Tag Archive | "Anders Behring Breivik"

Tags: , , , , , , , ,

Jens Stoltenberg har ikke ansvaret for 22. juli


Det er rett og slett latterlig at Jens Stoltenberg skal få skylden for det som skjedde 22. juli 2011. Det er ene og alene Anders Behring Breivik sin skyld, det som skjedde på Utøya og i Regjeringskvartalet i fjor. VG.no har i flere ledere sagt at Jens Stoltenberg bør ta hatten og gå, men vi i Nyhetsbloggen er av en helt annen oppfatning.

Jens Stoltenberg kunne ikke ha avverget massedrapsmannen Anders Behring Breivik fra å utføre sine handlinger den 22. juli i fjor. Det kunne heller ikke tidligere politidirektør Øystein Mæland gjort. At terrorberedskapen er for dårlig i Norge, er det ingen tvil om. Men man kan ikke laste én enkelt person for at denne beredskapen har vært for dårlig.

Om noen ville ha utført en terrorhandling i Norge i dag, så ville det vært like «enkelt» som da Anders Behring Breivik gjorde det i fjor. Norge er et vidstrakt land, og man kan aldri gardere seg mot terrorisme. Selvfølgelig kunne beredskapen ha vært bedre, men man kan uansett ikke forsikre seg 100 % mot terrorisme. Derfor kan verken Jens Stoltenberg eller Øystein Mæland lastes for det som skjedde 22. juli i fjor.

Øystein Mæland har dessuten ikke sittet så lenge i stillingen som politidirektør, og han kan derfor ikke lastes for dette. Om man skal peke på noen som ikke har gjort jobben sin, så må man heller se litt nærmere på hva Ingelin Killengreen gjorde i sin tid. Killengreen var politidirektør før Mæland, og satt vesentlig lengre i jobben. Under Ingelin Killengreen sin periode som politidirektør ble det innført store kutt i Politiet, og da kan man kanskje spørre hvorfor?

Politiet bør bli et satsingsområde i framtiden, og etaten har mye å lære av andre etater. For eksempel på den teknologiske fronten, så burde Politiet ha tatt i bruk nye IT-systemet mer likt det helsevesenet bruker. Politiet har for eksempel ikke nok kontakt over politidistriktene. Om en tyveribande forflytter seg fra Hedmark til Oppland, så har ikke Politiet gode nok rutiner til å fange opp disse tyvene. IT-systemene er bare noe av hva som er utdatert i Politiet.

Det er flaut å lese om at den tidligere politietterforskeren Leif A. Lier krever at Jens Stoltenberg må gå av. Leif A. Lier burde ha etterforsket såpass at han fant ut at Stoltenberg ikke kan lastes for det som skjedde 22 juli. At PolitiNorge er for dårlig kan nok skyldes dårlig styring blant toppsjefene i politietaten. En statsministers oppgave er ikke å detaljstyre Politiet, slik som mange tydeligvis mener.

Det blir for lettvint å skulle legge skylden over på en enkelt person, og det er nettopp det Verdens Gang og mange andre har gjort i disse dager. Jens Stoltenberg har ikke skyld i hva som skjedde den 22 juli, det er det bare Breivik som har! Hvis noen skal lastes for det som skjedde den 22. juli 2011, så er det Anders Behring Breivik.

Her er et bilde av statsminister Jens Stoltenberg:

 

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , , , ,

Anders Behring Breivik tror politiet har pågrepet «en bror»


Politiet har hatt en lang rekke med politiavhør med Anders Behring Breivik, og nå har det kommet fram at Behring Breivik tror at politiet har pågrepet det han kaller «en bror» etter 22. juli. Anders Behring Breivik sitter fengslet på Ila Fengsel, og han skal ha uttalt at dersom politiet har pågrepet enda en person, så vil Breivik sone sammen med ham. Om dette er et spill for at politiet skal tro at det har vært med enda en på massakren som skjedde på Utøya og i Regjeringskvartalet er vanskelig å vite. Det var den 16. november i fjor at Anders Behring Breivik skal ha sagt dette til politiet. Det er Verdens Gang som har fått innsyn i disse dokumentene nå.

