Flyselskapet Spanair er konkurs

I går (fredag) ble det kjent at flyselskapet Spanair er konkurs, og dermed taper SAS store penger. SAS eide 10,9 prosent av Spanair, og i følge Sture Stølen er dette et resultat av en stor konkurranse i det spanske flymarkedet. Spanair har ikke klart å omstille seg, og da er det naturlig at flyselskapet nå går konkurs. Flyselskapet er kjent blant oss nordmenn fordi Spanair har ofte fløyet til våre charterdestinasjoner. Spanair er et flyselskap med lang fartstid i luften, og begynte flyvningene allerede i 1988. Hovedkvarteret til Spanair var i Barcelona, og flyselskapet skal ha hatt 29 fly.

Det er klart at når Spanair går konkurs, så vil dette påvirke SAS negativt. SAS som sliter fra før av, vil nok slite enda mer i framtiden på grunn av lavprisselskapene. Spanair var medlem av Star Alliance fra 2003, og frem til konkursen. Man skal ikke se bort i fra at det går samme veien med Scandinavian Airlines, som det gikk med Spanair. Vi i Nyhetsbloggen håper at SAS klarer seg, for servicen er mye bedre enn hos for eksempel Norwegian og Ryanair.

Nyheter


0 Comments For This Post

2 Trackbacks For This Post

  1. Tror Norwegian kan bli medlem av flyallianse | news Says:

    […] Relatert artikkel: Spanair er konkurs […]

  2. Det ungarske flyselskapet Malev er konkurs | news Says:

    […] Relatert artikkel: Spanair er konkurs […]

Leave a Reply