Heia tufte, ja heia tufte!

Jeg har nettop kommet hjem fra fotballkamp mot serieleder Rosenborg. Klubben i mitt hjerte, som er Mfk vant hele 5-0. Hva kan man si om dette egentlig? Jeg mener Rosenborg ble utklasset til de grader. Bedre stemning på en fotballkamp enn dette får man ikke i Norge. Med Røkke, og Co på tribunen var dette en fantastisk seier som sikkert gledet både Bondevik, og Røkke som begge satte på vipen, eller very important person tribunen som man også kan kalle det. Røkke som ble fløyet hjem i sin private yet etter kampen har endelig fått tilbake for pengene han har invester i klubben.

Det er vel bare for alle molde-supportere der ute og bestille hotellrom i Oslo nå. Jeg har meget stor tro på at Molde kommer til cupfinalen i år. Jeg har også stor tro på at Molde kan vinne den i år. For når man utklasser serielederen med 5-0, da er det tydelig at Molde har et godt lag.

Når Tornekrattet, og meg inkludert begynte å synge «Heia Tufte, ja heia Tufe, vi scorer mål mål, ja keepern er litt snål» da tyder det på at Rbk har spilt en dårlig kamp. Jeg må innrømme at det var veldig morsomt og stå på tribunen å se Molde spille slik fotball.

Det er greit nok at Rosenborg hadde noen store sjanser i førsteomgang, men når de ikke klarer å utnytte dem, da går det sånn som det går. Hadde Rosenborg scoret på straffen, er jeg redd kampen kunne ha sett annerledes ut, men jeg tror nok Molde hadde vunnet uansett.

Rosenborg gjorde det dårlig i Europacupen i år, og røk ut mot et lag som ingen har hørt om, også går de på dette stortapet mot «lillebror» Molde. Det er sikkert ikke lenge før Rosenborg taperen kamp i serien, for selvtilliten til Rosenborg sank nok med et par hakk etter denne kampen.

Allerede etter 70 minutter begynnte sure trøndere og forlate stadion. Hva slags supportere er dette? Det var meget mange som gikk når klokken hadde passert 80 minutter. Man skal uansett støtte opp laget sitt, om man taper eller ei. jeg tror Rosenborg trenger en opplæring fra Molde når det gjelder dette. Rbk-supporterne brydde seg mer om å rope «hate, hate, hate molde by» enn og heie på klubben sin. Dette viser bare hvor dårlige supportere Rbk har.

Jeg håper, og tror at Molde vinner serien i år. For det er kun ett lag som fortjener det, og det er Molde. Når man spiller slik fotball som Molde har gjort i kamp etter kamp, så fortjener man å vinne noe.

Gleder meg allerede til å se alle kommentarene fra sure trøndere under her. Kom med dem, så har jeg noe å lese på i kveld:)

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/artikkel.php?artid=566173

http://www.dagbladet.no/2009/08/09/sport/fotball/cupen/nm_fotball/molde_fk/7580376/

http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2851268.ece

http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2851240.ece

http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2851312.ece

http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2850595.ece

http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2849025.ece

http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2841766.ece

http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2851053.ece

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/cupen/artikkel.php?artid=566209

Sport


16 Comments For This Post

 1. Hans Says:

  Ingen sur trønder, men en skuffet Rosenborgsupporter som kommenterer. Det jeg skal kommentere er din oppfattning av Rosenborg sine supportere! Jeg var ikke til stede i dag, men ser du skriver det samme som Jonevret sa før kampen. At vi Rosenborgsupportere er dårlige supportere, og at vi er mer opptatt av og synge mot motstanderen enn med vårt eget lag. Jeg husker 16-mai kampen godt, noe Jonevret tydeligvis også gjorde. Og jeg mistenker at du har gjort som han den gangen, hørt og sett det du ville, og stengt ute alt annet. Er vel ingen supportere i Norge i år som har stått bak og løftet laget sitt fram på samme måte som kjernen? Møter opp i hopetall hver eneste gang. Og tilbake til den 16-mai kampen…..den gangen brukte vi kanskje 5-10 minutter på å synge hat-sanger til Molde. Resten var massiv støtte. Hvordan det var i dag vet ikke jeg. Men det er bedre å ha noen negative sider enn å være så politisk korrekt hele tiden, slik Tornekrattet er. Fotball er følelser, og supportere gir uttrykk for sine følelser på en verbal måte! Å si at Rosenborg har dårlige supportere blir rett og slett en latterlig påstand i mine øyne.