Anders Behring Breivik hevder å tilhøre terroristorganisasjonen Knights Templar, og det er i denne organisasjonen Breivik tror at en person til skal være pågrepet. Behring Breivik hevder at han har studert de norske lovene i flere år, og sier at hvis han skal bli dømt for handlingen sin, så må han ha vært med i et såkalt «forbund» med flere personer. Anders Behring Breivik sier at man ikke vil finne noe på Facebook-kontoene hans eller e-postene som kan knytte ham til Knights Templar.

ABB skal i avhør og i sitt manifest ha skrevet om det han kaller et møte i London med «Knights Templar». Han hevder også at han skal ha hatt kontakt med fire «ordensbrødre» som han kaller det. Breivik hevder fortsatt at det er to norske terrorceller til, i tillegg til ham selv. De psykiatrisk sakkyndige mener at Breivik har schizofrene vrangforestillinger, og en av grunnene til at de mener det, er at han snakker om tempelridderordenen.

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , , ,

Rettsakkyndige vil tvinge Anders Behring Breivik til innleggelse på sykehus


De to psykiaterne  Agnar Aspaas og Terje Tørrissen vil tvinge Anders Behring Breivik til å legges inn på sykehus. Årsaken til at de to psykiaterne ønsker dette, er at man skal vurdere Breivik sin mentale tilstand. Jeg støtter forslaget til Tørrissen og Aspaas. Det er bare på denne måten at man kan finne ut om Anders Behring Breivik er strafferettslig beregnelig. Personlig tror jeg at Anders Behring Breivik er beregnelig fordi han har planlagt dette i så mange år, og han har vært bevisst på sine handlinger. Han tok for eksempel anabole steroider for å kunne utføre den grusomme handlingen, og lite tyder på at han ikke er beregnelig for å fengsles.

Hadde Anders Behring Breivik utført den samme handlingen i vårt naboland Sverige, så ville vi ha sett et annet utfall. Da hadde Breivik vært i fengsel for flere måneder siden! Om det hadde skjedd i USA, tror jeg også at han ville ha vært fengslet for lengst. Det er ved Dikemark i Asker at Behring Breivik kan bli lagt inn. Hvis sakkyndige personer observerer Anders Behring Breivik vil man få et klart svar på om han er tilregnelig eller ikke. Mest sannsynlig er han det, men man kan aldri si sikkert.

 

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , ,

Anders Behring Breivik ville sprenge oljeplattform


Terroristen Anders Behring Breivik skal ha hatt flere mulige mål når han planla terroraksjonene, det har han fortalt politiet. Breivik skal for eksempel ha planlagt å sprenge en oljeplattform og terrorisere et gassanlegg. I tillegg til dette skal han ha planlagt å senke danskebåten om AUF arrangerte sitt sommertreff der. Han påpeker at «Danskebåten-planen» ville ha ført til at mange sivile døde, så det ble uaktuelt. Et annet sentralt mål for Anders Behring Breivik var journalistkonferansen Skup.

Det er i avhørene av den terrorsiktede mannen Breivik at disse opplysningene kommer fram. Han skal ha sett seg ut 30 konstruksjoner i Norge, og 10 i utlandet. Han har ihvertfall lagt ned en stor innsats i dette vannvidde opplegget. Forskeren Magnus Ranstorp ved Forsvarshøyskolen i Sverige sier at det hele er bare fantasier av Breivik, og at det ikke ville latt seg gjennomføre. Der er jeg enig med den såkalte forskeren Ranstorp i at han ikke hadde fått det til. De norske oljeplattformene er godt beskyttet, og tilfeldige folk kommer seg ikke inn til plattformene med en fiskebåt. Her har nok herr Breivik vært litt naiv, og trodd at oljeplattformene var dårlig beskyttet.

Massemorderen Anders Behring Breivik planla også å angripe hovedkvarteret til Arbeiderpartiet. Breivik skal ha sagt at det er en bygning som er svak konstruksjonsmessig, men det var for smalt i inngangspartiet til å plassere en bil der. Hadde han sprengt dette bygget i arbeidstiden ville nok mange liv ha gått tapt! I tillegg til at han ville angripe Arbeiderpartiet sitt hovedkontor skal han også ha planlagt et angrep mot Slottet. Han uttaler at Slottet er en bygning som er svak, og det ville ikke være så vanskelig å gjøre store skader.

