Tag Archive | "ABB UTØYA"

Tags: , , , , , ,

Rettsakkyndige vil tvinge Anders Behring Breivik til innleggelse på sykehus


De to psykiaterne  Agnar Aspaas og Terje Tørrissen vil tvinge Anders Behring Breivik til å legges inn på sykehus. Årsaken til at de to psykiaterne ønsker dette, er at man skal vurdere Breivik sin mentale tilstand. Jeg støtter forslaget til Tørrissen og Aspaas. Det er bare på denne måten at man kan finne ut om Anders Behring Breivik er strafferettslig beregnelig. Personlig tror jeg at Anders Behring Breivik er beregnelig fordi han har planlagt dette i så mange år, og han har vært bevisst på sine handlinger. Han tok for eksempel anabole steroider for å kunne utføre den grusomme handlingen, og lite tyder på at han ikke er beregnelig for å fengsles.

Hadde Anders Behring Breivik utført den samme handlingen i vårt naboland Sverige, så ville vi ha sett et annet utfall. Da hadde Breivik vært i fengsel for flere måneder siden! Om det hadde skjedd i USA, tror jeg også at han ville ha vært fengslet for lengst. Det er ved Dikemark i Asker at Behring Breivik kan bli lagt inn. Hvis sakkyndige personer observerer Anders Behring Breivik vil man få et klart svar på om han er tilregnelig eller ikke. Mest sannsynlig er han det, men man kan aldri si sikkert.

 

Posted in NyheterComments (0)

Tags: , , , , ,

Anders Behring Breivik ville sprenge oljeplattform


Terroristen Anders Behring Breivik skal ha hatt flere mulige mål når han planla terroraksjonene, det har han fortalt politiet. Breivik skal for eksempel ha planlagt å sprenge en oljeplattform og terrorisere et gassanlegg. I tillegg til dette skal han ha planlagt å senke danskebåten om AUF arrangerte sitt sommertreff der. Han påpeker at «Danskebåten-planen» ville ha ført til at mange sivile døde, så det ble uaktuelt. Et annet sentralt mål for Anders Behring Breivik var journalistkonferansen Skup.

Det er i avhørene av den terrorsiktede mannen Breivik at disse opplysningene kommer fram. Han skal ha sett seg ut 30 konstruksjoner i Norge, og 10 i utlandet. Han har ihvertfall lagt ned en stor innsats i dette vannvidde opplegget. Forskeren Magnus Ranstorp ved Forsvarshøyskolen i Sverige sier at det hele er bare fantasier av Breivik, og at det ikke ville latt seg gjennomføre. Der er jeg enig med den såkalte forskeren Ranstorp i at han ikke hadde fått det til. De norske oljeplattformene er godt beskyttet, og tilfeldige folk kommer seg ikke inn til plattformene med en fiskebåt. Her har nok herr Breivik vært litt naiv, og trodd at oljeplattformene var dårlig beskyttet.

Massemorderen Anders Behring Breivik planla også å angripe hovedkvarteret til Arbeiderpartiet. Breivik skal ha sagt at det er en bygning som er svak konstruksjonsmessig, men det var for smalt i inngangspartiet til å plassere en bil der. Hadde han sprengt dette bygget i arbeidstiden ville nok mange liv ha gått tapt! I tillegg til at han ville angripe Arbeiderpartiet sitt hovedkontor skal han også ha planlagt et angrep mot Slottet. Han uttaler at Slottet er en bygning som er svak, og det ville ikke være så vanskelig å gjøre store skader.

Journalistkonferansen Skup som er vært år var også et mål for terroristen Anders Behring Breivik. Mange kunne blitt drept om han hadde gått inn for denne konferansen fordi hele 674 deltakere var med i år. Forsinkelser skal ha gjort at han ikke rakk å utføre en aksjon mot Skup-konferansen som fant sted i starten av april i år. Det er bare spekulasjoner i hva Breivik kunne gjort om han valgte Skup-konferansen isteden for aksjonen på Utøya og mot regjeringskvartalet.

Posted in NyheterComments (2)