Frps løgner?

Frp presentere i dag 100 dagersplanen, som de skal sette i verk om de kommer til makten. Mange av disse punktene kommer Frp ganske så sikkert til å innføre, men noen av punktene er jeg mer usikker på. Noen av punktene mener jeg er urealistiske, mens andre er helt greie. Denne gangen er det Frp sin tur til å komme med løgner, forrige gang var det Arbeiderpartiet.

I dette innlegget skal jeg ta for meg noen av punktene og si hva jeg mener om dem.

** Foreslå lovendring slik at salg av øl og vin kan
følge åpningstidene i butikkene.

Jeg ser ikke noe problem med at salget av øl og vin skal stenge klokken 20.00, som det gjør i dag. Jeg har aldri hørt at noen har klaget så fælt over dette, og jeg tror ikke det er et problem. Skal man ha øl eller vin kan det kjøpes før klokken 20.00 noe som er helt ok i mitt syn.

** Fremme en strategi for økt satsing på vannkraft i Norge, deriblant forenklet konsesjonsbehandling for modernisering av vannkraftverk og etablering av småkraftverk. Mer myndighet i småkraftsaker skal overføres lokal forvaltning. Vannkraft er ren, fornybar energi som skal utnyttes langt bedre enn i dag.

Jeg mener dette er et bra punkt! Økt satsing på vannkraft er viktig for miljøet, og det er fremtidsrettet. En gang vil oljen bli brukt opp, og da er det bra og ha ferdigutviklede anlegg av vannkraft. Norge har et stort potensiale når det gjelder vannkraft, og det bør utnyttes bedre enn det gjør i dag.

** Fremme forslag om å avvikle NRK-lisensen. NRK finansieres inntil videre over statsbudsjettet og det iverksettes en utredning om NRKs fremtidige arbeidsoppgaver og finansiering.

Dette punktet er det allerede bare å glemme. Nrk-lisensen blir ikke fjernet innen fire år, noe som Frp tror. Nrk er en kanal det er mulig å se en film, uten at du blir avbrutt hvert tiende minutt med reklame. Det er selvsagt positivt at det ikke er reklame på Nrk. Skal jeg se saken fra en annen side, så er Nrk-lisensen negativ også. Det er litt dumt at man skal betale for en kanal man kanskje ikke ser på. Det beste hadde kanskje vært å redusere Nrk-lisensen med noen hundrelapper, og heller ha litt mer reklame.

Om man vil kalle noen av punktene til Frp for løgner kan jeg ikke avgjøre nå, men kanskje etter valget. Om Frp kommer til makten, får vi jo se om de klarer å holde alle løftene. Jeg er rimelig sikker på at noen av punktene blir brutt uansett.

Nyheter


10 Comments For This Post

 1. Haha Says:

  Bedre med siv jensen en 1 full stoltenberg..

  http://www.youtube.com/watch?v=AmvOccjod6U

 2. Arnt Rune Says:

  Jeg kan snu det rundt for deg. Hvorfor skal jeg ikke kunne kjøpe meg en god flaske vin etter klokken 15 en lørdag når jeg kommer fra jobb og overaske samboeren min med en bedre middag? Hvorfor skal staten overstyre min personlige frihet på dette området? Å innføre lover kun pga et lite mindretall som straffer alle oss andre er så lite liberalt som man kan få det og bryter med mine prinsipper.

  Hvis det eneste positive du kan si om NRK er at du kan se en film uten reklameavbrudd skjønner jeg ikke hvorfor du ikke bare leier en film på dvd, kjøper en film eller skaffer deg en filmkanal. Billigere er det også. Med tanke på at man får kjøpt de samme filmene nrk sender til rundt en 50-lapp kan man kjøpe ganske mange filmer for de 2200 kronene de krever i året. Innfør reklame og/eller abonementsordning og konkurer på lik linje med andre uten et sugerør ned i lommeboka mi.

 3. news Says:

  Det er selvsagt mye mer positivt om Nrk enn at det ikke er reklame i filmene. Jeg tok bare et eksempel, men kan komme med flere eksempel om hva som er bra hvis det er så vanskelig for deg å skjønne poenget.

 4. jonny banjo Says:

  Arnt Rune: Det er faktisk slik at dette landet er bygget på løsninger som innebærer at vi som samfunn må jobbe mot et felles mål. Vi er så få i dette landet at det ikke er å komme utenom. Det eneste partiet som ikke kommuniserer dette til velgerne er Frp.
  Du beskriver deg selv som en typisk Frp-velger når du kommer med standardfrasen «sugerør ned i lommeboka mi». Det du i din uutgrunnelige egoisme unnlater å nevne er at når du har bruk for en fellesskapsløsning, så bruker du den for det den er verdt. Frp er også det partiet som lover mest bruk av oljepenger til alle slags formål, samtidig som de skal kutte avgifter på alt og bygge firefelts motorvei fra dør til dør i hele Norge. I tillegg skal det være topp servicetilbud til alle innbyggere som måtte ønske det, uansett hva man måtte ønske.
  Det sier seg selv at dette er et regnestykke som selv Siv Jensen skjønner ikke går opp. Det som er skummelt er at hun også har skjønt at det er mange egoister i dette landet som IKKE skjønner svaret på dette regnestykket pga at de er så opptatt av hva de kan skaffe seg av fordeler, istedet for om naboen har det ok.

