Jeg ser ikke problemet i denne saken!

Hva er det egentlig som er problemet i denne saken? Tv2 skryter av å ha avslørt at USA drev med systematisk overvåkning av nordmenn. Jeg ser ikke problemet i denne saken, for å være helt ærlig. USA drev systematisk overvåkning av nordmenn, som har blitt oppfattet som mistenkelige, eller har drevet mistenkelig aktivitet.

Jeg synes det er viktig at noen tar på seg denne jobben. For terrortrusselen rundt om i verden blir ikke mindre med tiden som kommer. Radikale idioter vil det alltid være i framtiden her på kloden, og det er et stort problem vi må leve med. Terrortrusselen vil nok ikke bli mindre i framtiden, heller tvert i mot. Derfor synes jeg det er viktig at noen tar på seg oppgaven i å overvåke mistenkelig personer.

For alt vi vet kan disse nordmennene være radikale islamister som har norsk statsborgerskap. For jeg tviler på at det er flere hundre nordmenn som blir oppfattet som mistenkelige. Derfor må nok dette inkludere utlendinger med norsk statsborgerskap. Men man skal heller ikke se bort i fra at norske statsborgere kan utføre terrorhandlinger, selv om sannsynligheten for det er atskillig mye mindre.

Kan noen fortelle meg hva det er Tv2nyhetene har avslørt? At noen mistenkelige nordmenn har blitt overvåket av PST? At USA sitter på informasjon om mistenkelige personer, som muligens kan utføre terrorhandlinger, er etter mitt syn helt greit!

Nyheter


23 Comments For This Post

 1. nyhetene Says:

  Kunne ikke vært mer enig, en vanvittig tabloid oppblåst sak fra tv2 her.

 2. Jan Says:

  Ja, det åpenbart at det sånn det må være i dagens situasjon. Har det ikke vært for at vi blir beskyttet så godt hadde vi vært sprengt i fillebiter for lengst.

 3. Odd Djøseland Says:

  Jeg skjønner heller ikke hva som er problemet. Jeg må si at jeg føler tvert om en ekstra trygghet ved at proffessjonelle US-folk sammen med våre egne følger med de ekstreme elementene. Det skulle vært mye mer av slikt ! De venstreradikale får operere alt for fritt i landet vårt. Så TAKK USA – for at vi kan stole på at dere er våkne og følger med. Bare fortsett !

 4. laidback Says:

  Problemet er nok at PST har levd sitt eget liv og at norske politikere ikke har innsyn og makt på alle områder. Men det gikk faktisk rykter på nettet om at det var bestemt at nordmenn skulle overvåkes både her og der etter 11.september, særlig på nett, så jeg tror det er mye mer enn de fleste, inkl. regjeringen, liker å tro/vite.Jeg skjønner godt at regjeringen misliker å oppdage at de ikke bestemmer så mye som de tror.
  Egentlig ser jeg komikken i situasjonen..hehe. Men jeg er verken politiker eller terrorist, så det er kanskje derfor situasjonen forekommer meg komisk.

 5. Sverre Says:

  Det et dere ikke ser problemene i denne saken sier mer om dere enn om den amerikanske overvåkingen. Noen må snart si stopp til storebror, dette er ikke demokratisk, og jeg lurer på hvordan amerikanerne hadde likt at norsk ambassade i USA drev med overvåking av amerikanere. Der er adskillig mer gærne mennesker der enn i Norge

 6. macbeth Says:

  Kan ikke bli mer enig med deg.Hvis naivitets landet skulle ha fiksa dette med snu andre kinnet til mentaliteten,hva hadde vi da risikert?Dessuten så dreier dette ikke seg om nordmenn,men ekstremistiske nordmenn.Slike blir overvåket over hele Europa.Så hvorfor TV2 slår seg på brystet og har avslørt noe er mer enn hva jeg skjønner.Det eneste de har gjort er å ha laget problemer for folk som jobber med rikets og vestens sikkerhet.Hva om de hadde brukt de samme ressursene på å kartlegge Krekar og hans familie,hvilke forbindelser de har og hva de lever av.Nei norske journalister gidder ikke å jobbe med det som er åpenbart feil blant våre nye nordmenn men er flinke til å se spøkkels på høylys dag.Jeg skjemtes når jeg så nyhetene klokken 9 og hørte hu reportern prøve å blåse saken opp til store høyder.Hvor har TV2 vært siden 9/11?

