Tag Archive | "Anders Behring Breivik barndom"

Tags: , , , , ,

Anders Behring Breivik ville sprenge oljeplattform


Terroristen Anders Behring Breivik skal ha hatt flere mulige mål når han planla terroraksjonene, det har han fortalt politiet. Breivik skal for eksempel ha planlagt å sprenge en oljeplattform og terrorisere et gassanlegg. I tillegg til dette skal han ha planlagt å senke danskebåten om AUF arrangerte sitt sommertreff der. Han påpeker at «Danskebåten-planen» ville ha ført til at mange sivile døde, så det ble uaktuelt. Et annet sentralt mål for Anders Behring Breivik var journalistkonferansen Skup.

Det er i avhørene av den terrorsiktede mannen Breivik at disse opplysningene kommer fram. Han skal ha sett seg ut 30 konstruksjoner i Norge, og 10 i utlandet. Han har ihvertfall lagt ned en stor innsats i dette vannvidde opplegget. Forskeren Magnus Ranstorp ved Forsvarshøyskolen i Sverige sier at det hele er bare fantasier av Breivik, og at det ikke ville latt seg gjennomføre. Der er jeg enig med den såkalte forskeren Ranstorp i at han ikke hadde fått det til. De norske oljeplattformene er godt beskyttet, og tilfeldige folk kommer seg ikke inn til plattformene med en fiskebåt. Her har nok herr Breivik vært litt naiv, og trodd at oljeplattformene var dårlig beskyttet.

Massemorderen Anders Behring Breivik planla også å angripe hovedkvarteret til Arbeiderpartiet. Breivik skal ha sagt at det er en bygning som er svak konstruksjonsmessig, men det var for smalt i inngangspartiet til å plassere en bil der. Hadde han sprengt dette bygget i arbeidstiden ville nok mange liv ha gått tapt! I tillegg til at han ville angripe Arbeiderpartiet sitt hovedkontor skal han også ha planlagt et angrep mot Slottet. Han uttaler at Slottet er en bygning som er svak, og det ville ikke være så vanskelig å gjøre store skader.

Journalistkonferansen Skup som er vært år var også et mål for terroristen Anders Behring Breivik. Mange kunne blitt drept om han hadde gått inn for denne konferansen fordi hele 674 deltakere var med i år. Forsinkelser skal ha gjort at han ikke rakk å utføre en aksjon mot Skup-konferansen som fant sted i starten av april i år. Det er bare spekulasjoner i hva Breivik kunne gjort om han valgte Skup-konferansen isteden for aksjonen på Utøya og mot regjeringskvartalet.

Posted in NyheterComments (2)