Tror det ikke før jeg får se det

Jeg tror ikke ikke på dette før jeg får se det. At 4 bjørner skal ha omringet dem høres høyst usannsynlig ut, men det kan ha skjedd.

Anders tar med seg bikkja for å finne spor etter bjørnene

Skriver Vg.no

Tja, det kan jo være sant i og med at han legger ut på tur for å finne dem. Jeg tror det med en gang jeg får se ett bilde, uansett så er det svært usannsylig at Anders og kona finner igjen bjørnene. Bjørner beveger seg ofte over store områder, så det kan bli en vrien sak.

Hva tror du? Har de blitt omringer eller ikke?

Uansett så blir dette bare spekulasjoner, men bare skriv inn en kommentar og del dine meninger 🙂

Her er link til nyheten: http://www.dagbladet.no/2009/07/10/nyheter/rovdyr/innenriks/7140331/

Nyheter


14 Comments For This Post

 1. Finn Jensen Says:

  På mine hjemtrakter hadde vi samme historien sist sommer. Det var et par fra Rogaland som påsto at de hadde sett bjørn i Sirdalsheiene, Vest Agder.
  Det viste seg at det var en brun og velvoksen sau de hadde sett. Det ble dokumentert ved sporing.
  Dersom det finns brune sauer og lam i området har vi nok løsningen der.

 2. Oslo Says:

  Så hvis jeg har skjønt det riktig; De måtte reddes ut av området pga av bjørner og nå skal de tilbake for å ta bilder av sporene?

  Ja det hadde vært min første reaksjon også….

 3. Mcj-- Says:

  Godt poeng.. Nå er det vel litt optimistisk å tro at en 9 år gammel labrador finner spor lettere enn spesialtrente sporhunder da!

 4. Alamir Says:

  Vi må ønske «God tur». Håper de tar med seg nok klær til bålet…
  Og så kan vi sette 330-skvadronen i beredskap.

 5. Phrode Says:

  Ta heller blodprøve av de og sjekk hva de har røyket eller lign 🙂

 6. Nikolai H. Says:

  Siden de påstår at de har sett bjørn og det har funnet ut at det ikke var bjørn i området, så tyder det på at de har hatt en grunn som er så sterk at de løy for å bli reddet.
  Hva det var er ikke godt å si men kanskje de burde bli sjekket av psykologer før de får vandre av gårde, er hensyn til deres eget beste.

 7. Gjerdrum Says:

  Jeg tror nok Anders har vært på sopptur jeg.

  Han sier han har et klart bilde av Morra en flekk på 600 kg oppe i terrenget.

  En norsk brunbjørn hunn veier vel nomalt 150-200kg, mens en Voksen hannbjørn veier rundt 350 kg.
  Den største brunbjørnen i norge er vel Rugg han har vel veid rundt 400-450kg på det meste, men han går i en dyrepark.

  Så at Anders skal finne den binna på 600kg.
  Det tro ikke jeg heller før jeg får se det.

 8. Spaceman Spiff Says:

  Gjerdrum sier det jo fint her, og en annen ting som overrasker meg litt er at ungene skal ha vært med på å omringe dem. Alle som veit et minimum om bjørner veit at kommer du mellom binne og unge, så smeller det ganske spontant. Det hadde vært mer naturlig om bjørnen hadde vært nærgående og/eller hadde forfulgt dem. Da ville jeg ikke stusse slik.

 9. Kikki Says:

  Hvor var mobilen? kamere? bilde? Hvis dere klarte å sende melding til redningssentralen, så klarte dere kanskje også å ta bilde av bjørnene med mobil.telefonen? Eller? Hmmmm

 10. Kikki Says:

  Ja, hva med bilde av bjørnene?

 11. Ole Kr.Nyhus Says:

  Trur nok på at dette paret har sett disse Bjørnene,men Statens Naturopsyn er vel ikkje dei som har mest kunnskap om disse rovdyra.Såg i Dagbladet eit bilde av jerv som i fylgje teksten satt og åt på ein Hare.Har aldri sett Harer med klauver.Bilde var tatt av ein tilsatt i Statens Naturoppsyn.Derimot synes eg at dette paret har vore tankelause,når dei har overllete bildebeviset til dette statlege organe.Dei har kunn ei oppgave.Fornekte alle bevis intill ein eller annan har fotobevis på det motsatte.Bur i Øyfjell i Vinje,der me har antagelig 4-5 bjørner.Men at dette er tilfelle.Langtderifrå.Det hjelper ikkje at folk ser dei.Til og med Bjørnespor i Søle fornekter dette oppsynet.

 12. Ole Kr.Nyhus Says:

  Kvifor skal dette innlegget modereres.

 13. nyhetsblogg Says:

  Hei, Ole.

  Jeg må godta alle innleggene som skal legges inn, så jeg måtte bare lese over det først.

 14. Nikon fotograf Says:

  Hadde jeg vært utsatt for det samme hadde jeg grepet kameraet å lagt meg på bakken, å dundret løs med kameraet å tatt noen saftige bilder av bjørnene. Å dessuten en bjørn kan ikke føde mer enn 3 unger på en gang, så noe må muffins må det være. Kodiak bjørner kan bli over 600KG men disse lever bare på øyene i Alaska(USA). Så jeg tror nok at disse folkene er litt ute på bærtur. Vil dere vite mer så søk på brun bjørn på wikipedia.

Leave a Reply