Journalistkonferansen Skup som er vært år var også et mål for terroristen Anders Behring Breivik. Mange kunne blitt drept om han hadde gått inn for denne konferansen fordi hele 674 deltakere var med i år. Forsinkelser skal ha gjort at han ikke rakk å utføre en aksjon mot Skup-konferansen som fant sted i starten av april i år. Det er bare spekulasjoner i hva Breivik kunne gjort om han valgte Skup-konferansen isteden for aksjonen på Utøya og mot regjeringskvartalet.

Posted in NyheterComments (2)

Tags: , , , , ,

Utøya-trailer fjernet etter press fra Norge


Regissøren Vitaliy Versace har valgt å fjerne traileren fra Utøya etter at det har kommet et enormt press fra nordmenn. Traileren som ble lagt ut på Youtube er nå ikke lenger tilgjengelig der. Det skapte sterke reaksjoner etter at traileren ble lagt ut på videonettsiden Youtube, og mange nordmenn tok kontakt med Politiet for å få filmen fjernet. Det var ikke så mye man kunne gjøre med det, annet enn å snakke med Vitaliy Versace i egen person, for filmen stridet ikke mot Youtubes retningslinjer.
I filmklippet kommer skuespilleren som spiller Anders Behring Breivik roende i en hvit robåt, før han begynner å skyte mot ungdommene på øya. Han er iført en blå politilignende uniform med ordet «politi» trykket på ryggen, skuddsikker vest, svarte sko og han bærer både en rifle og en pistol. Det var spesielt pårørende som synes denne videoen var forferdelig, men også Oslo-politiet tok kontakt med regissøren Vitaliy Versace. Skuespillere i filmen skal ha mottatt trusler fordi de har deltatt i filmen. Filmtraileren skal ha blitt fjernet med hensyn til ofrene, de pårørende og deres familier.

Filmen om Utøya skal komme ut i 2012, og da kommer det nok til å bli mye diskutert i norsk media. Jeg tror ikke reaksjonene vil bli noe mindre når filmen blir lansert neste år. Filmen skal fortsatt være tilgjengelig på Youtube, siden det er andre som har lastet opp filmen også. Vi i Nyhetsbloggen synes det er usmakelig å lage film om en så alvorlig sak som dette. Vi synes det beste hadde vært om Versace hadde trukket hele prosjektet, og latt det bli med en ide.

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , ,

Politiet tar ikke fangefoto av Anders Behring Breivik


Nærmere tre måneder etter pågripelsen, har politiet fortsatt ikke tatt et såkalt fangefoto av massemorderen Anders Behring Breivik (32). Du lurer kanskje på hvorfor? Det enkle svaret er at Anders Behring Breivik ikke ønsker å bli tatt bilde av. Det kan være smart av Politiet å høre på Breivik i denne saken, og ikke fotografere han. For om Politiet hadde gått mot hans vilje og fotografert han, så kunne det ført til at Behring Breivik ble minde samarbeidsvillig.

Politiet fikk en klar tilbakemelding fra den siktede om at han ikke ønsket å bli fotografert. Et fangefoto er det nok pressen som ønsker mest av alt, og ikke Politiet i denne saken. Det skal ikke være noen spesiell grunn til at Breivik ikke ønsker å fotograferes, bare at han ikke vil samarbeide om det.

Terrorsiktedes forsvarer Geir Lippestad har tidligere sagt at hans klient ikke ønsker at et slikt politibilde skal komme ut til offentligheten. I det omdiskuterte manifestet, som ble sendt ut rett før angrepene, la Breivik ved flere bilder han hadde tatt av seg selv, blant annet der han poserer med våpen og er iført en selvlaget gallauniform.

