Våkn opp sofavelgere!

Nå er det ikke lenge igjen til valget, og du kan være med på å bestemme hvem som skal bli din neste statsminister. Kom dere opp av sofaen, og stem. Det er din fremtid det er snakk om. Vil du ha lavere skatter, eller tenker du mer på miljøet? Bryr du deg mest om lavere skatter bør du nok stemme Høyre, eller Frp. Hvis du er den som bryr deg mest om miljøet bør du kanskje gå for Venstre eller Sosialistisk Venstreparti.

Du bør stemme på det partiet du er mest enig med, og minst uenig med. Før du skal stemme bør du se på hjertesakene til de ulike partiene. Jeg er helt sikker på at du finner et parti som passer deg godt. Her er en nyttig side, der det står mye om valget: Valg09

Akkurat nå ligger de rødgrønne an til å vinne valget, men dette svinger opp og ned. Det er Synovate som har gjort denne målingen, og Arbeiderpartiet får 33,8 prosent av stemmene. Det er tre kandidater til hvem som kan bli din neste statsminister. Jens Stoltenberg, Siv Jensen og Erna Solberg er de tre som har mulighet til å lede Norge i fire år fremover.

Jeg for min del er svært godt fornøyd med hvordan Jens har takla disse fire årene, og jeg tror han klarer det bra i fire år til. Det er selvfølgelig noe han ikke har gjort det like bra på, men til sammen med alt han har gjort, er jeg fornøyd.

Hvem tror du vinner valget, og hvem håper du vinner? Skriv gjerne det i en kommentar.

Nyheter


10 Comments For This Post

 1. Marius Mellingen Says:

  som medlem av ap håper jeg såklart at Jens Stoltenberg får fortsette, enten ved at de rød-grønne vinner eller at ap danner mindretallsregjering.

 2. Magnus Says:

  Jeg håper på Sentrum-Høyre-samarbeid, men hvis ikke vil jeg faktisk heller ha Jens enn Jensen (selv om dette resonnementet sikkert hører rart ut for noen).
  Godt Valg!

 3. bom Says:

  Håper på Frp-Høyre, men det ender nok med Jens til slutt. Har vært for mye vingling på borgerlig side. Når de ikke kan stille opp til et samarbeid slik de fleste velgerne på den siden ønsker, så kan de neppe styre landet heller.

 4. Bernt Says:

  Jeg finner meg ikke lenger i aa bli passet paa av selvhoeytidelige sosialdemokrater som skal legge til rette slik at jeg jobber, spiser, oppdrar unger, reiser, bygger hus og alt annet «riktig» i forhold til et sosialdemokratisk syn!
  Fingrene fra fatet! Hoerer dere!

  Derfor: Jo naermere DLF (www.stemdlf.no) dere stemmer, jo bedre er dere.
  FRP er et godt alternativ, mens hoyere er saavidt godtatt.
  Alt annet er direkte frekt aa stemme (er det lov aa mene det? Samme det, jeg vet jeg har rett!)

  PS! Jens har IKKE gjordt det bra i disse fire aarene!
  Selvom de roedgroennes metode tilsynelatende ikke har godt utover alle, saa er det mange som har problemer pga disse (og de som stemte de frem). De som ikke har merket nedsidene enda vil merke det grusomme etterslepet om dere ikke stopper disse naa!

 5. Marte Says:

  Bra skrevet. Har ikke bestemt med 100% enda, men det blir nok blått på meg!

 6. Rolf Martin Says:

  Lavere skatter, ikke få meg til å le. Hvilken arbeidsmenneske er det som vil få lavere skatter? Du som skal gjengi høyres og FRP’s hjertesaker, si meg det. vil min inntektsskatt gå ned noe om FRP vinner valget, ikke få meg til å le. Det har de ikke råd til.

 7. I-ngar Says:

  For det første: Veldig fint skrevet, dette er flott info i enkle og gode ord! Kanskje det er dette som får et par tusen mennesker til å gå og stemme i stedet for å velge sofaen.

  Selv har jeg forhåndsstemt, og bra er visst det, for nå er jeg redd jeg har blitt innhentet av svinene… Min stemme gikk til Ap i år også, som så mange ganger før. Jeg er sikker på at Jens og damene kan styre Norge på en god og trygg måte også de neste fire årene.

 8. news Says:

  Takker for det 🙂

 9. Bernt Says:

  Skal jeg faa deg til aa le, Rolf Martin?
  Ja, din skatt vil gaa ned!
  Hvorfor tror du ikke paa det?
  Er det noe du ikke forstaar, er det bare og spoerre…

 10. Rolf Martin Says:

  Ser det ut som jeg ler…..hahahaha. Det er lett og si at min inntektsskatt vil gå ned, men å få meg til å tro på det er en annen ting. Jeg er fornøyd med hvordan ting er, selv om skattepresset er stort. Jeg vet at skattene jeg betaler, tross alt går til å mennesker som som har det mindre bra enn det jeg har det. Jeg trenger ikke så mye, bare det jeg allerede har. Resten kan jeg spare til, jeg har tross alt en god lønn på 350k i året som dekker meg om min kones behov.

Leave a Reply