Tag Archive | "Den 22 juli"

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Anders Behring Breivik, Norges verste massemorder gjennom tidene


22 juli 2011 er en dato som alle nordmenn kommer til å huske i lang tid framover. Det var da en bombe eksploderte, og en mann gikk amok på Utøya utenfor Oslo. Det ingen trodde kunne skje i Norge hadde skjedd. Fredsnasjonen Norge som vi liker å kalle oss hadde opplevd terror på norsk jord. Alle var helt sikre på at dette dreide seg om en muslim, men det skulle vise seg å være en av våre egne, Anders Behring Breivik. Den 32 år gamle mannen er til nå den verste massemorderen i norsk historie. Andre norske seriemordere som har drept mange er for eksempel Arnfinn Nesset, og Belle Gunness som var bosatt i USA. I følge Anders Behring Breivik selv skal han ha planlagt denne aksjonen i hele 9 år. Det er en ufattelig tragedie denne mannen står bak, og det utenkelige har skjedd. Vi har hørt det skjedd mange ganger i USA tidligere, men aldri før i vårt lille land Norge. Det er forresten viktig å skille mellom seriemorder og massemorder. En seriemorder dreper mange personer over en lang periode, slik som Arnfinn Nesset gjorde. Mens en massemorder dreper mange personer i et kort tidsrom.

Anders Behring Breivik brukte kallenavnene Andrew Berwick og Sigurd Jorsalfar. Navnet Andrew Berwick ble brukt i et manifest han skrev på engelsk som er på over 1500 sider. Jeg har fått tilgang på manifestet, og har begynt å lese meg i gjennom det. Slik er introduksjonen til manifestet: En av konservatismes viktigste innsikter er at alle ideologier er feil. Ideologi tar et intellektuellt system, et produkt av en eller flere filosofer, og sier: «Dette
Systemet må være sant. «Uunngåelig, ender realiteten opp med å motsi systemet, vanligvis på et økende tall av poeng. Men ideologien, etter sin art ikke kan tilpasse seg virkeligheten, å gjøre det ville være å forlate systemet.» Slik er introduksjonen til manifestet som den gale Anders Behring Breivik er forfatteren av. Breivik skal ha vært inspirert av den norske bloggeren Fjordman som er en islamkritisk blogger. Fjordman skal ha vært hans favorittforfatter, som også er anonym.

Etter eksplosjonen i regjeringskvartalet så det ut som en krigssone. Åtte personer skal ha blitt drept i dette angrepet og 30 personer skal være skadet. Det var i halv fire tiden at bomben skal ha gått av. Det meldes at bilen som eksploderte utenfor regjeringskvartalet skal ha stått der i to dager fullastet med eksplosiver. Blodige mennesker kom ut av bygningen, og det skal ha vært observert en død person hengende ut av et vindu. Statsminister Jens Stoltenberg ble raskt fraktet til sikkerhet etter at bomben gikk av. I flere dager etter eksplosjonen patruljerte Forsvaret rundt i Oslos gater. Bomben Anders Behring Breivik hadde laget på gården sin var laget av kunstgjødsel og diesel. Han hadde opprettet et firma som skulle drive med produksjon av grønnsaker slik at han kunne få bestilt kunstgjødsel gjennom Felleskjøpet. Når Felleskjøpet fikk inn bestillingen fra Behring Breivik fattet de ingen mistanke om at gjødslet kunne komme i hendene på en gal terrorist. Det var som en helt vanlig ordre. Seks tonn kunstgjødsel ble kjørt til gården han leide og levert med lastebil.

Anders Behring Breivik har mest sannsynlig funnet oppskriften til bomben på internett. Det skal ikke være så vanskelig å lage en slik bombe som dette, og han skal ha vært svært nøye i produksjonen av bomben. Breivik skal ha oppsøkt internettforumer når det oppsto problemer med å lage bomben. Der skal han ha fått svar som hjalp han i å lage dødsbomben. Man kan risikere at hele regjeringskvartalet må rives etter den fatale bomben. Man kan si så mye om denne saken. Det hadde vært foreslått for flere år siden at denne gaten skulle sperres for trafikk. Slik at ingen biler kunne parkere eller kjøre gjennom gaten utenfor regjeringskvartalet. Dessverre har nok politikere og ansvarlige for denne saken vært for slappe, og behandlingen har tatt alt for lang tid.

Garasjeanlegget under regjeringskvartalet skal ha tatt mye av støyten av bomben, og derfor har ikke bygningen kollapset. Inngangspartiet til regjeringskvartalet ble blåst bort, det samme ble kantinen til de ansatte. Anders Behring Breivik skal ha brukt en 75 centimeter lang lunte, noe som gir han en ett minutt og 15 sekunder på å komme seg unna bomben. Etter at Anders Behring Breivik sprengte bomben i Oslo sentrum, skal han ha dratt videre til Utøya hvor den forferdelige tragedien fortsatte. Nesten 70 personer ble drept på Utøya. Bomben skal ha vært på 950 kilo, så her snakker vi om en stor bombe. Men at han er en amatør er ihvertfall sikkert. Breivik skal ha plassert detonatoren på toppen av bomben, noe som fører sprengkraften ned i bakken.