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , , , , , , ,

Anders Behring Breivik tilbake på Utøya


Massemorderen og massedrapsmannen Anders Behring Breivik har vært tilbake på Utøya hvor drapene på 69 personer skjedde. Noe som ikke kunne skje i Norge har skjedd. At Behring Breivik er tilbake på Utøya er på grunn av etterforskningen av alle drapene han gjorde ute på øya. I dag, lørdag 13.08 har han vært ute på Utøya for å forklare hvordan hver enkelt av de 69 ble drept. Den 32 år gamlle massemorderen Breivik gikk med tau rundt kroppen, og var godt bevoktet. Det var ikke mulig for den menige mann å se Breivik, for han ble skjermet av Politiet.

Rundt klokken 14.00 kom han til kaien ved Utvika i Tyrifjorden. Han ble fraktet ut med båten MS Thorbjørn, og området rundt han ble bevoktet av tungt bevæpnede politmenn. Politiet er nok redd for at Breivik skal klare å rømme. Det hadde vært en skandale uten like for det norske politiet. Et politihelikopter skal også ha fløyet over området Anders Behring Breivik skulle til, på grunn av mulige hevnaksjoner mot ham. Jeg håper inderlig at ingen dreper han, for han fortjener sin straff.  Anders Behring Breivik må ha en svært god hukommelse for han husker hvert enkelt drap.

Da Breivik forklarte hvordan han slaktet ned folk på Utøya filmet Politiet, for å lage en rekonstruksjon som kan legges fram i retten. Mange hadde stoppet for å legge ned blomster ved minnesmerket utenfor Utøya, men lite ante de om at massemorderen Anders Behring Breivik ikke var langt unna. Dette er første gangen den terrorsiktede nordmannen er utenfor fengslet siden han ble tatt for terrorhandlingene mot regjeringskvartalet og Utøya.

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , ,

Norske hackere har hacket e-posten til Anders Behring Breivik


Den norske hackergruppen Noria skal ha hjulpet norsk politi med å skaffe adgang til to e-postkontoer som tilhører Anders Behring Breivik. Alt materialet som er funnet har blitt overlevert til Politiet via frilansjournalisten Kjetil Stormark. Grunnen til at Stormark er den som overleverer det til politiet er nok at hackerne ikke vil bli avslørt. Kjetil Stormark er en mann som har fulgt det norske og internasjonale hackermiljøet over lang tid. Noen av e-postene som Anders Behring Breivik har på e-postkontoen sin kan være viktig i jakten på hans samarbeidspartnere.

Initiativtakeren til Noria skal være en norsk 17-åring, som skal være en av de fremste hackerne i Norge. Han frykter å bli tatt for tidligere hackeraksjoner han har deltatt i. Hackergruppen er dypt sjokkert over terrorangrepet som har skjedd, og det er også derfor de ønsker å hjelpe Politiet. Hackergruppen Noria består av 8 medlemmer. Hackergruppen Noria er en lite hackergruppe som har brutt ut fra Anonymous Norge.

Posted in NyheterComments (1)

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Anders Behring Breivik, Norges verste massemorder gjennom tidene


22 juli 2011 er en dato som alle nordmenn kommer til å huske i lang tid framover. Det var da en bombe eksploderte, og en mann gikk amok på Utøya utenfor Oslo. Det ingen trodde kunne skje i Norge hadde skjedd. Fredsnasjonen Norge som vi liker å kalle oss hadde opplevd terror på norsk jord. Alle var helt sikre på at dette dreide seg om en muslim, men det skulle vise seg å være en av våre egne, Anders Behring Breivik. Den 32 år gamle mannen er til nå den verste massemorderen i norsk historie. Andre norske seriemordere som har drept mange er for eksempel Arnfinn Nesset, og Belle Gunness som var bosatt i USA. I følge Anders Behring Breivik selv skal han ha planlagt denne aksjonen i hele 9 år. Det er en ufattelig tragedie denne mannen står bak, og det utenkelige har skjedd. Vi har hørt det skjedd mange ganger i USA tidligere, men aldri før i vårt lille land Norge. Det er forresten viktig å skille mellom seriemorder og massemorder. En seriemorder dreper mange personer over en lang periode, slik som Arnfinn Nesset gjorde. Mens en massemorder dreper mange personer i et kort tidsrom.