 5. connecter1 Says:

  Når noen er sliten fra jobb eller hva som helst , trenger ikke det engang ! Skal da en voksen mann/dame ikke få seg en vin uten at storebror vet hva som er best for akkurat deg ?
  Ellers er det for mye piss og snikksnakk i disse valgdager !
  En gutt/jente på 14 år kommer til Oslo for første gang ,,, Det første som møter dem er en gjeng som skal selge dem HEROIN foran Norges hovedbanestasjon…
  HALLO….noen som er våken her ???

 6. connecter1 Says:

  Haha Says:
  august 29th, 2009 at 23:24
  Bedre med siv jensen en 1 full stoltenberg..

  Ha ha…….fortell meg hvorfor ?

 7. 1dre Says:

  Arnt Rune: Tror du virkelig at grunnen til at det ikke pr i dag er mulig å kjøpe vin i dagligvarebutikker handler om å gjøre det vanskelig for deg å være en god samboer? Hvorfor skal staten overstyre din personlige frihet på dette området spør du retorisk? Jo det skal jeg fortelle deg: Med en gang dette havner i butikkene er det noen som ser sitt snitt til å praktisere loven litt mer lemfeldig, selge til barn, selge til rusa folk, selge til rusa folk som opplagt har kjørt bil til butikken. I tillegg vet vi at økt tilgang fører til økt forbruk. Det er få ting som koster det norske samfunn så mye som alkohol i løpet av et år. Kanskje greitt å ha et kontrollert salg? Ditt neste argument: Innføre lover som rammer alle oss andre pga et mindretall; Hvilket mindretall er det du viser til? Har vi hatt en folkeavstemning jeg har gått glipp av? Deretter beskriver du de 2200 kronene som staten tar i NRK lisens som sugerør ned i lommeboka di; skal tro hva som kommer andre veien? Hvor gammel er du Arnt Rune? Hvilke ytelser har du fått av denne staten som suger lommeboka di tørr for 2200 kroner? Har de spandert skolegang på deg? Har du benyttet helsetjenester? Skulle ikke forundre meg om en mann med navn Arnt Rune har sugerøret sitt godt plassert i statskassa. De typiske Arnt Runer som stemmer FRP har nemlig det.

 8. Daniel Says:

  Morsomt at du snakker om NRK. Om det IKKE hadde vært for FrP, så hadde vi fortsatt bare hatt NRK i Norge.

  Du vet kanskje ikke hva jeg snakker om, men jeg kan innlyse deg:

  FrP var det eneste partiet som foreslo å fjerne monopolet på «fjernsyn». Det gikk nesten 10 år før det ble borte. Velkommen etter..

  Skal jeg nevne telemonopolet også, eller blir det bare flaut for deg??

  Strøm?…

  😉

 9. Icecoffee4ever Says:

  Tydelig at noen ikke helt vet hvor mye penger som forsvinner ut av landet. FRP skal bruke mye av pengene vi sender til verdiløse U-land og bruke de til å gjøre Norge bedre. Egoistisk, ja, men slik fungerer ting. Skal man overleve må man tenke på sitt eget skinn, ikke andres.

  Verden kan ikke bli rettferdig uansett. Selv om alle tjener likt, vil arbeidforholdene ha en stor betydning. Dersom alle tjente tilsvarende til deres arbeidsforhold, vil ikke alle tjene likt lenger. De som da sitter i regjeringen lever da som grever og får alt sammen som de kan bruke slik det passer de. Sånn sett er demokrati det mest rettferdige. Er man en miserabel taper som følger strømmen fordi man er redd for sjanser, forblir man en miserabel taper. Alle kan ikke være advokater eller leger, men alle kan ikke være søppeltømmere eller fiskere heller.

  Problemet med å argumentere mellom demokratisk og «kommunistisk» er at «kommunistene» vil ikke kunne klare å overgå de positive skattelettene eller den egoistiske tankegangen til demokratene. «Tenk på de fattige folkene i verden som sulter!» Ja, tenk på de. De kan brenne for alt jeg bryr meg. Jeg sier bare på forhånd at jeg gir langt blaffen i etikk eller moral. Man kan kalle meg ond, men i og med at det ikke finnes noen definisjon på god og ond, vil det heller ikke være et argument. Den egoistiske tankegangen seirer, uansett hva. Dersom U-hjelp støtten slutter fullstendig, vil vi ha så mye penger at vi ikke vet hva vi skal gjøre av oss. Antakelig vil vi kjøpe månen eller noe slikt. Siv Jensens 100-dagers plan lar seg gjennomføre dersom vi blir litt slemmere >:)

  Ps: Dersom man finner stavefeil og påpeker dem vil det si at man ikke har noen politiske argumenter.

 10. Cannot Says:

  Problemet med mye av overføringene til u-landene, er at det er ute av kontroll og at mye av pengene havner i gale hender. Derfor kan det godt kuttes noe. Kuttet kommer der det er nødvendig, og hjelpen til de som trenger det.
  Hva er egoistisk ved å slutte å gi penger som enkelte statsledere kjøper våpen og status for. Er det synd på dem?

  Angående salg av øl og vin til normale åpningtider. Det er fremdeles forbudt å drikke og kjøre bil. Det er heller ikke tillatt å selge til mindreårige.
  Så hvorfor skulle det plutselig bli et stort problem.
  De kan da like godt selge øl til mindreårige før 20,00 som etter.
  Men jeg er møkk lei av at noen skal bestemme når jeg vil handle det jeg vil handle… Så lenge butikken er åpen…

Leave a Reply