Når til og med den islamfiendtlige organisasjonen English Defence League tar avstand fra Anders Behring Breivik, da sier det noe om hvor gal denne mannen er. Jeg hadde nok forventet at denne organisasjonen tok avstand fra han, og det er enda godt at de gjør det. Jeg synes uansett at en organisasjon som English Defence League har fått alt for mye oppmerksomhet av norsk media. Hadde de fått mindre oppmerksomhet ville det nok ha minsket rekrutteringen til organisasjonen. Dessverre ser det ut som om at mediene liker å skrive om disse islamfiendtlige organisasjonene, ja noen vil kalle de rasistiske organisasjoner. En person i English Defence League uttaler at han var et monster, et dyr. Det er en beskrivelse jeg liker av han. Anders Behring Breivik er den største idioten født på norsk jord. Måtte han brenne i helvette sammen med sine ondskapsfulle venner.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik kan risikere en dom på 30 år i fengsel, og man skal ikke se bort i fra at han kan få forvaring også. Det vil i praksis si at han kan sitte i fengsel resten av sitt liv. Man vil aldri kunne straffe det han har gjort nok. Det er grusomt, og vil aldri kunne bli gjort igjen med fengsel. Alle de personene som mistet livet vil alltid være borte, men fortsatt i hjertene våre.

Den norske FRP-politikeren Mette Hanekamhaug fra Molde skal være en av 1000 personer som har mottatt manifestet til Anders Behring Breivik i en e-post. Hun var den eneste politikeren som skal ha fått denne e-posten fra Breivik. Mailen ble sendt ut to og en halv time før bomben eksploderte i regjeringskvartalet. Hun forstår ikke hvorfor hun skal være en av mottakerne. Den tidligere stortingsrepresentanten Jan Simonsen som driver bloggen Frie-Ytringer skal også ha vært på mottakerlisten.

Massedrapsmannen Anders Behring Breivik skal nå sitte å skrive en tale. Han skriver en tale på Engelsk, som han sier er hans arbeidsspråk. Breivik skal ha bedt om å fått utlevert en datamaskin til å skrive på, og det skal han ha fått oppfylt. Han ville også fortsette skrivingen på det 1500 sider lange manifestet. Dette manifestet er lagt ut på internett på mange forskjellige internettsider, blant annet på piratnettstedet The Pirate Bay. Det er en PDF fil som også inneholder bilder av han, disse bildene har blitt brukt mye i norske medier.

Anders Behring Breivik skal ha vært en skrytepave uten like, han skal ha pyntet på CV-en, og skrytt av kontakter han egentlig ikke hadde. I tillegg skal han ha skrytt av å hatt damer, men vennene hans så aldri noe til disse damene. Det skal nå være satt en pris på hodet til Behring Breivik etter at han skal ha skrevet at han har kontakter i B-gjengen. Han skal ha tatt utdanning over internett ved å ha brukt læringsinstitusjonen American InterContinental University fra 1998 til 2002. Det skal også være kjent at han har involvert seg i politikken. Breivik eller monsteret skal ha vært medlem av Fremskrittspartitet ungdom (FPU).

Minutter før bomben gikk av skal den terorsiktede 32-åringen ha blitt fanget opp av overvåkingskameraer. Det vil ta flere uker for Politiet å gå igjennom alt videomaterialet de har fått inn. Det norske politiet har nå satt ned en egen gruppe for å gå igjennom det omfattende videomaterialet som finnes. Hans aktivitet på Facebook og andre sosiale medier skal også bli gjennomgått av Politet, og det vil kanskje røpe hvem han har hatt kontakt med.

22. juli som nasjonal minnedag

En undersøkelse som Infact har gjort for VG viser at 62.9 prosent av befolkningen ønsker 22. juli som en nasjonal minnedag. 39 prosent av de som ønsker en minnedag vil at dagen skal markeres med roser over hele landet. Trond Giske som nå er Nærings og handelsminister mener at det er viktig at ofrene ikke glemmes. Kunnskapsdepartementet og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet laget en egen kondolanseprotokoll for barn hvor man kan sende inn sine kondolanser via internett eller brev.

Nå er det bestemt at søndag den 21. august blir nasjonal sørgedag. Jens Stoltenberg kunngjorde under Stortingets minnemarkering at hele landet skal sørge over de døde på Utøya og i Regjeringskvartalet den 21. august. Stemningen i stortingssalen var trist, og flere stortingsrepresentanter gråt. Den 21. august er det bare å møte opp i Oslo Spektrum hvor markeringen skal foregå.
Her er et bilde av massemorderen Anders Behring Breivik.

Posted in NyheterComments (3)