  Og sånn helt til slutt. De som fortjener å vinne serien er det laget som tar flest poeng i ligaen. Uavhengig av spill og sjanser: ) Så langt leder Rosenborg, og jeg blir ikke direkte overasket om de gjør det samme etter siste serierunde.

 2. nyhetsblogg Says:

  Hei Hans, jeg har ikke stengt ute alt, men dette innlegget er nok preget av lykkerusen kampen ga meg. Jeg vet også at Molde-fans har ropt forskjellige ting om Rbk. Rosenborg er noen hakk værre, enn Molde mener jeg.
  Her er en video, der molde-supporterne synger om at de hater Rosenborg.
  http://www.youtube.com/watch?v=XcS8Kw2dZRg

  Det er greit at det er litt hat-roping under kampene. Det gjør det mer morsomt, men noen ganger mener jeg det kan gå over streken.

  Poenget mitt er at man trenger ikke rope det, så mye som Rbk gjorde under denne kampen. Jeg synes Rbk-fansen går for langt når de kaster glass mot Molde-supporterne, det handler ikke om liv, og død.

  Kilde på at de kastet glass: http://www.rbnett.no/article/20090809/NYHETER06/711076080/1251

  Og man må heller ikke glemme at de kastet et knallskudd like i nærheten av keeperen til Molde. Dette mener jeg er dårlig oppførsel, og det er ikke første gangen.

  Jeg har forståelse for det du skriver Hans, og jeg har ingen kjennskap til hvordan supporterne er på Rbk-kampene i Trondheim, men jeg tror de er flinke til å støtte laget sitt på Lerkendal.

  Takk for kommentaren foresten, jeg liker folk som klarer å være saklig som du, og ikke begynne med de lange bannereglene som mange andre gjør.

 3. Erik Says:

  Det er visst ingen sure trøndere i som gidder å kommentere på denne bloggen din , bortsett fra meg da . Du må hate rbk like mye som jeg hater Molde . Jeg skal innrømme at Molde spiller bra fotball , men ikke like bra som rbk .
  Rosenborg kommer til å vinne tippeligaen .
  Tornekrattet suger , kjernen er best . Rosenborg har det beste publikummet , og dere idioter tror at det eneste vi gjør er å rope »hater molde» . Vi hater virkelig molde , men vi støtter laget vårt fordi . Det er Lerkendal og rosenborg som trekker flest folk.

 4. Morten Says:

  Hvorfor hater alle rosenborg så inderlig mye ? Uten rosenborg hadde tippeligaen vært dødskjedelig .

  Molde spiller bra fotball , og fortjener å vinne cupen . Men tippeligaen er det rosenborg som fortjener å vinne . De spiller kanskje ikke den mest underholdende fotballen , men de er stabile og har en jævlig sterk moral . Rbk-spillerne gir aldri opp og nekter å tape .

 5. nyhetsblogg Says:

  Rosenborg spilte helt ok i første omgang, men det hjelper ikke når man ikke scorer mål. Bytt ut Iversen, og få inn en som kan scor emål.

  Så klart trekker Lerkendal flere folk enn på Molde kampene. Trondheim er en mye større by enn Molde med mange flere innbyggere. Molde har 7800 i snitt på kampene, med et innbyggertall på 24000 er det meget bra.

  Jeg svarer igjen i morgen, hvis det kommer inn flere kommentarer for nå går jeg og legger meg. God natt.

 6. nyhetsblogg Says:

  Jeg er enig med deg Morten når det gjelder det med at Rosenborg spillere aldri gir opp. Dette er en positiv ting med Rbk!

 7. Randulf Says:

  Det er bare å ta av seg hatten her. Det er bare så j… vondt når lage ditt taper. Men slik er fotballen. Grattis til Molde. Det er ikke annet å si når Rosenbog ikke greier å putte sjansene sine, og når vi blir utspilt på den måten som i kveld. Molde spilte en veldig god kamp men utklasset ikke Rosenborg. Resultatet sier noe annet. Rosenborg er ikke det det var en gang. Laget er ungt og trneren er ny. Gi de litt tid så skal du se at det blir stabilitet her også.

  Jeg vet det er mange moldensere som fryder seg i kveld. Det skal dere også gjøre. Nyt dette sålenge det varer.

  Ang serien så er den ikke ferdig. Vi møtes igjen og da vil jeg tro at laget i mitt hejrte er klare for revansj!