 7. xcbvxcbbx Says:

  wow, du burde se v for vendeta, for deretter å se deg i speilet.

 8. Tijan Says:

  Det kommer tydelig frem av hva du skriver at du verken har greie på norsk lov eller vet spesielt mye om Norges forhold til andre stater og norsk suverenitet. Det er forbudt for andre nasjoner å overvåke nordmenn på norsk jord. Da spiller det ingen rolle om det er slemmingen som blir overvåket og de snille som overvåker. Så enkelt er det. Skal en annen alliert nasjon overvåke nordmenn på norsk jord, må tillatelse innhentes fra norske myndigheter. Det er norske etterretningsorganisasjoner som skal drive denne type virksomhet på norsk jord – om det er nødvendig. Hva tror du ville ha skjedd om Norges ambassade rekrutterte amerikanere til å overvåke hva vi mente var mistenkelige amerikanere på amerikansk jord…?! *haha – rabalder!!!*
  All ære til TV2!!! Dette er en knallsak. Spesielt fordi USA er en av våre nærmeste allierte. Og så gidder de ikke engang be om lov før de tar seg til rette! Skal vedde på at politikerne der borte ikke er informert heller. Etterretningsorganisasjoner har en tendens til å leve sitt eget liv.
  Og – bare for ordens skyld: Både min mann og sønnen min er amerikanske statsborgere. Så jeg er på USAs side – så lenge de respekterer norsk lov.

 9. Marius Says:

  Det er et problem, all den tid USAs ambassade på eget initiativ iverksetter systematisk overvåkning av norske borgere uten å konferere og koordinere virksomheten med vårt lands myndigheter.

  Jeg mener det må være en menneskerett å få traske nedover gata uten å bli fotografert, identifisert og journalført (selv om jeg anser det som lite sannsynlig at man finner meg i den katalogen).

  Datatilsynet sier nei til å sette opp fotobokser som muliggjør fartsmålinger over en lengre strekning. De sier også nei til ukritisk bruk av overvåkningskamera. De fleste sier også trolig nei til å la noen scanne e-posten, eller gå gjennom den vanlige posten for den saks skyld. Samtidig skal man altså forsvare at USA, hele verdens supermakt og politi, driver med systematisk overvåkning midt i hovedstaden vår?

  Om dette er ok, legger man presedens for at hver en jordflekk i dette landet kan bli kameraovervåket, all internettrafikk kan bli monitorert og alle telefonsamtaler tatt opp. Det kan jo tross alt avdekke terrorplaner!

  Midt i alt dette glemmer man at de øvrige 99,99 prosent av befolkningen her til lands ikke har noe å skjule, uten at det nødvendigvis betyr at de setter pris på at de ikke engang kan klø seg i rævva på åpen gate uten at noen har festet det på bånd.

  Og hva gjør du når du finner navnet ditt på trykk i Dagbladet, etter at WikiLeaks har publisert en luguber amerikansk overvåkningsrapport, forfattet i sjette etasje i Handelsbygningen på Frogner?

 10. Taho Says:

  Vil DU bli overvåket, værsågod, fortell dem når du pisser på toalettet, hvor du spiser, hvor er du til enhver tid..!!! Er du dum?? jaja, kanksje DU liker og bli styrt.. da er du sheep.. bææ bæææ.

  Det kan bli realitet om vi ikke bekjemper denne type overvåkningen, for det eskalerer og her ser vi bevis på at de starter i det små, for så bli større og lovlig… ser du ikke problemet?

 11. Humlen Says:

  «som har blitt oppfattet som mistenkelige, eller har drevet mistenkelig aktivitet.»

  Det er ikke ulovlig å være mistenkelig. Såklart har uskyldige vært misstenkelige.

 12. Szanne Says:

  min mening

 13. Mr Who Says:

  »utlendinger med norsk statsborgerskap». LOOOOOOOOOOOOOOOOL

 14. Arne Says:

  «Kan noen fortelle meg hva det er Tv2nyhetene har avslørt? At noen mistenkelige nordmenn har blitt overvåket av PST»

  Nei. Det er ikke hva som er avslørt.

  Uansett, synes du er greit å bryte loven bare fordi du mener det er moralsk akseptabelt? Hvis svaret er ja, da antar jeg du mener det er greit at andre bryter loven hvis de mener det de gjør er moralsk akseptabelt også. (hvis ikke er du jo en hykler)

  Og hvilke konsekvenser tror du et slikt syn kan få?

