Kan vi stole på Kongo?

Jeg fikk en klar garanti om at dødsstraff ikke vil bli gjennomført. Han kjente saken godt, det tydelig at den har vært diskutert helt til topps i Kongo, sa Støre på pressekonferansen.

Dette uttaler vår utenriksminister Jonas Gahr Støre. Men kan vi egentlig stole på Kongo når det gjelder denne garantien? Jeg er i hvertfall usikker på denne lovnaden som har blitt gitt. For min del tror jeg det er godt mulig at dødsstraff kan bli gjennomført, selv om de garanterer at dette ikke vil skje.

Det at utenriksministeren Mwamba i Kongo sa seg villig til å drøfte en eventuell soning i Norge, er jo svært bra for French og Moland. Soning i Norge er jo som rene luksusen, i forhold til fengslene i Kongo.

Vi får uansett håpe de får en rettferdig dom.

Nyheter


6 Comments For This Post

 1. Lars Says:

  Like mye som at jeg kan stole på at katten min ikke hopper opp på kjøkkenbenken

 2. n0s Says:

  Ler så jeg gråter. Kongo, deres myndigheter, deres innbyggere og deres millitære har ettertrykkelig demonstrert for hele verden at de ikke kan taes seriøst eller stoles på i noen som helst grad. Dette er kongobongo helt fullstendig i tråd med fordommer som gjør folk til rasister.

  De garanterer at dødsdom ikke blir effektuert. Når det kommer fra samme mennesker som før rettssaken garanterte at den kom til å bli rettferdig, sier det seg selv av vi kan ikke stole på ett eneste ord dise falske slangene spytter ut av seg.

 3. Vassmar Says:

  «Forresten skal jeg si dere at i Kongo er det ikke et eneste menneske som snakker sant. De bare lyver hele dagen. Begynner klokka sju om morgenen og holder på helt til kvelds. Så hvis jeg skrøner litt av og til, så kommer det av at jeg har vært ……litt for lenge i Kongo.» – Astrid Lindgren, Pippi Langstrømpe (1. oppl. 1945)

  Tror Astrid Lindgren var den forrige spionsjefen til de gutta 😉

 4. Olson Says:

  Alle interesserte i denne saken bør lese http://no.wikipedia.org/wiki/Den_andre_krigen_i_Kongo og forstå at D. R. Kongo med rette er skeptiske til utlendinger med våpen. Uskyldige eller ei. I disse forholdene er vel ikke et rasjonelt og rettferdig rettsvesen å forvente heller.

 5. Chi Says:

  Jeg tror nok at vi kan stole på at de ikke gjennomfører dødsstraffen. Og i hvert fall ikke på dette tidspunktet. Det blir jo litt som å gi tilbake gisselet og håpe at pengene kommer inn på konto noen uker seinere…

 6. MONICA Says:

  DE TO IDIOTENE DRAR TIL ET LAND, UTEN VISUM, MED VÅPEN OG ID FRA FORSVARET! SJÅFØREN DERES DØR, I STEDET FOR Å MELDE FRA TIL POLITIET, BLIR DE KVIT LIKET OG STIKKER AV MED BILEN HANS. JA JA JA JA SELVFØLGELIG ER DE USKYLDIGe! LA OSS SNU DENNE SITUASJON, EN KONGOLESER I NORGE, MED VÅPEN MED ID FRA FORSVARET, STIKKER AV MED BILEN…. OG SJÅFØREN DERES BLIR FUNNET DØD. HVA VILLE FOLK HA SAGT?? OG HVORFOR I ALL VERDEN SKAL DE HENTES HJEM TIL NORGE MED VÅRE SKATT PENGER?? OG LIKEVEL, PRESSEN SNAKKER IKKE OM DET, MEN HVOR DÅRLIG RETTSYSTEMET I KONGO ER OG HVOR KORRUPT LANDET ER OSV. DE BØR HOLDE SEG TIL DET VIKTIGSTE! OG NORDMENN TRUER MED Å SLUTTE MED Å BIDRA TIL KONGO MED 150MILL HVERT ÅR. HAHAHA JEG LER… NÅ KOMMER KORRUPSJON INN PÅ BILDET! HVEM PUNGER UT 150mill HVERT ÅR UTEN Å FÅ NOE TILBAKE? WAKE UP! THIS IS YEAR 2009! HVIS NORGE KUTTER BIDRAGET TIL KONGO, SÅ SPILLER DET VEL INGEN ROLLE. INNBYGERNE VET IKKE AT DE FÅR STØTTE FRA NORGE HVERT ÅR…REGJERINGEN I KONGO DELER DE PENGENE MELLOM SEG, UTEN Å SI NOE TIL FOLKET. OG DET VET NORGE, HVEM ER DA KORRUPT? OG HVEM BRUKER DA KORRUPSJON SOM HJELPEMIDDLER? KONGOLESER BLIR IKKE PÅVIRKET SELV OM NORGE KUTTER DEN “HJELPEN”. JEG HAR HØRT MANGE SPØRE, HVA NORGE SKAL GJØRE MED ETT LAND SOM KONGO? HAHAHA JEG LER IGJEN… OG JEG SPØRER; HVORFOR ET SÅ RIK LAND SOM NORGE OPPHOLDER SEG I KONGO? JO, I equateur REGIONEN, DER I REGNSKOGEN SOM ER NEST STØRST ETTER AMAZONAS. OG DE SKAL VÆRE DER FOR Å UTNYTTE I 50ÅR. SLIK BLE “KONTRAKTEN”, OG TILBAKE SÅ SKULLE KONGO FÅ 150MILL HVERT ÅR. HVORFOR SRIVER IGEN AVIS OM DET? HVORFOR SNAKKER VI BARE OM DE 15OMILL VI GIR, MEN IKKE OM HVA VI FÅR TILBAKE?? IKKE SÅ RART AT MAN I DAG PLUSTELIG KAN FINNE DE BESTE MØBLENE PÅ NORSKE MARKED! LURER PÅ HVOR DE KOMMER FRA….. OGSÅ SNAKKER DE HØYT OM HVOR KORRUPT KONGO ER! DE VET JO AT KONGO ER KORRUPT, SÅ HVORFOR SLUTTER DE IKKE Å SENDE PENGER DA? JO, RETT OG SLETT FORDI DE TJENER MYE MER ENN DET DE BRUKER… MEN FÅR DE KOMME OG SONE I NORGE, KOMMER UTLENDINGER TIL Å KREVE DET SAMME AT DE FÅR SONE I DERES HJEMME LAND……….. BASTA

Leave a Reply