Norges verste seriemorder gjennom tidene

Ikke alle har hørt om den verste seriemorderen i norsk historie, derfor har jeg tenkt til å skrive en artikkel om han. Det er sikkert mange som har glemt eller ikke var født da den verste seriemorderen gjennom norsk historie herjet. Arnfinn Nesset drepte sine pasienter med det dødelige stoffet curacit eller curare. Arnfinn Nesset er utdannet sykepleier, og arbeidet på et sykehjem i Orkdal da drapene skjedde. Det var mens han jobbet på sykehjemmet i Orkdal at han gjorde de grusomme drapene. Nesset tilsto totalt 27 drap i et avhør med Politiet, men benektet dette senere.

Det var en svært krevende sak for Politiet, og de brukte over 2 år på å etterforske saken. Dommen i saken kom ikke før i 1983, 2 år etter at etterforskningen begynte. Arnfinn Nesset ble i Frostating lagmannsrett til Norges strengeste straff, nemlig 21 år. Nesset brukte falske resepter til å kjøpe stoffet curacit, som han brukte til å drepe ofrene. For å ta livet en person med curacit, trengs det svært lite av det muskelavslappende stoffet.

Dessverre ble Arnfinn Nesset overført til fri soning etter bare 12 år. Det, på grunn av en idiotisk regel. Denne reglen gikk ut på at hvis du oppførte deg eksemplarisk, så kunne du bli overført til fri soning. Er du på utkikk for å ta en prat med mannen, så skal du lete godt. Han kom ut av fengsel i 2004, men har siden da levd på hemmelig adresse og med nytt navn.

Hvorfor Arnfinn Nesset gjorde disse drapene er vanskelig og si, men noen mener at han fikk en salgs seksuell tenning av å drepe folk. Hvem vet, kanskje noen av de Nesset drepte, egentlig ville dø? For når man ligger i ei seng hele dagen, og har enorm smerte, så er det ikke mye vits i å leve. Aktiv dødshjelp er ikke tillatt i Norge, men det har blitt mer og mer vanlig og dra til utlandet for å gjøre det. Jeg tror ikke at noen av pasientene spurte Nesset om han kunne drepe, men tror heller det var handlinger gjort av en splitter pine gal mann. Selv om 128 vitner ble avhørt, klarte ikke etterforskere og psykiatere og finne ut grunnen til at Arnfinn Nesset drepte.

Fra den første mistanken tok det hele 4 år før Politiet ble koblet inn. I 1977 hadde de mistanker om at Nesset drev med illegale ting, men klarte aldri å bevise noe. I 1978 ble mistanken mot Nesset forsterket, men heller ikke da klarte man å finne ut noe. I 1979 er personalet meget urolig etter at mange pasienter har dødd, men det finnes ikke bevis mot han. I november 1980 ble det oppdaget at Arnfinn hadde fått tak i store mengder curacit, noe som ikke hører hjemme på et sykehjem. Nesset selv, hevdet at stoffet skulle brukes til å avlive en hund. I januar 1981 krever styret at Nesset gir dem en skriftlig beskjed om hva stoffet ble brukt til. En måned etterpå kobles politiet inn i saken, og Nesset sykemelder seg. I mars 1981 tilstår han å ha drept to personer. Måneden etter, i april tilstår Nesset å ha drept seks personer til. Etter hvert tilstår han enda flere drap.

Desember 1981: Tilstår 27 drap.
11. mars 1983: Nesset dømmes av lagmannsretten til 21 års fengsel og 10 års sikring. Dommen gjelder overlagt drap på 12 kvinner og 10 menn. Ut ifra de tallene ser det ut til som at Nesset ikke har brydd seg om det var menn eller kvinner han drepte. Mest sannsynlig plukket han ut ofrene helt tilfeldig.

Her er et bilde av Norges verste seriemorder gjennom tidene, Arnfinn Nesset:

Nyheter


14 Comments For This Post

 1. Idioter Says:

  Ladies and gentlemen, let me present to you the problem. Her er det, rett foran øynene dine. Noen blir drept, og dermed begynner andre å rote frem info om eldgamle drapssakker og skrive artikler om det. Fordi dette er hva folk innerst inne vil ha, mord, blod og elendighet. Dette er fakta, det er ingen vits å nekte, et raskt søk på internett forteller altofr tydelig hva som er mest populært blandt mennekser. Vi er syke svin, get used to it. And remember, life sucks, wearing a helmet will only prolong the sucking.

 2. jadda Says:

  Bor ikke han dusten i Son da?

 3. news Says:

  Aner ikke, men hvordan vet du det?

