Komedie i Kongo!

Lån raskt og enkelt via Monsar, klikk her!
Joshua French og Tjostolv Moland er for tredje gang dømt til døden i Kongo. Man kan ikke akkurat skryte over rettsvesenet i dette landet. En gang skulle Norge få flere milliarder i bot, og en annen gang var det kongen som deltok i dette. Denne komedien ser ikke ut til å ta slutt med det første. Den har jo pågått i nokså lang tid nå, og det tar på kreftene å sitte i de dårlige fengslene i Kongo.

Det må være forferdelig for familiene, og ikke vite hva framtiden bringer. Å tilbringe resten av sitt liv i et fengsel i Kongo er nok et stort mareritt for mange. Hadde Norge hatt den standarden på fengslene ville det nok skremt bort polakker og andre Øst-Europeere som kommer til Norge for å stjele.

Det er synd at Moland og French ikke skal få en rettferdig dom. Selv om de er skyldig, så vil de ikke få en rettferdig dom. Dessverre fungerer ikke rettssystemet godt nok i Kongo. For min del håper jeg at Utenriksdepartementet tar ansvar og får ryddet opp i dette. Jonas Gahr Støre bør engasjere seg mer i saken for å få litt fremgang.

Nyheter


5 Comments For This Post

 1. per egil Says:

  Sirkus kongo har sagt sitt. Makan til mongo fra kongo! Det folket er bokstavelig talt i sin egen lille psykotiske verden. Stakkars folk der som ikke har media som følger dem. De lager lover og egler etter sitt eget forgodtbefinnende, og alla skal vel ha sin del av kaka. Hele systemet er på et nivå vi må til middelalderen for å finne. Send ALLE kongolesere hjem og nekt dem innreise hit, kutt ut all bistand før guttene er hjemme, evt send våre egne spesialstyrker ned og hent dem ut!

 2. baby Says:

  de må nesten ta konsekvensene for handlingene deres. de begikk noe kriminelt der borte og må derfor forholde seg til de vanskelige forholdene i fengslene.jeg syntes de fortjener den straffen de har fått hvis de er skyldige, dommen er rettferdige. litt rart med spionasje anklagene hva skal Norge med hemmeligheter derfra..? men så var det de som sa de var fra det norske militæret da de ble pågrepet.

 3. Pelle Says:

  Synes den siste dommen virker relativt balansert. Det er mye dårlig rettsmedisinsk arbeid her, men det er det vel alltid i land som Kongo – og man kan ikke frikjenne alle drapsmenn der av den grunn. Dødsstraff er en uting, men vil neppe bli gjennomført. Bortsett fra dette, greier jeg ikke å se det hårreisende her.

  De har vel innrømmet å ha smuglet våpen inn til landet, å ha brukt falske ID-kort, å ha brukt militære ID-kort fra en annen stat, å ha stjålet bilen til en nylig drept person og kjørt denne mye lengre enn hva som er forsvarlig ut fra ren nødverge, å ha unnlatt å melde drapet til politiet, å ha forsøkt å stikke av fra politiet, å ha gjemt våpen i skogen. I tillegg er det masse rare bevis som antyder at de har planlagt ran, at de støtter opprørsledere/massemordere, et bilde hvor de gliser og tørker blod, samt flere øyenvitner som sier de begikk drapet. Når man tenker på hvor vage indisier som ligger til grunn for blandt annet Orderud-dommen, synes jeg det ikke er rart at de blir funnet skyldige i drap.

  Hvis drapsanklagen skulle bli frafalt pga av bevisets stilling, ie dårlig sikring av bevisene fra rettsmedisinere, så har de vel allikevel tilstått nok til at de burde sonet i masse år.

 4. V Says:

  Herregud, folk fra Kongo kommer til Norge og dreper men får de dødstraff? neida…
  De har jo 100% ikke bevis på at Moland og French drepte denne mannen.
  Dette er helt sykt

 5. MF Says:

  Hadde Støre blitt litt inspirert av bøkene om Carl Hamilton, hadde vi kanskje fått sett litt krutt fra staten. Har vi ikke slike soldater her til lands? Litt sniking om natten, hopping fra fly og diverse fyrverkeri hadde gjort seg i media og jeg hadde gledelig stemt ap. Det kan da ikke være så forferdelig vanskelig å bryte seg inn, eller ut forsåvidt, fra Kongo? Ingenting henger sammen der nede, og om jeg ikke tar feil, er hengelåsa på sella til M&F fra nille og muren uten armeringsjern, noe som tilsier 1 natts stille graving med ei ispinne som moland fikk av sin mor som dessert etter juleribba. Vaktene der nede ser ut til å sove konstant, militær tribunalet likeså, etter bildene og dommen å dømme har de ikke vært fryktelig oppvakte akkurat.
  Ja de har tilstått å ha ført våpen inn i landet, men det fikk de tillatelse til fra en pengelysten soldat på grensa som utga seg å arbeide i tollvesenet. Hadde det vært tollvesen i Kongo hadde vi sett fler europere i samme situasjon, alle store bedrifter som Nokia, Ericsson osv hadde måttet sitte gjennom samme sirkuset. Om en franskmann blir tatt på gardermoen og tollvesenet ser at han har militært idkort, trykker man sjelden på alarm knappen, har aldri hørt om saker i andre land om at id kort fra militæret er farlige saker. De fleste land har førstegangstjeneste. Men i Kongo har de ikke det, der er det tjeneste eller kvinne, er du født gutt blir du automatisk med i førstegangstjenesten til den som har militær makt i det øyeblikket, dermed kan idkort virke svært skummelt, det er jo forståelig. Og alt som er skummelt bør være straffbart, særlig i Kongo, der er det jo harmoni. De er jo tross alt nærmere den opprinnelige edens hage enn oss, ikke rart vi stusser over at de vil bevare roen der nede..

Leave a Reply