De beste tipsene for søkemotoroptimalisering

Mange har kanskje hørt om søkemotoroptimalisering, men ikke alle vet hva dette er. Søkemotoroptimalisering eller SEO, som det ofte forkortes går ut på å at man jobber for at sin egen nettside eller andres nettside skal komme høyere opp i søkemotorenes resultatsider. De fleste ønsker å komme høyt opp i søkeresultatene, men det kreves mye mer jobb enn hva mange tror. Det varierer hvor vanskelig det er å komme høyt opp i søkemotorenes resultatsider etter hvor stor konkurranse det er på søkeordet. For at nettsiden din i det hele tatt skal komme opp i søkemotoren må du sørge for at den blir indeksert. For å bli indeksert kan du legge til nettsiden din hos Google, eller du kan bygge lenker til nettsiden din. Det skal ikke ta så lang tid før nettsiden din blir indeksert.

Når man snakker om søkemotoroptimalisering, så skiller man mellom ON-site og Off-site SEO. Når man tenker på On-site Seo, så kan for eksempel dette være at man bruker <b> i rundt keywordene eller de søkeordene du vil rangere på. Men her bør du passe på at du ikke overdriver. En annen ting som er viktig når du skal gjøre one-site Seo er at du lenker til andre sider på nettsiden din. Hvis nettsiden din handler om kredittkort, må du lenke tilbake til hovedsiden med ankerteksten kredittkort. Det finnes en rekke andre ting du må gjøre når det gjelder On-site søkemtoroptimalisering, men dette er noen av de viktige punktene.

Når det kommer til Off-site SEO, så handler dette om forhold som ligger utenfor nettsiden din. Det handler om å skaffe lenker inn til nettsiden din fra andre nettsider. For at Google skal levere gode søkeresultater bruker de algoritmer. I disse algoritmene er det mye som spiller inn, men lenker fra andre nettsider er en viktig del. Mange velger i dag å kjøpe lenker og bloggposter for å klatre opp i søkemotorene, men dette kan være risikabelt. I følge Googles retnlingslinjer, så er dette forbudt. Hvis du følger med på nettnyheter har du kanskje fått med deg at Google kjøpte seg positiv omtale, så de sliter visst litt med å følge reglene selv.

Begynn med gjesteblogging

Hvis du ønsker å skaffe lenker inn til nettsiden din for å rangere høyere i søkeresultatene kan gjesteblogging være noe for deg. Dette går ut på at du skriver et gjesteinnlegg til en annen nettside som er relatert til din nisje, mot at du får en lenke tilbake til nettsiden din. Gjesteblogging har blitt mer og mer utbredt, og dette er en lettvint måte å skaffe lenker inn mot nettsiden din. For å få mer innhold til nettsiden din kan du la andre nettsideeiere gjesteblogge på nettsiden din. Hvis du søker på Google relatert til din nisje vil du helt sikkert finne noen som er interessert i å ta i mot gjesteinnlegg.

Start flere nettsider relatert til din nisje

Hvis du er en hardtsatsende gründer vil du kanskje kjøpe flere domener, og legge til innhold relatert til din nisje. Dette er en grei metode for å skaffe flere lenker inn til nettsiden din. Det kan være lurt at du bruker forskjellig webhotell på de ulike nettsidene, dette på grunn av at Google ikke liker at folk lenker mellom egne nettsider. En annen grunn til at dette er positivt er at da kan du for eksempel komme opp på den første resultatsiden hos Google med 2 nettsider. Da er sjansen betydelig større for at du tjener mer penger på nettsiden din.

Bruk bilder på nettsiden din

Det søkes mye etter bilder i søkemotorene, og det er noe du bør ta hensyn til. Hvis du skriver en artikkel for nettsiden din bør du legge med et bilde som illustrerer artikkelen. Husk på at søkemotorene ikke leser bilder, så du må skrive tekst for at søkemotorene skal kunne oppfatte bildet. Hvis du da legger ut et bilde av Kongen, må du passe på at du får med tekst en eller annen plass i rundt bildet. Da vil du garantert få flere treff.

Unngå duplikat innhold

Google lanserte noe som ofte refereres til som Google Panda, som gjorde at nettsider med duplikat innhold rangerer dårligere i Google. Dette gjør at man ikke bør kopiere innhold fra andre nettsider, noe som svært ofte heller ikke er lov med tanke på opphavsretten. Isteden for duplikat innhold bør du satse på å skrive unike artikler med godt innhold. Det sier seg kanskje selv at det ikke er rettferdig at kopiert innhold skal rangere bra?S

Søkemotoroptimalisering


Leave a Reply