Kripos reiser til Kongo for å obdusere Tjostolv Moland

Ansatte fra Kripos skal reise til Kongo for å foreta en obduksjon av den avdøde Tjostolv Moland, som døde den 18. august 2013 på fengselscellen sin i Kongo. Det her vært et ønske fra mange parter at det skal bli foretatt en obduksjon på Tjostolv Moland, og at Norge skal delta på denne obduksjonen. Det er nok få her i Norge som stoler på kongoleserne etter den tragiske «rettssaken» som Tjostolv Moland og Joshua French ble utsatt for. Derfor er det bare riktig at det er norske Kripos som skal foreta obduksjonen av Tjostolv Moland.

Ta med barn, bagasje og badedyr – og legg høstferien til Nord-Tyskland! Ta Color Line Cruises til Kiel eller kjør selv. Miniferie fra kun 1.395,- kr. På Weissenhäuser Strand!

Det var på søndag i forrige uke at Tjostolv Moland ble funnet død på cellen, av sin kamerat Joshua French. Etter over 4 års fengsel i Kongo, så endte det i tragedie. Alle hadde håpet på at begge de to nordmennene skulle komme hjem til Norge i live, men slik ble det ikke. Om Joshua French får komme tilbake til Norge vet vi ikke enda, men det er lov å håpe. Kjell Magne Bondevik skal ha jobbet med å få Tjostolv Moland og French hjem i over ett år, men foreløpig uten resultater. Det viktigste nå blir å få Joshua French hjem, samt Tjostolv Moland, slik at man får en begravelse på norsk jord.

Les også: Tjostolv Moland er død

Norske myndigheter har de siste dagene jobbet for harde livet for at Joshua French skal få komme tilbake til Norge. Å sette inn alle krefter nå er vel kanskje litt sent norske myndigheter!? De norske myndighetene skal ha sendt flere brev til Kongo, men uten å få et eneste svar. Med tanke på at man ikke oppnår svar, så ser det dessverre mørkt ut på nåværende tidspunkt. Men dette er heldigvis noe som fort kan snu.

Det første norske myndigheter burde gjøre er å kutte all støtte til Kongo. Hvis Regjeringen hadde gått inn for dette, så hadde de vist at de var en handlingens Regjering, og ikke en Regjering som sitter på gjerdet og venter på at det skal ordne seg. Et kutt i bistandsstøtten til Kongo ville nok fått sving på sakene, ettersom det betyr mindre penger inn på konto til de korrupte lederne i landet. Hvorfor dette ikke er gjort stiller vi spørsmål til. Men det er vel viktigere å hjelpe folk i Afrika enn å hjelpe sine egne?

Her er et bilde av Tjostolv Moland og hans mor:

Tjostolv og hans mor

 

 

Nyheter


Leave a Reply