For en mann

Det er John Arne Riise jeg snakker om når jeg skriver denne overskriften. Han har fått veldig hard kritikk i media. Jeg synes det er dumt og dra inn saker som er 5-10 år gamle og derfor si at denne mannen nå er en idiot. Riise har blitt mye mer voksen enn da han dro til utlandet for første gang da han var 17 år. Før har det vært skandaler etter skandaler. Vg, og andre medier har en tendens til å fremstille mye som en såkalt «skandale» som de kaller det.

John Arne Riise er og forblir en god fotballspiller, og i går beviste han det. Han har slitt utenfor banen, men klarer å stenge ute alt dette og gjøre en kanonkamp i landslagstrøya. Jeg har lest flere blogginnlegg om Riise, og det er svært skuffende hva folk går ut å si uten en gang å kjenne han. Utdrag fra hva jeg fant på en blogg:

Mangle lurer nå på om Riise lider av stormannsgalskap

Er overskriften til en blogg.

Det kommer da inn kommenter under selvfølgelig og de er enda verre enn overskriften.

Riise må være ugudelig lite intelligent. Det gjelder hele den familien. Pretensiøse tullingfamilie.

Jeg tviler sterkt på at denne personen som skriver dette kjenner herr Riise, og familien hans. Denne personen feier hele Riise-familien under samme kam. Det er trist at personer synker så lavt.

Det er greit at han har gjort mye dumt, men og dra opp ting som har skjedd for 5-10 år siden blir for dumt. Det var på tide at Riise gikk rettens vei med Baardsen-saken. Det er svært dumt at en agent/rådgiver eller hva han nå enn var har lurt en ung gutt som Riise var den gangen. Jeg mener at Baardsen er latterlig når han leser opp et privat brev.

Her er et bilde av Riise da han spilte for Liverpool:

Hva mener dere om denne saken? Skriv gjerne en kommentar.

Sport


6 Comments For This Post

 1. Hans Says:

  Er helt enig med deg. Riise er en fantastisk fotballspiller og nokk om det. Det som irriterer meg er at baardesen går til så patetiske personangrep mot riise og legger frem unødige detalier til pressen. Det viser til en mann i et synkende skip.

 2. Kurt Says:

  For en idiot han er! Som vanlig …

 3. nyhetsblogg Says:

  Kan du begrunne dette Kurt? Det holder ikke å si at han er en idiot.

 4. Tor Says:

  BEKLAGER ALLE SKRIVE FEIL I DENNE KOMENTAREN PGA DYSLEKSI.

  Vi er flinke til og ha meninger og komentarer om det meste. Jeg er en av de også. Kanskje ikke rart da vi stort sett leser om negative sensasjoner hver eneste gang vi leser noe i dagspressen. Ja vi kjøper faktisk en avisen ut i fra hva som står på første siden.

  Eksp VG. Overskrift «Renten kommer til og øke 10% i år!
  Tekst inne i avisen: Eksperten (Fult navn) mener at renten kan øke til 10% i år hvis ikke Rejeringen tar takk i etc..
  Er det da legetimt og skrive en annen manns mening for og få en sensasjon? Hvor ekspert er han som mener dette? etc.. Det er helt klart at det er skrevet pga. at avisen skal selge så m ye som mulig av SIN avis. Og TEMA! Ja det intresere oss all. Det vet de!

  Jante loven i Norge er større en seksuladriften vil mange si,

  Og så var det Riise da. For de som kjenner Jhon Arne Riise (jeg gjør det ikke) eller andre som blir skrevet om i dagspressen, må det vere tragisk og vite at alt som står om dem er rett og slett en manns (sjornalist) mening, og for ikke og snakke om salgs triks ovenfor sin redaktør/avis. og det verst er at det stort sett ikke er bygget på mer en 10% fakta.

  Jeg tror, om folk hadde vist at nesten ALLE «historier» som er presangtert i dagspressen om diverse personer, er lavet og skrevet slik fordi at salget av avisen skal øke i forhold til andre aviser og medier. Ja, da tror jeg at de ville ha lest avisen mer som underholdning og ikke nyheter om de hadde lest den i det hele tatt da.

  Jo mer graverende det er jo mer selger det, Synd og tenke på, men det har vel noe med at det er mange av oss som liker og høre om noen som har eller har hatt sukse, som på en eller annen måte ikke har det lenger. Mange goser seg pga det og det vet avisene også. Og i mange av tilfellene er det fordi en sjornalist mener noe og skriver for og selge seg selv og avisen. Det mest tragiske av alt er at det stort sett ikke er byggd på mer en 10%fakta.

  Kunne sikker ha skrevet en bok om dette evnet. Men en ting er sikker. Du må selv ha blitt skrevet om får og tror dette som står her. Jeg håper at alle dere om noen, som leser dette slipper og oppleve det. For tro meg, det som står, vil som sakt vere ca 10% sant og 90 fiksjon.

  Vel vel jeg Leser ikke VG eller Dagbladet lenger. kan jo hende det er en løsning også hva vet jeg…..

  Tor

 5. Øystein Says:

  «Denne personen feier hele Riise-familien under samme kam».
  Enig i at kritikken av Riise kan bli litt vel usaklig, men jeg bekymrer meg mer for det språklige nivået hos dagens bloggere. Savnet av korrekt norsk har blitt et problem vi ikke bør feie under teppet, selv om jeg nødig vil skjære alle over én kam…
  Og hvis denne vendingen forklares med et ønske om å bruke språket kreativt, er det i så fall gjort på en særs uelegant måte.

 6. Vignir Arnarson Says:

  Riise kan være stolt av sine prestasjoner og en ting er helt sikkert at veldig mange har gjort verre ting en det han skal ha gjort, det er jo ikke noe feil å sette seg mål om å bli like stor eller større en stakkars Beckham. Nei stå på Riise og gå for dine mål, det er absolutt ikke noe feil å tenke stort.
  Håper virkelig at du viser disse drits……. som gjør alt de kan for å ødelegge deg og din familie at de tar feil.

  Vignir Arnarson

Leave a Reply