Anders Behring Breivik brukte kallenavnene Andrew Berwick og Sigurd Jorsalfar. Navnet Andrew Berwick ble brukt i et manifest han skrev på engelsk som er på over 1500 sider. Jeg har fått tilgang på manifestet, og har begynt å lese meg i gjennom det. Slik er introduksjonen til manifestet: En av konservatismes viktigste innsikter er at alle ideologier er feil. Ideologi tar et intellektuellt system, et produkt av en eller flere filosofer, og sier: «Dette
Systemet må være sant. «Uunngåelig, ender realiteten opp med å motsi systemet, vanligvis på et økende tall av poeng. Men ideologien, etter sin art ikke kan tilpasse seg virkeligheten, å gjøre det ville være å forlate systemet.» Slik er introduksjonen til manifestet som den gale Anders Behring Breivik er forfatteren av. Breivik skal ha vært inspirert av den norske bloggeren Fjordman som er en islamkritisk blogger. Fjordman skal ha vært hans favorittforfatter, som også er anonym.

Etter eksplosjonen i regjeringskvartalet så det ut som en krigssone. Åtte personer skal ha blitt drept i dette angrepet og 30 personer skal være skadet. Det var i halv fire tiden at bomben skal ha gått av. Det meldes at bilen som eksploderte utenfor regjeringskvartalet skal ha stått der i to dager fullastet med eksplosiver. Blodige mennesker kom ut av bygningen, og det skal ha vært observert en død person hengende ut av et vindu. Statsminister Jens Stoltenberg ble raskt fraktet til sikkerhet etter at bomben gikk av. I flere dager etter eksplosjonen patruljerte Forsvaret rundt i Oslos gater. Bomben Anders Behring Breivik hadde laget på gården sin var laget av kunstgjødsel og diesel. Han hadde opprettet et firma som skulle drive med produksjon av grønnsaker slik at han kunne få bestilt kunstgjødsel gjennom Felleskjøpet. Når Felleskjøpet fikk inn bestillingen fra Behring Breivik fattet de ingen mistanke om at gjødslet kunne komme i hendene på en gal terrorist. Det var som en helt vanlig ordre. Seks tonn kunstgjødsel ble kjørt til gården han leide og levert med lastebil.

Anders Behring Breivik har mest sannsynlig funnet oppskriften til bomben på internett. Det skal ikke være så vanskelig å lage en slik bombe som dette, og han skal ha vært svært nøye i produksjonen av bomben. Breivik skal ha oppsøkt internettforumer når det oppsto problemer med å lage bomben. Der skal han ha fått svar som hjalp han i å lage dødsbomben. Man kan risikere at hele regjeringskvartalet må rives etter den fatale bomben. Man kan si så mye om denne saken. Det hadde vært foreslått for flere år siden at denne gaten skulle sperres for trafikk. Slik at ingen biler kunne parkere eller kjøre gjennom gaten utenfor regjeringskvartalet. Dessverre har nok politikere og ansvarlige for denne saken vært for slappe, og behandlingen har tatt alt for lang tid.

Garasjeanlegget under regjeringskvartalet skal ha tatt mye av støyten av bomben, og derfor har ikke bygningen kollapset. Inngangspartiet til regjeringskvartalet ble blåst bort, det samme ble kantinen til de ansatte. Anders Behring Breivik skal ha brukt en 75 centimeter lang lunte, noe som gir han en ett minutt og 15 sekunder på å komme seg unna bomben. Etter at Anders Behring Breivik sprengte bomben i Oslo sentrum, skal han ha dratt videre til Utøya hvor den forferdelige tragedien fortsatte. Nesten 70 personer ble drept på Utøya. Bomben skal ha vært på 950 kilo, så her snakker vi om en stor bombe. Men at han er en amatør er ihvertfall sikkert. Breivik skal ha plassert detonatoren på toppen av bomben, noe som fører sprengkraften ned i bakken.

