligere deltatt i et dating program på tv, noe som gjorde at han kom i kontakt med mange kvinner. Derfor blir han kalt «Dating Game Killer» i amerikanske medier. Man frykter at han kan ha drept inntil 30 folk gjennom tidene. 66-åringen må nok tilbringe resten av sin tid i fengsel, hvis han ikke blir idømt dødsstraff.

Felles for alle disse morderne er at de er sinnssyke i hodet!

Posted in NyheterComments (27)