 15. Hanne Says:

  Dette skjer sikkert i hvert land hvor USA har ambassader og konsulater, det er bare her i Norge at mediene benytter det slik at opplaget deres stiger for noen dager, og politikerne fra oppisjonspartiene benytter det for å profilere seg. Snakk om molboland.

 16. samantha Says:

  Enig med deg. Vi får være glade noen tenker på sikkerheten her i landet. At norske myndigheter gjør nok, tviler jeg på. Hva er det venstresida frykter? Har man rent mel i posen, har man ingen ting å være redd for!

 17. SKA Says:

  «Kan noen fortelle meg hva det er Tv2nyhetene har avslørt? At noen mistenkelige nordmenn har blitt overvåket av PST?»

  To ting: At tidligere norske EOS-tjenestemenn har blitt rekruttert. Og at dette har foregått ved siden av den legale virksomheten til PST. Det er ikke PST som har «overvåket» noen. Dette bryter med f.eks suverenitetsprinsippet og Wien-konvensjonen.

 18. SKA Says:

  samantha:
  La meg spørre deg retorisk: Hvorfor tror du at denne informasjonen faktisk kommer *norske* myndigheter og etater til gode?

  Som noen sa: dette er etterretning, ikke veldedighet.

 19. JILL W FANEBUST Says:

  Om de som har vært justisminstre i denne tiden er deres hemmlighet .Helt rett og
  hemmelig holde slike ting.

  JILL

 20. tin Says:

  Det er greit at USA overvåker, de er saklige og har en grunn til det.
  Det er når sosialistene begynner overvåkning at det blir farlig.
  De jævla sosialistsvina er som kjent de verste psykopatene i historien.
  Killem all. En død psykopat er en god psykopat, utrydd sosialistene.

 21. jonas Says:

  «tin Says:
  november 4th, 2010 at 10:39

  Det er greit at USA overvåker, de er saklige og har en grunn til det.
  Det er når sosialistene begynner overvåkning at det blir farlig.
  De jævla sosialistsvina er som kjent de verste psykopatene i historien.
  Killem all. En død psykopat er en god psykopat, utrydd sosialistene.»

  Du er så latterlig at det er helt utrolig. Du snakker om et land som begår så mange forbrytelser over hele verden, Europa inkludert at det er utrolig. Hadde noen som helst prøvd på en brøkdel av det samme i USA hadde det vært døden for det landet.
  De driver med kidnapping, overvåkning og har ulovlige fengsler rundt om i sine alierte land uten å informere den alierte part, og dette støtter du?

  Det er faktisk ikke bare sosialister og islamister som har USA langt opp i halsen lenger.

 22. Alexander Feydt Says:

  For noen idioter noen av dere er. Skal nordmenn bli overvåket så skal det være av norske myndigheter og ikke amerikanske. PST er et verdens mest avanserte «hemmelig» politi som finnes i verden. Hvis dere ikke vet hva dere snakker om så hold munnen deres igjen.

 23. Oleg Primakov Says:

  Fridtjof Alexander Feydt 29 år

  En guttunge som knapt er tørr bak øra mener det er ok å forulempe våre nærmeste allierte og blottlegge landet for terror ?

  Hvordan ambassaden opererer, er ikke hemmelig. I flere rapporter fra amerikanske myndigheter som Dagbladet har gått igjennom, beskrives det i detalj hvordan små overvåkningsenheter ved ulike ambassader skal operere, samt hvilke kvalifikasjoner agenter i tjeneste skal ha. Rapportene ligger ifølge Dagbladet åpent på nettet. At norske myndigheter ikke vet, kan kun bety ren inkompetanse.

  Fungerende sjef i PST, Roger Berg, sier da også PST har visst om observasjonsvirksomheten rundt ambassaden i flere år, men mener de ikke har visst at det har foregått i et slikt omfang. Det ser altså ut til at USA mangler utvidede løyver til virksomheten de har bedrevet. Det er således kun snakk om omfanget, ikke hemmelighold.

  Amerikanerne har bygget opp norsk etterretning, og sto for den selv de første årene etter krigen. Samarbeidet er nært, og eventuelle misforståelser opp i gjennom årene har blitt håndtert sivilisert. Som beskrevet ovenfor er det ikke ulovlig å filme og fotografere demonstranter.

Leave a Reply