Når til og med den islamfiendtlige organisasjonen English Defence League tar avstand fra Anders Behring Breivik, da sier det noe om hvor gal denne mannen er. Jeg hadde nok forventet at denne organisasjonen tok avstand fra han, og det er enda godt at de gjør det. Jeg synes uansett at en organisasjon som English Defence League har fått alt for mye oppmerksomhet av norsk media. Hadde de fått mindre oppmerksomhet ville det nok ha minsket rekrutteringen til organisasjonen. Dessverre ser det ut som om at mediene liker å skrive om disse islamfiendtlige organisasjonene, ja noen vil kalle de rasistiske organisasjoner. En person i English Defence League uttaler at han var et monster, et dyr. Det er en beskrivelse jeg liker av han. Anders Behring Breivik er den største idioten født på norsk jord. Måtte han brenne i helvette sammen med sine ondskapsfulle venner.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik kan risikere en dom på 30 år i fengsel, og man skal ikke se bort i fra at han kan få forvaring også. Det vil i praksis si at han kan sitte i fengsel resten av sitt liv. Man vil aldri kunne straffe det han har gjort nok. Det er grusomt, og vil aldri kunne bli gjort igjen med fengsel. Alle de personene som mistet livet vil alltid være borte, men fortsatt i hjertene våre.

Den norske FRP-politikeren Mette Hanekamhaug fra Molde skal være en av 1000 personer som har mottatt manifestet til Anders Behring Breivik i en e-post. Hun var den eneste politikeren som skal ha fått denne e-posten fra Breivik. Mailen ble sendt ut to og en halv time før bomben eksploderte i regjeringskvartalet. Hun forstår ikke hvorfor hun skal være en av mottakerne. Den tidligere stortingsrepresentanten Jan Simonsen som driver bloggen Frie-Ytringer skal også ha vært på mottakerlisten.

Massedrapsmannen Anders Behring Breivik skal nå sitte å skrive en tale. Han skriver en tale på Engelsk, som han sier er hans arbeidsspråk. Breivik skal ha bedt om å fått utlevert en datamaskin til å skrive på, og det skal han ha fått oppfylt. Han ville også fortsette skrivingen på det 1500 sider lange manifestet. Dette manifestet er lagt ut på internett på mange forskjellige internettsider, blant annet på piratnettstedet The Pirate Bay. Det er en PDF fil som også inneholder bilder av han, disse bildene har blitt brukt mye i norske medier.

Anders Behring Breivik skal ha vært en skrytepave uten like, han skal ha pyntet på CV-en, og skrytt av kontakter han egentlig ikke hadde. I tillegg skal han ha skrytt av å hatt damer, men vennene hans så aldri noe til disse damene. Det skal nå være satt en pris på hodet til Behring Breivik etter at han skal ha skrevet at han har kontakter i B-gjengen. Han skal ha tatt utdanning over internett ved å ha brukt læringsinstitusjonen American InterContinental University fra 1998 til 2002. Det skal også være kjent at han har involvert seg i politikken. Breivik eller monsteret skal ha vært medlem av Fremskrittspartitet ungdom (FPU).

Minutter før bomben gikk av skal den terorsiktede 32-åringen ha blitt fanget opp av overvåkingskameraer. Det vil ta flere uker for Politiet å gå igjennom alt videomaterialet de har fått inn. Det norske politiet har nå satt ned en egen gruppe for å gå igjennom det omfattende videomaterialet som finnes. Hans aktivitet på Facebook og andre sosiale medier skal også bli gjennomgått av Politet, og det vil kanskje røpe hvem han har hatt kontakt med.

22. juli som nasjonal minnedag

En undersøkelse som Infact har gjort for VG viser at 62.9 prosent av befolkningen ønsker 22. juli som en nasjonal minnedag. 39 prosent av de som ønsker en minnedag vil at dagen skal markeres med roser over hele landet. Trond Giske som nå er Nærings og handelsminister mener at det er viktig at ofrene ikke glemmes. Kunnskapsdepartementet og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet laget en egen kondolanseprotokoll for barn hvor man kan sende inn sine kondolanser via internett eller brev.

Nå er det bestemt at søndag den 21. august blir nasjonal sørgedag. Jens Stoltenberg kunngjorde under Stortingets minnemarkering at hele landet skal sørge over de døde på Utøya og i Regjeringskvartalet den 21. august. Stemningen i stortingssalen var trist, og flere stortingsrepresentanter gråt. Den 21. august er det bare å møte opp i Oslo Spektrum hvor markeringen skal foregå.
Her er et bilde av massemorderen Anders Behring Breivik.

Posted in NyheterComments (3)