 4. jafz Says:

  Belle Gunness, eller opprinnelig Brynhild Paulsdatter Størset fra Selbu, var nok enda verre seriemorder enn Arnfinn Nesset, men hun hadde jo emigrert til USA og utførte drapene der. En av Amerikas verste seriemordere gjennom historien var en norsk emigrant. Nesten pinlig å tenke på..

 5. DS Says:

  27 døde liv er altså i verdi med 21 år straff. Det er faktisk mindre enn 1 år per liv han tok.

  Jeg mener at når man strider over til den grensen denne mannen gjorde, så burde det gjelde hele livet at man sitter inne, selv om det er en svak erstatning for de døde. Hva skulle hindre en man i å drepe igjen, om han lystet det før? Han har mistet mye av sitt liv (dog fortjent) for sine handlinger, og derfor skulle han ha enda «mindre» å tape først nå.

  Det er ikke ofte jeg kritiserer hva andre kaller «norsk snillisme», men i denne saken er det bare en skam. Og langt over respektløst ovenfor ofrene som døde.

  Dog skal jeg si, om virkelig alle 27 var kronisk syke, lammet og hva annet tigget om døden, så blir saken noe helt annet. Men dette slår meg urealistisk. Tross alt, ellers hadde han om ikke annet oppgitt det som motiv, noe han ikke har gjort.

 6. Bjarne Says:

  Nesset slapp ut av fengsel etter 10 år, pga. god oppførsel.

 7. Marion L Says:

  denne mannen er hva jeg forstår med ond, han dreper uten noen form for motiv eller anger..
  et vaskeekte kryp som aldri bør slippes ut igjen..

 8. Robin Says:

  http://no.wikipedia.org/wiki/Belle_Gunness

  Det er en annen norsk som topper denne «statistikken.

  Belle Gunness emigrerte til USA og bosatte seg i Chicago.

  Sitat fra linken:
  «Ingen vet hvor mange som ble drept av Belle Gunness, men trolig har rundt 40 personer måttet bøte med livet i møte med henne. Det sies også at hun kan ha drept flere, men antallet vet ingen.»

  Selv om hun ikke drepte disse menneskene i Norge så kan vi vel si at hun er norges største seriemorder

  Hun startet med å drepe sine ektemenn og kanskje noen barn for forsikringpenger og arv.

 9. Anonym Says:

  Jeg trodde han drepte fordi han ikke ville at de skulle ha det vondt og lide. Ikke bare drepe for å drepe.

 10. knut Says:

  «Bjarne Says:
  september 10th, 2010 at 19:57
  Nesset slapp ut av fengsel etter 10 år, pga. god oppførsel.»

  Nei det gjorde han ikke.
  I norge slipper man ikke ut før tida pga god oppførsel.
  Derimot kan du få prøveløslatelse etter 2/3 av soning om du oppfører deg bra.
  Dette skjer da med svært strenge regler for oppfølging i form av møteplikt hos politi på fastsatt tid en gang pr uke i alvorlige tilfeller.
  Så han sonet 14 år før han fikk prøveløslatelse.
  Nesset er forresten pr i dag aktiv innen et lokalt kristenmiljø, men akkurat hvor, vel.. det får dere ikke vite av meg i allefall.

 11. anonym Says:

  Han bor i Tomtegata i Skien. Ser jævelen hver dag.

 12. Farmasøyt Says:

  På apoteket kaller vi ennå Curacit for Nesquick…

 13. thomas Says:

  Kjekt å vite at det er 2,7 måneders fengselsstraff for å ta et annet menneskes liv i nårge. I hvertfall det som var tilfelle i denne saken her. Norsk rettssystem bærer på et stort tumlebeger når det gjelder oppbygging av moral og rettferdighet som flertallet lovpriser. Dreper du en hund litt uhumant i norge får du strengere straff enn om du våldtar et spedbarn! Dette rotner på rot!!

 14. Anonym Says:

  Ut i fra hva jeg har lest så har jeg forstått det slik. Han drepte 27 personer med et bedøvene middel. Alle personen var innlagt på sykehus, altså de var syke eventuelt døende. Å drepe noen med et bedøvene middel og ikke vold viser nåde. Han lot dem dø med så lite smerte som mulig, som om de bare skulle sovne inn og dø i fred og ro. Dette er typiske tegn på «an angel of death» profil. Han føler han gjør dem en tjeneste ved og la dem då «i fred». Det er mange lignende saker som dette, spesielt i USA. Fordi det er så få saker som dette i Norge så har vi bare straff opp til 21 år. Hadde det vært flere saker som dette så er det ganske sikkert at straffen vil bli større igjennom årene.

1 Trackbacks For This Post

 1. Lasermannen, seriemorderen og bankraneren John Ausonius | news Says:

  […]  Norges verste seriemorder gjennom tidene […]

Leave a Reply