Tag Archive | "Ønsker ikke å fotograferes"

Tags: , , , , ,

Politiet tar ikke fangefoto av Anders Behring Breivik


Nærmere tre måneder etter pågripelsen, har politiet fortsatt ikke tatt et såkalt fangefoto av massemorderen Anders Behring Breivik (32). Du lurer kanskje på hvorfor? Det enkle svaret er at Anders Behring Breivik ikke ønsker å bli tatt bilde av. Det kan være smart av Politiet å høre på Breivik i denne saken, og ikke fotografere han. For om Politiet hadde gått mot hans vilje og fotografert han, så kunne det ført til at Behring Breivik ble minde samarbeidsvillig.

Politiet fikk en klar tilbakemelding fra den siktede om at han ikke ønsket å bli fotografert. Et fangefoto er det nok pressen som ønsker mest av alt, og ikke Politiet i denne saken. Det skal ikke være noen spesiell grunn til at Breivik ikke ønsker å fotograferes, bare at han ikke vil samarbeide om det.

Terrorsiktedes forsvarer Geir Lippestad har tidligere sagt at hans klient ikke ønsker at et slikt politibilde skal komme ut til offentligheten. I det omdiskuterte manifestet, som ble sendt ut rett før angrepene, la Breivik ved flere bilder han hadde tatt av seg selv, blant annet der han poserer med våpen og er iført en selvlaget gallauniform.

Posted in NyheterComments (0)