  /r

 8. Trønder Jon Says:

  Bare å ta av seg hatten for Norges «nye» topplag Molde.
  Festfotball i flere kamper nå, og vinner nok både cup og serie.

  Hater å se RBK bli grisebanket og missliker når Molde slår dem.
  Idag var det egentlig helt greit, det var nemlig klasseforskjell og ikke Molde-flaks som sørget for seieren!

  Gratulerer Molde !

 9. nyhetsblogg Says:

  Jeg er redd for at det kan bli en tøff kamp i serien, og Rosenborg er under en oppbygging av laget, så dette kan bli bra.

 10. atle Says:

  Når var halve Trondheim på en Rosenborgkamp? Må stikke fingern i jorda å se hvor man e. Men synes du er morsom i Erik, tydlig at du er skuffet, må bare le. Sannheten var at RBK allerede var i finalen enda det gjenstår to kamper, slik er ikke et storlag verdig. Bare avbestille hotetellene og DDE, he he he

 11. atle Says:

  Og et poeng til alle trøndere, det er flere trøndere på Moldes lag enn det er Rbk.
  Og vi vet at det er mere folk i Trondheim enn Molde, vi vet dette, men tror ikke 2/3 av Trondheim går på kamp hver gang, viss det er samme intresse for fotball der så må dere bygge en stadion som tar 140000. Tipper det blir mange seter tomme da, he he. Ja vet jeg er høyt oppe nå og nyter d.

 12. lombelico Says:

  kan ikke si så mye annet enn at jeg er glad for at Molde har tatt steget opp igjen og blitt en utfordrer. Det er bare bra for norsk fotball at det er flere lag med i kampen om seriegullet, men det er synn at det er fordi rbk har blitt dårligere og ikke bare fordi de andre lagene har blitt bedre. Generelt er norsk fotball ok, men ikke bra etter min mening…

 13. Vision Says:

  Vi må huske på at Rosenborg ar hatt et litt tøffere kampopplegg enn Molde da. De skal jo møte Real Madrid også nå. Vil også si at Rosenborg kanskje har hatt en litt dalende form. De ga ikke bort seieren med vilje!

 14. nyhetsblogg Says:

  Fotballspillere skal være så godt trent at man tåler et tøft kamp-program, og har det virkelig værst så tøft?

  Hvor får du i fra at de gå bort seieren med vilje? Det har i hvertfall ikke jeg skrevet.

 15. Vision Says:

  Sorry, jeg blandet litt med Stabæk når det gjaldt det der med kamp-program 🙂

  Jeg mente ved at de ikke ga seieren bort med vilje at jeg ikke tror de tok for lett på Molde, men at det heller skyltes sviktende form. Det hadde ikke noe med hva du hadde skrevet.

 16. Stolt Molde-supporter! Says:

  Altså .. Dagene etter kampen synes jeg bare har vert megamorsomme!
  Bor i en liten bygd og er en av få Molde-supportere, mesteparten her er vell faktisk med rbk. Siden jeg da er en av få som bor her som har Molde FK i hjertet mitt, må jeg si at jeg synes det er helt rett at jeg har «mobbet» rosenborg supportere litt .. Og jeg syns jeg fortjener det! Alle supportere er litt sånn av og til ..

  Jeg var på kampen selv, og til en eller annen lenger oppi her som sier at Kjernen faktisk ropte noe annet enn «hater, hater, hater Molde by» så kan jeg si det at når de ikke sa hvor mye de hatet BYEN Molde så holdt de for det meste kjeft .. Hvertfall dess lenger man kom ut i kampen. Det som forundrer meg litt, er at de sier de hater byen .. Ikke laget. Ja, det har noe å si om publikummet heier opp laget og gir de mer selvtillit eller hva jeg skal si, men de hater ikke byen uansett. Det blir bare feil.

  Jeg sa litt lenger oppi at jeg var på kampen og jeg reiste faktisk med fire andre rbk-supportere og jeg har ikke hatt det så morro på år og dag tror jeg! Jeg var jo den eneste som likte Molde, og jeg måtte dra litt på smilebåndet under kampen når jeg så ansiktene deres 🙂

  Syns Molde har spilt helt utrolig bra i det siste! Helt ærlig så tror jeg MFK vinner cupen og jeg tror sjangsene for å vinne tippeligaen økte etter søndagens kamp mot RævBK.
  Jeg er rett og slett bare en stolt Molde supporter! HEIA MOLDE!!!

Leave a Reply